[Pomoc] Rent

Započeo Milos25, Mart 01, 2013, 18:39:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: NBE
Detaljan opis problema: Svi koji iznajme bicikli ili skuter niko ih ne vrati pa sam hteo da napravim za bicikli i skuter nesto ovako kao na slici ali nzm kako
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): http://www.zaslike.com/viewer.php?file=35ck693pk1jbqu29gy.png
Trazim Mapera

NapraviÅ¡ dialog,timere za svaki odreÄ'eni dio npr. 5,10 ..
Dodaš kada ga renta da mu uzme novac,i u timer koji napraviš da respawna auto i njemu postavi rent na 0.
BIG RESPEKT: Blaeks,  [CRP] Joey_, David (Sabljak) A.k.A SABO(T), joXy_, Dimi, Sexserghy ♥, TerminuS, H1TM4N

Lako je tebi reci kad si profi skripter :) ja znam samo da ubacim a da napravim komandu ( Tesko )
Trazim Mapera

Ja sam od "profia" daleko,ja trebam još puno raditi da bi znao kao neki ovdje ..
Evo ti jedan dio:

Na vrh:

#define DIALOG_RENT 131

Komanda:

COMMAND:komanda(playerid, params[])
{
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_RENT, DIALOG_STYLE_LIST, "Rent", "Rent na 5 minuta - 50 $\nRent na 10 minuta - 100 $\nRent na 15 minuta - 150 $\nRent na 20 minuta - 200 $\nRent na 30 minuta - 300 $\nRent na 60 minuta - 500 $", "Rentaj", "Izlaz");
	return 1;
}

Pod,"OnDialogResponse":

if(dialogid == DIALOG_RENT)
	{
 		if(response)
		{
			if(listitem == 0)
			{
     			SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 5 min i platio 50 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
                // Timer itd
			}
			if(listitem == 1)
			{
			    SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 10 min i platio 100 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
                // Timer itd
			}
			if(listitem == 2)
			{
			    SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 15 min i platio 150 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
                // Timer itd
			}
			if(listitem == 3)
			{
 				SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 20 min i platio 200 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
                // Timer itd
			}
			if(listitem == 4)
			{
				SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 30 min i platio 300 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
                // Timer itd
			}
			if(listitem == 5)
			{
			    SendClientMessage(playerid, TVOJA_BOJA, "Rentao si vozilo na 60 min i platio 500 $,nakon tog vremena ce se respawnati.");
				// Timer itd
			}
		}
		return 1;
	}
Poslednja Izmena: Mart 01, 2013, 19:26:55 POSLE PODNE od FlasH
BIG RESPEKT: Blaeks,  [CRP] Joey_, David (Sabljak) A.k.A SABO(T), joXy_, Dimi, Sexserghy ♥, TerminuS, H1TM4N

cek jedna stvar mi nije jasna kako sad da napravim da se vozilo vrati na mesto posle odredjenog vremena i da moze pokrenuti svoje vozilo kada odabere nesto od ponudjenog a da dotada ne moze da pomeri vozilo
Trazim Mapera

TogglePlayerControllable(playerid, 1);
U svakom ispod Response ..

a za respawn

SetVehicleToRespawn(Ime vozila[playerid]);

Ovo "ime vozila" tu stavis kako si stavio za rent vozila npr "RentCar" onda stavis (RentCar[playerid])
Moji Radiovi!
TuT||Iz code u MTA

Napraviš te tajmere i u svaki dodaš kod da ga respawna i da igraću postavi ključ renta na 0,tj. da više nema rent vozila.

Kod za respawn:

new carid = GetPlayerVehicleID(playerid);
SetVehicleToRespawn(carid);

Izvinite sto smaram

napravio sam sve i sad mu jos ostalo kad istekne vreme da se vozilo vrati gde mu je mesto i nije mi bas jasno kako to da uradim

Evo naprimer 5 minuta sam nazvo: rentp

I kako ja sad da napravim kada prodje 5 minuta da se vozilo vrati na svoje mesto
Trazim Mapera

Pa dao sam ti gore kod ? :(

video sam ali sta sa tim kako gde ubacim kako to da povezem sa tajmerom ? ( izvini jos jednom )
Trazim Mapera

Citat: Milos25 poslato Mart 01, 2013, 22:38:59 POSLE PODNE
video sam ali sta sa tim kako gde ubacim kako to da povezem sa tajmerom ? ( izvini jos jednom )

Pa napraviš public i unutra staviš .. Kada istekne vrijeme od timera da respawna auto ..

Ubacio sam ali dobijam ovaj error

pwn(17174) : warning 202: number of arguments does not match definition

Evo te linije

new carid = GetPlayerVehicleID();

bio sam dobijao i error jer je ovde pisalo ovako: new carid = GetPlayerVehicleID(playerid); dobijao sam zbog playerid probo sam i da stavim "i" i dalje sam imo dok nisam uklonio
Trazim Mapera

Primjer:

COMMAND:test(playerid, params[])
{
 	SetTimer("Testamo",1000,1);
	return 1;
}

forward Testamo(playerid);
public Testamo(playerid)
{
	return 1;
}

Izvini sto smaram ( ali mucim se ceo dan i nikako da namestim )

Jel mozes da mi napises sve od pocetka do kraja gde sta ide i kako ( Da bude ovako kao sto sam napiso: Kad neko proba da rent a vec je neko rent da mu pise ( kad istekne vreme da se moze opet rent ))

Izvini jos jednom
Trazim Mapera

Izvinite sto spam

Resio sam problem ali sada imam drugi problem

Kako da namestim kada neko rent vozilo i sidje sa njega da ne mora opet da rent ( cim sidjem i opet sednem opet moram rent )

I kada je neko vec rent da ne moze drugi da rent
Trazim Mapera