[Pomoc] Oko organizacije

Započeo Schwarz, Novembar 19, 2012, 19:19:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja iz 0
Detaljan opis problema: Pa zelim da mi nekoj lepo objasni kako da napravim organizacije iz 0
Dio skripte://
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://

Ja kao sto gledam ovde nema spawn napravjeno za organizaciju. Nije celosan

Pa napravi sta ima u tutorialu sve, a spawn mozes izvaditi iz nekog, moda ima to svaki mod, jednostavno napravis provjeru dali je igrac u odredjenoj org. pri konektu i to je to.  :)

Ja cu da zamolim nekog ako zeli da mi naprvi jednu organizaciju i prati mi je preko pm pa cu onda ja da gledam od ta organizacija i cu da uradim druge.

vlado_plavsic

U sustini, za osnovne org. su ti potrebne 2 promenljive.Za lidera i za clanove. Ostalo je ono sto ti zelis,odnosno komande i sistemi. Pa sad ti dalje kombinuj

Molim vas napravite mi samo jednu organizaciju sa spawn i to ja cu onda da gledam iz te i da uradim druge.

Citat: Child poslato Novembar 20, 2012, 13:16:39 POSLE PODNE
Molim vas napravite mi samo jednu organizaciju sa spawn i to ja cu onda da gledam iz te i da uradim druge.
Pogledja ovaj system http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=49020.0 sve ti je objasnjeno

[/quote]
Pogledja ovaj system http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=49020.0 sve ti je objasnjeno
[/quote]

Radio sam spored ovaj tut ali kad compile .amx file mi je 0kb
Do cemu je problem?

vlado_plavsic

Pazi na koju foru spawn. Uzecu da ti je promenljiva u enumu za org pOrg.Pa kaze:

public OnPlayerSpawn(playerid)
{
if(PlayerInfo[playerid][pOrg] == 1)// primera ovo ti je za ID 1
{
SetPlayerPos(parametri); // Stavio sam blanko parametre jer se ne secam,davno je nisam koristio.
SetPlayerAngle(parametri);
}
if(PlayerInfo[playerid][pOrg] == 2) // id 2
{
SetPlayerPos(parametri); // Stavio sam blanko parametre jer se ne secam,davno je nisam koristio.
SetPlayerAngle(parametri);
}
return 1;
}

Ovo su ti samo primeri matori, ti dalje gledaj koje ces primese da dodajes.

POzdrav

Nije mi jasno imas li fb ili skype ako zelis da mi sredis molim te ako imas prati mi ih preko pm

vlado_plavsic

Citat: Child poslato Novembar 20, 2012, 15:31:16 POSLE PODNE
Nije mi jasno imas li fb ili skype ako zelis da mi sredis molim te ako imas prati mi ih preko pm

Brate reci sta ti tacno nije jasno? Imas uslov pod callback koji se pozove kad se igrac spawna. I sad je uslov ako mu je vrednost promenljive pOrg na 1,odnosno id org je 1 da ga spawn na tvoje koor. Ako je id 2 onda na neke druge koor. Ako ti to nije jasno onda brate nem sta da ti kazem...

Pocetnik sam u skriptanju i neznam brate ako mi zelis to srediti preko TV bicu ti puno zahvalan

vlado_plavsic

Citat: Child poslato Novembar 20, 2012, 15:39:22 POSLE PODNE
Pocetnik sam u skriptanju i neznam brate ako mi zelis to srediti preko TV bicu ti puno zahvalan

Ne moze da se skripta preko TV. Sve sam ti rekao, sad ti promozgaj. Razvijaj razmisljanje.