Nogometne Novosti!

Započeo M-Gun, Maj 20, 2010, 22:15:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

M-Gun

Pozz! Mnogi se pitaju cemu sluzi ova tema ? Ova tema sluzi tome da vas mi obavjestavamo o svemu iz svijeta nogometa i nogomenih navijaca,incidenata,zanimljivih trenutaka itd. itd. Tema ce biti lockana jer ce u ovu temu moci postati samo Moderatori,Super Moderatori i Administratori! Dakle ova tema nije za spam i postanje vec samo za obavjestivanje nasih clanova o najnovijim vijestima iz svijeta nogometa! Tema je odobrena od strane Corellia...Hvala...
Poslednja Izmena: Maj 20, 2010, 22:16:48 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

"Villa u Barceloni za 45 milijuna eura"

David Villa bi u petak ujutro trebao obaviti liječničke preglede, a nakon toga će potpisati četverogodišnji ugovor sa Barcom, dok ga navečer očekuje predstavljanje navijačima.


MADRID - Reprezentativni napadač Valencije David Villa (28) karijeru će nastaviti u španjolskom prvaku Barceloni, a vrijednost transfera je 45 milijuna eura, objavili su u srijedu španjolski mediji.

Villa bi u petak ujutro trebao obaviti liječničke preglede, a nakon toga će potpisati četverogodišnji ugovor sa Barcom, dok ga navečer očekuje predstavljanje navijačima.

Prošle je godine Villa zamalo postao član Real Madrida, a sada će nositi dres njihovih najvećih rivala. Jedan od najboljih španjolskih nogometaša želio je pod svaku cijenu riješiti pitanje nastavka karijere prije početka SP u Južnoj Africi.

Prema pisanju medija, Barca će još pokušati dovesti i kapetana Arsenala Cesca Fabregasa, igrača koji je ponikao u njihovoj omladinskoj školi.

Poslednja Izmena: Maj 22, 2010, 13:48:20 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>
MAP:

[MAP]Mall Caffe Bar
[MAP]Predsjednikova kuća
[MAP]Zatvor






Respect: Correlli, Momak, Zic, Nik, Blood, Neno, joxy, Hawks, Soprano ...

M-Gun

"Mourinho slaže momčad Reala"

Španjolska momčad je na preporuku Portugalca ponudila 30 milijuna eura Athleticu za Martineza, a klub će se na njegov zahtjev riješiti nekolicine igrača.

Iako joÅ¡ nije preuzeo madridski Real, Jose Mourinho već sad slaže igračku križaljku Å¡panjolskog giganta. Tako je, tvrdi AS, Real na preporuku Portugalca ponudio Athleticu iz Bilbaa 30 milijuna eura za Javia Martineza, igrača koji je iznenaÄ'ujuće uvrÅ¡ten meÄ'u Å¡panjolske putnike za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

21-godišnji Martinez je u Bilbao došao 2006. iz Osasune, a dobre igre za baskijski klub priskrbili su mu i poziv u reprezentaciju i ponudu Reala.

Istovremeno, sadaÅ¡nji trener Intera, kada doÄ'e u Real sprema se liÅ¡iti usluga nekih nogometaÅ¡a, donosi AS. Iz Reala će tako otići Xabi Alonso, Francuz Lassana Diarra, Malijac Mahamadou Diarra i Argentinac Fernando Gago.

Poslednja Izmena: Maj 22, 2010, 13:48:32 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

r4z0r

"Mamić zgrozio BBB koji neće Kranjčara za trenera"

"Ne možemo prihvatiti činjenicu da osoba koja je nekad bila legenda kluba, a nedavno se za šaku dolara prodala državi agresoru na našu domovinu, bude trener Dinama".

Nije se dugo čekalo na odgovor Udruge navijača Dinama nakon medijskog istupa izvršnog direktora kluba Zdravka Mamića u četvrtak. U priopćenju iz Udruge poručuju da su zgroženi činjenicom da bilo koji djelatnik ili član uprave NK Dinamo, dovodi i jednog navijača Dinama u kontekst stvaranja Velike Srbije.

TakoÄ'er, poručuju da neće prihvatiti činjenicu da osoba koja je nekad bila legenda kluba i maskota Dinama, a nedavno se za Å¡aku dolara prodala državi koja je bila jedan od agresora na naÅ¡u domovinu, u bilo kojem kontekstu spominje kao mogući trener kluba, koji je oduvijek bio hrvatska svetinja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Udruga navijača Dinama oÅ¡tro osuÄ'uje najnoviji medijski istup izvrÅ¡nog dopredsjednika NK Dinamo g. Zdravka Mamića, kao i njegov poziv g. Zlatku Kranjčaru da postane novi trener kluba. Zgroženi smo činjenicom da bilo koji djelatnik ili član uprave NK Dinamo, dovodi i jednog navijača Dinama u kontekst stvaranja Velike Srbije.

