[TUT] Bandera srece

Započeo Vitez El arambasa, Oktobar 06, 2012, 10:11:38 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Danas cu da vam pokazem kako da uradite banderu srece , pa da krenemo .

1. prvo da define boje :
znaci ako nemate ove boje definisite ih ( NA VRHU SCRIPTE )

#define COLOR_GRAD1 0xADFF2FAA
#define COLOR_SIVA 0xADFF2FAA

2. da definisemo ostalo sto nam je potrebno  ( NA VRHU SCRIPTE )

new pLocal;
new moneys;

3. 3d text label ( KOD OSTALIH 3DTextLabela)

Create3DTextLabel("[BANDERA SRECE] \n Ostanite ovde 30 minuta \n i \n obogatice te se!", 0x07F8F8FF, 1134.0222,-935.2045,44.1513, 40.0, 0);

4.pravljenje komande /bandera
znaci kod ostalih komande prvo uradite

//================ Bandera srece =====================
if(strcmp(cmd, "/bandera", true) == 0) // ja sam stavio /bandera vi umesto toga stavite nesto drugo sto vam odgovara
{
    if(IsPlayerConnected(playerid))
    {
tmp = strtok(cmdtext, idx);
if(!strlen(tmp))
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "Koriscenje: /bandera [amount]"); // ja sam stavio /bandera vi umesto toga stavite nesto drugo sto vam odgovara
return 1;
}

5. da komanda nemoze da se koristi na nekoj od lokacija
znaci ovako :

if(PI[playerid][pLocal] == 106)
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "Komanda nije dozvoljena na ovoj lokaciji");
return 1;
}

6. da odredimo koliko igrac moze minimum da donira banderi
znaci sledite me :)

moneys = strval(tmp);
if(moneys < 100000) // znaci vi ovo mozete da promenite ja sam stavio 100k
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "Nije dovoljno minimum 100k.."); // znaci vi ovo mozete da promenite ja sam stavio 100k
return 1;
}

7.da odredimo sta da pise ako igrac ima manje od 100000

if(GetPlayerMoney(playerid) < moneys)
{
    SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "Nemate toliko novca."); // ako nema dovoljno novca
return 1;
}

8.da odredimo text koji ce da izlazi i koliko igrac dobija pare ako je pored bandere

if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 10, 1135.4493,-936.3835,42.8999,100, 1)) // ako je blizu bandere da dobije pare
            {
            GivePlayerMoney(playerid, 2500); // ja sam stavio 2500 vi umesto toga stavite koliko hocete
            }
GivePlayerMoney(playerid, -moneys);
GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
format(string, sizeof(string), "%s je donirao Banderi Srece sumu od $%d (/charity).",sendername, moneys);
            SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, string);
SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "{0000FF}Bandera: {00FF00}D{FFFFFF}o{FF0000}k{FFFFFF}l{FF0000}e {00FF00}ces {FF0000}vise {00FF00}da {FF0000}gledas {00FF00}u {FF0000}mene :D!"); // kada si pored bandere srece da pise
            SendClientMessage(playerid, COLOR_SIVA, "Bandera srece se aktivirala i dala pare igracima koji su pored nje."); // text koji izlazi kada neko donira
printf("%s", string);
format(string, sizeof(string), "%s je donirao Banderi Srece sumu od $%d (/charity).",sendername, moneys); // izlazi ko je donirao i koliko
}
return 1;
}

Ovo je bio jedan kratak tutorijal oko bandere srece , nadam se da sam nekom pomogo.. :) Pozdrav (ovo mi je prvi tut)

EDIT : ZNACI OVO STO SAM OBJASNJAVAO BEZ BOJA I NEW-OVA SPOJITE I RADICE VAM KOMANDA
Poslednja Izmena: Oktobar 06, 2012, 10:13:03 PRE PODNE od arambasa

Fino si uradio =D
Vidim da dosta njih ima problema sa tom banderom , tako da super
Moji Radiovi!
TuT||Iz code u MTA

Lep Tutorial, mada, je totalno non RP :)
RESPECT :
Vegas & C++

Citat: ...Nikola... poslato Oktobar 06, 2012, 13:01:06 POSLE PODNE
Cista [cenzura]ost + strcmp... i to ti editujes GTA RP,i sta ti je to pLocal ajde koja je to lokacija...
ma skuplja postove , on je pocetnik u skriptanju i vadi samo komande iz modova..
-bespotreban tut

Vegas.

pLocal ide kao varijabila u enumu pInfo.

Dobar tut

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Capetroon.

Dobro samo je mene glupo ovo bandera srece ne bi ovo ubacio na moj server da mi plate :)

Napoli-Best team in the world.

Napoli-Best fans in the world.