Dali je moguće hostati server na linux hosting

Započeo d0minat0r, Decembar 04, 2012, 20:01:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav ekipa. Uskoro ce mi isp besplatno davat hosting uz internet paket koji koristim.  Radi se o linux hostingu i mjesecni bandwith je 4gb Moje pitanje je dali je moguce nato hostat samp server

joj izmakla mi je najbitnija stvar. Storage je 1600mb. Jeli moguce igru zbiti u to. Predpostavljam da netrebaju svi file-ovi kako bi funkcionirao samp server?

Na mozes sam da hostuejs na obicnom web hostingu, treba ti vps ili dedicated server na kom je isntaliran linux sistem, ali moze i windows, al svkaako na obicnom web hostu to ne mozes.

Premestam ti temu iz PDF-a Domaci Hosting u PDF Offtopik

Neće ti to ići jer ti dobijas web hosting... nemas nacin na koji mozes pokrenuti samp-server....

normal da je moguce odes na samp official i vidis

RESPECT FOR:  Petricko and нÏ...Dιgαâ,,¢ aka Gigo

Ok je to i djuro je upravu ali ako je malo nesto Web Host propustan mozes preko PHP Exec pokrenuti server tako sam ja na jednom na jednom free hosteru hostao par samp servera...
Ali prvo moras prokontati gdje se nalazi tvoja mapa na tom serveru kao sto je(primjer) /home/webhosting/roske/public_html/
Evo ti primjer od php koda:

<?phpexec("/home/webhosting/roske/public_html/");exec("./samp03svr");?>

I kad otvoris tu stranicu npr tvojastranica.com/pokrenisamp.php bit ce ti bijelo i trebao bi da radi server a ima jos tu zafrkano kako ugasiti svr i to...
Da ti kazem ovo nije sigurno da ce 100% raditi jer neki hostinzi mogu blokirati exec funkciju i da ovo te moze dovest do SUSPENDOVANJA(iskljucenje)! Mene su tako SUSPENDOVALI i iskljucili EXEC...
Za samp ti je dovoljno cak i 100MB disk space zavisi koliko ces fajlova i to koristiti na njemu...
Poslednja Izmena: Decembar 05, 2012, 15:14:42 POSLE PODNE od htmostar

ok skonto sam. Znaci nista preko web hostinga. nemam svoj server nego eto cisto iz znatizelje mislio probat. A to preko php execa mi se neda sekat sa tim, mozda kad imadnem vremena. Anyway tnx svima naodgovorima