Iako smo svjesni da su neki navijači svojim neprimjerenim ponašanjem zaslužili osudu javnosti, dovoditi njih, te ostale navijače Dinama i prije svega pripadnike skupine Bad Blue Boys u takav kontekst, je nešto čemu se od djelatnika najdražeg kluba u trenucima borbe za istinu i ljudska prava navijača nismo nadali.

Iako svojim djelovanjem Udruga navijača Dinama ni na koji način ne želi utjecati na rad kluba i uprave, ni pod kojim uvjetima ne možemo prihvatiti činjenicu da osoba koja je nekad bila legenda kluba i maskota Dinama, a nedavno se za šaku dolara prodala državi koja je bila jedan od agresora na našu domovinu, u bilo kojem kontekstu spominje kao mogući trener kluba, koji je oduvijek bio hrvatska svetinja. U znak pijeteta prema poginulim navijačima u Domovinskom ratu to nikada nećemo prihvatiti.

Stoga poručujemo svima, kako smo na represiju, napade, te razne ružne pridjeve odavno navikli i ovim putem podsjećamo da smo iz svih nam nametnutih borbi izašli kao pobjednici."

Poslednja Izmena: Maj 22, 2010, 13:48:45 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Inter na vrhu Europe"

Argentinac Diego Milito je golovima u 35. i 70. minuti potopio sve nade Bayerna. Ivica Olić je igrao do 74. minute. Hrvatski napadač je bio i jedan od najboljih igrača u bavarskoj momčadi, ali se na kraju iscrpio čekajući pravu loptu svojih suigrača.

MADRID - Nogometaši milanskog Intera novi su prvaci Europe nakon što su u finalnom dvoboju Lige prvaka pred 80.000 gledatelja na stadionu Santiago Bernabeo u Madridu svladali Bayern rezultatom 2:0 (1:0).

Apsolutni junak utakmice je Argenitnac Diego Milito koji je golovima u 35. i 70. minuti milanski klub doveo do trećeg naslova u elitnom europskom klupskom natjecanju.

U utakmici koja je većim dijelom bila "Å¡ahovski dvoboj" dvaju trenera - Jose Mourinha i Louisa van Gaala - presudila je Militova učinkovitost i koriÅ¡tenje pogreÅ¡aka spore i trome Bayernove obrane. Sami podatak da na utakmici nije zabilježeno niti jedno zaleÄ'e dovoljno govori s koliko su opreza oba trenera pristupila utakmici godine, a u toj igri se nije mogao istaknuo niti Ivica Olić, koji je u prvom dijelu pokuÅ¡avao i bio najbolji Bayernov igrač, a u drugom se posve iscrpio čekajući pravu loptu od suigrača.

Milito je do prvog zgoditka došao u tri poteza. Ispucanu loptu proslijedio je do Sneijdera, a ovaj mu je vratio na pravi način, pa je argentinski velemajstor smireno pogodio mrežu.

Najveću priliku Bayern je promašio u 50. minuti kada je Mueller posve sam s šest metara pogodio Julia Cesara. Na drugoj strani, Milito je u 70. minuti iskoristio i svoju drugu prigodu, "slomio" van Buytena i s lakoćom opet svladao Butta.

Bavarci su do kraja pokušavali doći do pogotka i zamjenama, pa je Olić u 74. minuti ustupio mjesto Gomezu. No, unatoč tome i ukupno nevjerojatnih 70 posto posjeda lopte, njemački prvak nije našao put do mreže.

Inter je nacionalnom prvenstvu i Kupu pridodao i osvojenu Ligu prvaka, te je u prilici ponoviti nevjerojatnih šest trofeja Barcelone iz prošle sezone.


nastoe

"Mourinho: Idem u Madrid!"

Trener Intera Jose Mourinho je sat vremena nakon osvajanja Lige prvaka potvrdio da će u narednoj sezoni preuzeti klupu Real Madrida.

MADRID - Sat vremena nakon osvjanja Lige prvaka, trener Intera Jose Mourinho najavio je odlazak s klupe milanskog kluba. Veliki Portugalac je potvrdio da odlazi u Real Madrid.      

