RAM pitanje

Započeo propalica2131231, Decembar 19, 2012, 17:59:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Znaci trenutno imama DDR2 RAM i zanima me mogu li se promjeniti slotovi RAM-a u DDR ili se mora uzimat potpuno nova maticna ?

Leon suti.....ovisi koliko imas slobodnih utora , ako imas prosiri ram kupi jos 2 gb i to je to ako je ovo jednini slot koji imas onda nova

Citat: 99Mile99 poslato Decembar 19, 2012, 21:17:17 POSLE PODNE
Leon suti.....ovisi koliko imas slobodnih utora , ako imas prosiri ram kupi jos 2 gb i to je to ako je ovo jednini slot koji imas onda nova
Lol.. Da se imalo razumijes znao bi da DDR3 ram neide u DDR2 utor..

Citat: 99Mile99 poslato Decembar 19, 2012, 21:17:17 POSLE PODNE

Lupas gluposti, moras da uzmes novu maticnu, ne mozes da menajs DDR kako ti se cefne, mozes jedino da dokupis ddr2 memoriju

Ovisi imaš neke maticne koje imaju slotove npr 2x ddr3 2x ddr2 ...

Joj nemojte vise lupati...

Lijepo uzmi svoj tim maticne i odi na stranicu proizvodjaca i pogledaj koju memoriju podrzava i na kojem taktu...

Moze tvoja maticna podrzavati npr dd3, ali to ti nece znaciti da mozes koristiti svu ddr3 memoriju, jer vecina kupuje smece od maticnih umjesto da na njih potrose gotovo najvise love pa dobiju npr max takt za ddr3 1333, a postoji ddr3 memorija na puno vecem taktu...

Nadalje sa smecem od maticnih dobijes 2-4 slota sa single channelom, sto je puno losije od dual channel s kojom dodje vecinom 4 slota...

Znaci ako mijenjas maticnu doci ces do sljedecih problema:
-vjerojatno nova maticna nikako nece podrzavati tip socketa tvojeg procesora, pa ces morat kupovati i novi procesor
-moras pripazit i na agp utor, jer je moguce da imas i jako staru graficku pa ti nece maticna stimat niti za nju, pa moras kupovat...
-moras pripazit kakvu ces kupiti maticnu jer ce ti ovisit i na kojem ces taktu kupovat memoriju, nemoj se zajebat pa kupit low budget maticnu sa max taktom od 1333 pa onda kupit recimo 1600 ili brzu memoriju

Uglavnom kupi si ddr2 memoriju ako ne mislis mijenjati veci dio racunala...

Problem je uglavnom sto sam vec gore u tekstu napisao sto 95% ljudi baci ogromne pare na recimo graficku i onda kupi sranje od maticne, jer sta ce kupovati nesto skupo kad ce i ovo raditi. Nazalost kasnije se pokaze da los balans izmedju komponenti samo jako usporava racunalo, razloga je puno. Uglavnom tko ima love neka ne bude skrt kada kupuje racunalo, neka kupi ono sto je najbolje, a to je definitivno Asus, a koji je podosta skup.

Kada sam kupovao racunalo omjer je bio negdje 1500kn za maticnu i oko 1800 procesor, memorija je bila puno jeftinija i nije toliko bitna. Jedino na sta sam stedio je graficka, a ona je bila nekih 800 i dobio sam popust pa me izasla oko 550kn i nemam problema niti danas sa niti jednom igrom da je ne mogu pokrenuti, naravno ne na maksimalnim detaljima, ali puno mi pomaze procesor koji guta bez problema sve...

Znaci bitan je balans, a vecinom kada imas staro racunalo da promijenis bilo sta, gotovo sve moras mijenjati...

a ma i mislio sam da proba nadograditi ddr2 i ja nisam spomenuo ddr2 a vi gore naucite sitat ccc