[TUT]Edit-Mod

Započeo Nikola GRocezen, Februar 17, 2013, 10:47:04 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Da li zelite da znate kako editovati neki Gamemode (da pise da ste vi napravili).

Ovako posto kada sam svoj mod prodao,shvatio sam da trebam pomoci igracima (adminima)-Vlasnicima)Da znaju jednostavno kako se edituje GameMode.Pa da pocnemo,(prvo procitajte moj prvi TUT).Zatim Otvorite neki Mod koji je na vasem racunaru odete u program pawno.Onda tamo vidjet cete kao mali programcic u ljevom kornjem uglu tu nadjite svoj mod koji zelite da editujete npr.Gamemodovi-->EuroGaming-->GameMode--->i izaberete EG.pwn (nije od EuroGaming-a se tako ne zove samo sam dao primjer.
Onda cete vidjeti mali dvogled isto u Ljevom gornjem cosku.Taj dvogled pricnite i upisite npr.( by )
Kada ste to uradili i taj prvi promijenili,ako je naprimjer  by Kaja_Monst3r,vi stavite By (vase ime)
Onda pored cete vidjeti jedan isto dvogled samo strelice ima da ide dalje ili nazad imaju 2!
To onda trazite sve i ispravljate,Onda opet pricnete na dvogled onda trazite naprimje Vlasnik onda i to ispravite pa onda trazite Skripter,pa onda maper.Dok sve ne ispravite da je mod od vas,ali morate ostaviti mali uzorak da se zna da nije vas nego npr. Faris Hadzica.Tu cak mozete promijeniti da nije vise kao sto sam dao primjer EuroGaming sada moze biti i naprimjer Los Gaming (ima ovaj mod samo sam primjer dao) Slike cu poslije ubaciti :D Nadam se da sam vam pomogao i ocjenite moj trud sto sam se sjetio da vam pomognem! :D.I ako mod ima errore nemoze se vise sa njim nista raditi,ako ste pocetnik :D   8)  8)  8)

Hvala na paznji!
Motocross is life!
Mapam,skriptam.Pomazem vlasnicima.Ako imate igrace mozemo se dogovoriti za spajanje.(Ali morate nesto znati raditi):)

to je cisto kradja zasluga ukoliko mod nije sherovan, nepotreban tutorijal zato sto si napisao samo kako da promene ime, 0

Ovo nije kako editovati mod nego kako sebi pripisati zasluge  :D

Citat: Blaeks poslato Februar 17, 2013, 11:16:59 PRE PODNE
to je cisto kradja zasluga ukoliko mod nije sherovan, nepotreban tutorijal zato sto si napisao samo kako da promene ime, 0
Sve si reka Å¡ta san ja tija hh.
Lock.