"Moj posao je ovdje obavljen, s Interom sam ispisao povijest. Bio sam presretan na San Siru, ali ne i u Italiji. Motivacija mi je novi veliki klub. Želim biti prvi trener koji je s tri različita kluba osvojio Ligu prvaka", kazao je Mourinho.                          

Na pitanje novinara o prelasku u Real, odgovorio je: "Da, idem u  Madrid".  

"Želim riskirati.u Španjolskoj ću igrat protiv momčadi kao što je Barcelona, a bit će mi velik zalogaj pokušati osvojiti Ligu prvaka s Realom. Ne ostajem predugo u klubovima jer sam željan novih izazova", kazao

Poslednja Izmena: Maj 23, 2010, 19:31:32 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Hrvatska lako s Walesom"

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Wales rezultatom 2:0. Golove su postigli Ivan Rakitić u 45. minuti, te Drago Gabrić osam minuta prije kraja utakmice.

OSIJEK - U prijateljskom susretu igranom pred 13.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt u Osijeku nogometna reprezentacija Hrvatske je pobijedila Wales 2:0.

Golove su postigli Ivan Rakitić u 45. minuti, te Drago Gabrić osam minuta prije kraja utakmice.Na vratima hrvatske reprezentacije je branio Stipe Pletikosa nakon čak 14 mjeseci pauze zbog teške ozljede koljena.

Hrvatska je upisala i drugu pobjedu u posljednja četiri dana nakon što je u srijedu u Klagenfurtu slavila protiv Austrije (1:0). Posljednji nastup hrvatska vrsta u ovom mini ciklusu imat će za tri dana kada će u Tallinnu gostovati kod Estonije.

Hrvatska je protiv bitno oslabljenih VelÅ¡ana bila bolja, ali nije bila toliko dominantna kao protiv Austrije, barem ne u prvom dijelu. Gosti su u Osijek doputovali bez 13 igrača iz A selekcije i očekivalo se kako će Hrvatska daleko lakÅ¡e slomiti borbene, ali ne previÅ¡e kvalitetne goste. MeÄ'utim, iskusni John Toshack je postavio zatvorenu formaciju u kojom su gosti odlično parirali već dio poluvremena. Ipak, u posljednjoj minuti prvog dijela Rakitić je nakon dvostrukog dodavanja s Jelavićem sjajnim udarcem s 20-tak metara svladao Hennesseya.

U nastavku utakmice zaredale su izmjene igrača s obje strane, pa je ritam uvelike pao. Hrvatska je i dalje imala daleko veći posjed lopte, nekoliko poluprilika, no sve do 82. minute nije bilo promjene rezultata. Tada je Luka Modrić sjajnom asistencijom gurnuo Gabrića oči u oči s vratarom Walesa, a veznjak Trabzonspora je sigurno realizirao zicer.

Poslednja Izmena: Maj 24, 2010, 21:29:11 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

nastoe

"Robben uvjerljivo najbolji nogometaš Bundeslige"

Za igrača Bayerna je glasovalo 71,2 posto svih nogometaša lige uz Kicker, drugi je napadač Wolfsburga Džeko (6.7), a treći Schweinsteiger (5.4).

Nizozemac u dresu Bayerna Arjen Robben izabran je za najboljega nogometaša sezone u Bundesligi po izboru magazina Kicker.

Robben je uvjerljivo slavio ispred konkurencije, za njega je glasovalo 71,2 posto svih nogometaša lige uz Kicker, drugi je BiH napadač Wolfsburga Edin Džeko sa svega 6.7 posto, a treći Bastian Schweinsteiger (5.4).

Manuel Neuer iz Schalkea je najbolji vratar s 30.5 posto glasova, a Louis van Gaal, očekivano, najbolji trener, s 35 posto glasova.

Poslednja Izmena: Maj 25, 2010, 18:59:05 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

"Fabregas želi što prije u Barcelonu"

"Imam osjećaj da ga Englezi ne žele prodati, no na kraju će morati popustiti i dozvoliti njegov odlazak", kaže otac i menadžer nogometaša.

Kapetan Arsenala Cesc Fabregas želi što prije okončati transfer u Barcelonu, ako je vjerovati riječima njegovog menadžera ali i oca Francesca Fabregasa.

"Arsenal treba poštovati želje igrača. Pregovori Arsenala i Barcelone bit će dugi, obje strane će održati više sastanaka jer je stvar vrlo komplicirana, pojasnio je Fabregas stariji.

