[Pomoc] Skriptanje

Započeo Markonו, Januar 26, 2013, 23:35:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Ne koristim
Detaljan opis problema: Hocu pocnem skriptati, pokusavam par puta, neke sitnice uradim, ali to manje/vise nije nista, a ona tema od Soprana, osnove skriptanja, staro 4 godine te nista od onoga ne kontam, a hocu nesto od 0 pocnem skriptati, hocu otvoriti new.pwn ili cu bez toga, sta cu prvo uraditi i kako/sta cemu sluzi, editovanje gamemodova je bezveze, te hocu nesto od 0 radim, pa ako moze neka pomoc od cega i kako da pocnem, naravno ne trazim da mi tu date neku CMD vec resenu sve to i ja samo da ubacim, to nije nikakvo ucenje, samo c/p, hocu znam sta je za sta, gdje, kako, zasto.
Dio skripte: Nedam
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): Nedam

Idi ovdje http://wiki.sa-mp.com/wiki/Category:Scripting_Documentation
Tu imaš jako puno stvari koje bi te zanimale , ako ti nešto baš ne ide možeš postat ovdje i dobit ćeš odgovor
copyright 2007 - 2013

I ja sam nov, trazi tutoriale na YT.
Ja sam danas krenuo DM Mod od 0 radim po tutorialu.
RiverWood RolePlay

DHV

*

Jedan  dobar čovek(gagi) mi je skorije rekao da je najbolje da prvo uzmeÅ¡ papir i olovku, i sve lepo ispiÅ¡eÅ¡ i dopisujeÅ¡ stalno kako bi uradio neÅ¡to. Tako, kada sirovu ideju ispiÅ¡eÅ¡ na papir kreneÅ¡ da razmiÅ¡ljaÅ¡ kako bi to mogao da uradiÅ¡ u PAWN-u, odeÅ¡ na wiki, probaÅ¡ da naÄ'eÅ¡ funkciju koja ima veze s time i reÅ¡iÅ¡. Tako razvijaÅ¡ razmiÅ¡ljanje koje je u stvari najbitnije u programiranju. Funkcije se vremenom zaboravljaju i lako ih naÄ'eÅ¡ ako znaÅ¡ Å¡ta tražiÅ¡, ali razmiÅ¡ljanje ostaje zauvek ako je to to. Pozdrav 

Citat: Diskretni Heroj poslato Januar 27, 2013, 00:40:58 PRE PODNE
Jedan  dobar čovek(gagi) mi je skorije rekao da je najbolje da prvo uzmeÅ¡ papir i olovku, i sve lepo ispiÅ¡eÅ¡ i dopisujeÅ¡ stalno kako bi uradio neÅ¡to. Tako, kada sirovu ideju ispiÅ¡eÅ¡ na papir kreneÅ¡ da razmiÅ¡ljaÅ¡ kako bi to mogao da uradiÅ¡ u PAWN-u, odeÅ¡ na wiki, probaÅ¡ da naÄ'eÅ¡ funkciju koja ima veze s time i reÅ¡iÅ¡. Tako razvijaÅ¡ razmiÅ¡ljanje koje je u stvari najbitnije u programiranju. Funkcije se vremenom zaboravljaju i lako ih naÄ'eÅ¡ ako znaÅ¡ Å¡ta tražiÅ¡, ali razmiÅ¡ljanje ostaje zauvek ako je to to. Pozdrav
respekt za ovaj komentar

Da ali je wiki na engl. a meni engl. nije bas odlican sto se tice reci

DHV

*

Citat: Markoni ' poslato Januar 28, 2013, 00:01:38 PRE PODNE
Da ali je wiki na engl. a meni engl. nije bas odlican sto se tice reci

Da si samo pogledao video bi da su napravili i balkan wiki.

http://balkan-samp.com/wiki

Uzdravlje!

Hvala, ali evo pocecu neki DM mod od nule da uradim, 5-10k linija, nebitno, pa sta prvo da radim na modu ?

Uradis reg/log sistem, u Yini, i onda mape i tako to,
inace, zar nisi ti napravio onaj tut za GF, a ne znas ovo pocetno xD ?
RESPECT :
Vegas & C++

DHV

*

Nenene ne vidiÅ¡ poentu.Razmisli prvo Å¡ta ti je neophodno na početku? jel na kući prvo gradiÅ¡ dimljak ili postavljaÅ¡ temelj? nećeÅ¡ uvek biti u mogućstvu da pitaÅ¡ Å¡ta i kako, zato moraÅ¡ da razvijeÅ¡ to razmiÅ¡ljanje, koje je po ko zna koji put najvažnije. Å¡ta misliÅ¡ ako kroz par godina postaneÅ¡ voÄ'a nekog dev. tima, ti moraÅ¡ da misliÅ¡ za ostale, i zavisiÅ¡ od samog sebe. znači razmiÅ¡ljaj sam, jer ćeÅ¡ sebi najbolje da ugodiÅ¡.

pozdrav!

Citat: kristijan250 poslato Januar 28, 2013, 16:20:02 POSLE PODNE
Prvo uradis reg/log sejvanje sistem prepoirucujem yini
I sad krenes spawn mapper ti treba ako nesto zabrjas pisi pm pomoci cu koliko mozes iako sam i ja tek pocetnik

Mada, a de su mi neki TUT-oriali, jel to lako, a i hocu otvarati onaj new.pwn i sta cu posle, a znam ja mapati :) ?

Pa C/P sam TUT , a ja znam samo za scmd i ycmd, yini-dini i ta sranja, nuletina  ???

Diskreni Heroj ti je u 2 komentara pomogao nego sto ce neki u 2000 komentara, dobio si odlicne savete i odgovore, a da se nebi spamovalo vise, lock

ako imas problema, salji meni ili nekom PM