Laptop savet

Započeo Lupeâ„¢, Septembar 17, 2012, 17:45:46 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Evo momci kupujem laptop,ja sam izabrao jedan pa hocu da cujem vase misljenje o njemu....

Koristio bi ga za sve zivo,bavim se i muzikom pa ajmo reci da je to ono "glavno",ali ce biti tu i programiranja i igrica...

Evo specifikacije:

Model   P53E-SO142
Procesor   Intel Core i5-2450M, 2.5GHz
Memorija   4GB DDRIII 1333
Hard disk   500GB SATA 7200rpm
Grafička kartica   Intel HD graphics 3000
Ekran   15.6" LED-backlit TFT LCD HD 1366x768 / 16:9 16ms NTSC:45%
Optički ureÄ'aj   8X Super Multi Double Layer
Mreža   802.11bgn+Bluetooth 3.0, GLAN
Povezivanje   3x USB 2.0, HDMI, RJ45, VGA
Web kamera   0.3 Mega Pixel
Način unosa podataka   Tastatura sa odvojenim numeričkim delom
Baterija   6-cell Li-ion 5200mAh
Modem   Nema
Operativni sistem   Nema
Ostalo   ÄŒitač kartica
Boja   Crna
Težina   2.6kg
URL proizvoÄ'ača    http://www.asus.rs/Notebooks/
Garancija proizvoÄ'ača   24meseca
Do you know, in my country,I'm a "magico",a man with a dream,a man on the rise. To take nothing and make it something.Do you have a dream?

Kolko kosta?

Prema cijeni i ovim specifikacijama, moze se bolje reci jel se isplati ili ne ;)

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Pa ne znam odakle si...Posto razlicite su cene po hrv,srv ili bosni itd...

Ali on kosta 550eura ... :)

Do you know, in my country,I'm a "magico",a man with a dream,a man on the rise. To take nothing and make it something.Do you have a dream?

Definitivno ima boljih... Ovaj ti ima intergriranu grafiku...
Stay hungry, Stay foolish  :)

Ako ces ga intenzivno koristit za gaming ne preporucam zbog graficke ima integriranu graficku, za te novce ima i boljih....

Citat: [UG] Viktor poslato Septembar 17, 2012, 18:01:28 POSLE PODNE
Definitivno ima boljih... Ovaj ti ima intergriranu grafiku...
Da ali je na vecini slabiji procesor.... ::)

Za te pare, nije los, za to ako je za muziku i sl. dobro je, ali za gaming maltene nijedan laptop nije za gaming, ako ces vec uzimati uzmi kompjuter pravi :)

Kao sto su oni naveli Integrirana grafika, ali tvoja odluka.

ASUS je dobra marka, sto jest jest al jbg.

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Citat: Lupeâ,,¢ poslato Septembar 17, 2012, 17:45:46 POSLE PODNE
Evo momci kupujem laptop,ja sam izabrao jedan pa hocu da cujem vase misljenje o njemu....

Koristio bi ga za sve zivo,bavim se i muzikom pa ajmo reci da je to ono "glavno",ali ce biti tu i programiranja i igrica...

Evo specifikacije:

Model   P53E-SO142
Procesor   Intel Core i5-2450M, 2.5GHz
Memorija   4GB DDRIII 1333
Hard disk   500GB SATA 7200rpm
Grafička kartica   Intel HD graphics 3000
Ekran   15.6" LED-backlit TFT LCD HD 1366x768 / 16:9 16ms NTSC:45%
Optički ureÄ'aj   8X Super Multi Double Layer
Mreža   802.11bgn+Bluetooth 3.0, GLAN
Povezivanje   3x USB 2.0, HDMI, RJ45, VGA
Web kamera   0.3 Mega Pixel
Način unosa podataka   Tastatura sa odvojenim numeričkim delom
Baterija   6-cell Li-ion 5200mAh
Modem   Nema
Operativni sistem   Nema
Ostalo   ÄŒitač kartica
Boja   Crna
Težina   2.6kg
URL proizvoÄ'ača    http://www.asus.rs/Notebooks/
Garancija proizvoÄ'ača   24meseca

sad nekako sam namjestao za jednog prijatelja sličan asusov laptop s malo bolji performansama... uglavnom bit ce ti i vise nego dovoljan, procesor je sasvim dobar i nadoknadit ce ti zahtjevnije desktop animacije za koje je graficka slaba, uglavnom za igranje nije, kao i vecina laptopa, no cisto sumnjam da si zelis kupiti laptop da bi se igrao.

Moras isto tako znati da ce ti taj model davati osjecaj glomaznosti, jednostavno je takav dizajn, touchpad je odlican i reagirat ce ti samo na dodir prsta sto je meni odlicna stvar...

Cijena je cisto ok za ono sto nudi laptop...

Gledao sam mu specifikacije procesora,neki kazu da je to i5 -4jezgarni neki kazu da je to samo serija...

Sta vi mislite koliko jezgara ima ovo sranje...Ja koliko sam razumeo ima 4 ali ne koristi sva cetiri osim kad su mu potrebna...?

Ima 2 jezgre, ali ima opciju HT-a tak da je to "kao da imaš 4"!

Intel "veli" da se s HT-om da izvuć preko dodatnih 40% iz procesora!
Stay hungry, Stay foolish  :)

laptop je super samo je skup,
uzmi acer aspire 5536 g  jeftiniji je a ima iste specifikacije
Respect: $--L84S--$, ναηιâ,,"â,,"α , BloodMaster , LuxZillo, Don_Sergio, ExtremePower, Gotti747, Gagi_

Sto se tice laptopa cini se uredu. Ja imam takodjer ASUS laptop i jako sam zadovoljan sa njime. Sto se tice performansi , ovako procesor je jedan od boljih , tj. intel corovi i procesori su najbolji , vjerojatno znate da je i7 najbolji u toj seriji koji su lako nabvljivi, a jako dobri. Dalje graficka mi se ne svidja , ima i boljih , al kako ti kazes ako je za glazbu , malo programiranje i igrice onda oke. Hard Disk sasim dovoljno jedino ako ne skines sve pjesme na balkanu. ;)
Ex Yu Gaming Comunity [Otvorenje danas 9.7.2011 u 20:00 sati] IP servera:178.63.80.210:7892

Preporučujem ti ovaj, imam ga, i prezadovoljan sam. Igram na njemu sve živo, od MTA do CS, i nemam problema.

Ako ništa, ni ovaj, što ga ti hoćeš uzeti, nije loš.

Pa opet ovaj je bolji sto ja hocu,ima I5 procesor od 2.5ghz i 4 gb rama... ::)

Citat: вιg вÏ...ηηу poslato Septembar 18, 2012, 13:52:45 POSLE PODNE

Preporučujem ti ovaj, imam ga, i prezadovoljan sam. Igram na njemu sve živo, od MTA do CS, i nemam problema.

Ako ništa, ni ovaj, što ga ti hoćeš uzeti, nije loš.
A CS je mnogo zahtevna igrica xP
ODSUTAN