Cesc Fabregas se povezuje s Barcelonom duže vrijeme, a dogovore li se klubovi, mogao bi vrlo brzo, možda prije SP-a vratiti u klub iz kojeg je otišao kad mu je bilo 16 godina.

"Imam osjećaj da ga Englezi ne žele prodati, no na kraju će morati popustiti i dozvoliti njegov odlazak", kaže otac nogometaša i dodaje kako se Cesc sada koncentrira na španjolsku reprezentaciju i SP "te da se nada kako će transfer biti okončan čim prije".

Iako su pregovori započeli, Barcelona još nije odaslala službenu ponudu. Generalni direktor Barcelone Joan Oliver potvrdio je da su pregovori tek u začetku i da je Arsenal obaviješten o namjerama katalonskog kluba te da pregovori mogu trajati sve do kraja kolovoza kada je kraj termina za registraciju nogometaša.

Poslednja Izmena: Maj 25, 2010, 21:16:39 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>
MAP:

[MAP]Mall Caffe Bar
[MAP]Predsjednikova kuća
[MAP]Zatvor






Respect: Correlli, Momak, Zic, Nik, Blood, Neno, joxy, Hawks, Soprano ...

M-Gun

"Torres Vjeran Redsima"

"Za mene je u ovom trenutku najvažnija stvar Svjetsko prvenstvo, a što će biti kasnije vidjet ćemo", kaže napadač Liverpoola.

Španjolski napadač Fernando Torres odlučio je odbaciti ponude brojnih europskih klubova i ostati u svom Liverpoolu, tvrdi njegov savjetnik Jose Antonio Peton.

"Mogu umiriti sve navijače Redsa i potvrditi da Fernando zasad ostaje na Anfieldu", kazao je Peton jednom španjolskom radiju.

No, s druge strane, po pitanju ostanka na Anfieldu Fernando Torres ostao je zakopčan do grla.

"Ništa nisam pročitao", poručio je Torres na upit o komentaru agentovih izjava.

"Za mene je u ovom trenutku najvažnija stvar Svjetsko prvenstvo. Moja budućnost u, nadam se, sljedeća dva mjeseca je Španjolska i Svjetsko prvenstvo, a što će biti kasnije vidjet ćemo, poručio je Torres.

Nakon grozne sezone u kojoj je Liverpool završio tek na sedmom mjestu te neće igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, mnogo se špekulira o odlasku Torresa ali i Gerrarda iz kluba.

Uz ime napadača "Redsa" vezuju se mnogi velikani europskog nogometa poput Chelsea, Manchester Cityja, Barcelone i Reala iz Madrida.

Poslednja Izmena: Maj 26, 2010, 21:43:51 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

Correlli

"Remi Hrvatske s Estonijom"

"Vatreni" su u Tallinnu igrali bez 15 ponajboljih nogometaša, a najbliže pogotku bili su kada je u 13. minuti Pranjić s 20-tak metara pogodio gredu.

Nakon pobjeda protiv Austrije i Walesa, hrvatska nogometna reprezentacija je u trećoj pripremnoj utakmicu u proteklih sedam dana odigrala u Tallinnu protiv Estonije bez pogodaka.

Hrvatska je u Tallinn doputovala u B sastavu bez svih najboljih igrača. Nije bilo čak 15 igrača (Kranjčar, Modrić, Petrić, Srna, Å imunić, Ćorluka, Olić, Pletikosa, Eduardo, Mandžukić, Bilić, Jelavić, Knežević, Klasnić, Runje), a zanimljivo Slaven Bilić meÄ'u prijavljenim za danaÅ¡nji ogled nije imao niti jednog napadača, pa je u Å¡pici igrao Rakitić. Momčad koja je istrčala na travnjak Le Coq Arene vjerovatno niti na treningu nije igrala u tom sastavu. U takvim okolnostima nije se moglo niti očekivati briljantna igra 'kockastih'.

Hrvatska je dominirala, imala je veći posjed lopte, meÄ'utim u prvom dijelu nije imala izrazitih prilika. Tek nekoliko pokuÅ¡aja iz daljine. Estonskom vrataru najviÅ¡e je zaprijetio Danijel Pranjić u 13. minuti udarcem s 20-tak metara koji je zavrÅ¡io u gredi. Domaćin je tijekom prvih 45 minuta uputio samo jedan udarac u okvir hrvatskog gola i to u 29. minuti. No SubaÅ¡ić je lakoćom zaustavio udarac Vasiljeva.

U nastavku utakmice gledali smo istu sliku i jednako slab nogomet. Hrvatski nogometaši su se trudili, no nisu uspjeli probiti estonski blok i u drugom poluvremenu vidjeli smo još manje prilika.

Poslednja Izmena: Maj 30, 2010, 15:53:18 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"OzlijeÄ'eni Gerrard uspaničio Engleze"

Kapetan Liverpoola ozlijedio se na reprezentativnom treningu nakon svega 30 sekundi u austrijskim Alpama.

Ozljeda noge Stevena Gerrarda uspaničila je Engleze da bi mogli ostati bez važnog kotačića Capellove družine uoči početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Kapetan Liverpoola ozlijedio se na reprezentativnom treningu nakon svega 30 sekundi u austrijskim Alpama. Odmah uz travnjak kondicijski trener Stefano Tirelli list masirao mu je noge i leÄ'a, da bi 20 minuta kasnijeuz podignute palce lokalnom stanovniÅ¡tvu signalizirao kako će biti dobro.

S tretmanom je nastavio i po povratku u hotel, no sigurno će propustiti posljednju prijateljsku utakmicu s Japanom u nedjelju uoči odlaska u Južnu Afriku.

No, Gerrard nije jedini ozlijeÄ'eni nogometaÅ¡. Večernji trening propustio je njegov klupski kolega Glen Johnson zbog ozljede prepona zadobivene u utakmici s Meksikom (3:1), ali i branič Aston Ville Stephen Warnock zbog ozljede gležnja. No, obojica bi trebala biti spremna za prijateljski dvoboj s Japancima.

Poslednja Izmena: Maj 28, 2010, 21:04:33 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

Correlli

"Srna na pragu Chelsea"

Ukrajinski, njemački i talijanski mediji tvrde da je dogovor postignut te da će hrvatski reprezentativac uz četverogodiÅ¡nji ugovor zaraÄ'ivati 4.5 milijuna eura godiÅ¡nje plaće.

Srna u Chelseaju za 20 milijuna eura, vijest je koja puni stupce ukrajinskih, njemačkih i talijanskih sportskih stranica dnevnih novina. Prema tim izvorima, kapetan hrvatske reprezentacije dogovorio je četverogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2014., uz godišnju plaću od 4,5 milijuna eura.

No, ugovor još nije potpisan, a Srnin agent tvrdi da još nema dogovora ali da "simpatije" postoje. Osim toga, za Srnine usluge zainteresiran je i Tottenham kao i Bayern. No, Chelsea je u prednosti.

Poslednja Izmena: Maj 30, 2010, 15:52:28 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>

M-Gun

"Modrić Produžio ugovor!"

Hrvatski reprezentativac je u subotu navečer potpisao novi šestogodišnji ugovor s godišnjim primanjima od 5,6 milijuna eura.

Od subote navečer Luka Modrić je najplaćeniji hrvatski nogometaÅ¡. BivÅ¡i kapetan Dinama, a sada nogometaÅ¡ Tottenhama potpisao je u Dubrovniku, novi, Å¡estogodiÅ¡nji ugovor prema kojem će godiÅ¡nje zaraÄ'ivati 5,6 milijuna eura.

Ugovor je potpisan u nazočnosti predsjednika Spursa Daniela Levyja i braće Mamić, Zdravka i Zorana. Time je otklonjena bilo kakva mogućnost transfera ponajboljeg hrvatskog reprezentativca kojeg su željeli u svoje redove dovesti dovesti i premijerligaši Manchester United, Chelsea, talijanski Inter i bundesligaš Bayern.


"Fergusonu skoro 100 milijuna funti za pojačanja"

Izvršni direktor ManU-a David Gil obrušio se na navijače koji kritiziraju vlasnike kluba kazavši da nemaju pravo te da klub, unatoč krizi i dugu, ima novaca za pojačanja.

Izvršni direktor Manchester Uniteda David Gil obrušio se na navijače koji kritiziraju vlasnike kluba zbog klupske politike, kazavši da nemaju pravo te da klub, unatoč financijskoj krizi i dugu, ima novaca za pojačanja.

Prema njegovim riječima, klub je za pojačanja izdvojio gotovo 100 milijuna funta. Unitedu su već pristupili Chris Smalling i Javier Hernandez , želja je dovesti Karima Benzemu (Real M.), Davida Silvu (Valencia) ali i Joea Colea (Chelsea).      

Gil je naglasio kako je klub lani smanjio dug za 20 milijuna funti te sad iznosu 520,9 milijuna.


Poslednja Izmena: Maj 31, 2010, 19:51:17 POSLE PODNE od <=[♫]M-Gun[♫]=>