16 godina od smrti Tupak Å akura

Započeo ★dknez15★, Septembar 13, 2012, 21:16:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Mislio sam da ce se netko sjetiti i postaviti ovo  ::)

Pre 16 godina, preminuo je po mnogima jedan od najvećih hip-hopera sveta Tupak Å akur. RoÄ'en je 1971. godine u Harlemu,a imao je teÅ¡ko detinjstvo. Tupak je radio kao preprodavac droge, ali je istovremeno stekao poznastva koji su ga uveli u svet muzike i filma.

Snimio je četiri studijska albuma: “2Pacalypse Now” (1991), “Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.” (1993.), “Me Against the World” (1995.), “All Eyez on Me” (1996.). Njegov peti The Don Killuminati: The 7 Day Theory, izdat je dva meseca posle njegove smrti.

Tupak se takoÄ'e oprobao i u filmskoj industriji , i to u nekoliko ostvarenja, od kojih su najpoznatiji “Juice” iz 1992. godine i “Above the Rim” iz 1994. godine.

Slavni reper imao je buran život. 1993. godine optužen je za silovanje 19-godiÅ¡njakinje, za koju je dobio 4,5 godine zatvora.  Tri godine kasnije, ubijen je posle zasede na njujorÅ¡kom Tajm Skveru, ispred njegovog studija. Upucan je u kadilaku zajedno sa prijateljem Sjudž Najtom. Od 13 metaka, Å akura su pogodila tri. Lekari su se Å¡est dana borili za njegov život. Preminuo je 13. septembra 1996. godine u 25. godini života.

Iako već 16 godina nije živ, Tupak je i dalje reper sa najviše prodatih albuma svih vremena. Nedavno, hologram slavnog hip-hopera nastupio je zajedno sa Snup Dogom i Dr. Dreom na festival “Koačela”.

IZVOR: http://www.telegraf.rs/jetset/337158-hip-hop-godisnjica-16-godina-od-smrti-tupak-sakura-video
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2012, 21:17:03 POSLE PODNE od dknez15

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Slava mu.. obozavam njegove pesme..

Thug 4 Life!
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Citat: Daniel Zero poslato Septembar 13, 2012, 21:22:07 POSLE PODNE
Odlican reper ...  :(

btw. jel danas tvoj rodjendan? Ako se ne varam, vidio sam na ch

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Najbolji raper,ovi danas su svi debili,sramote rap!
Tupac <3
Mysterious roleplay

Citat: kimo123 poslato Septembar 13, 2012, 21:57:15 POSLE PODNE
Citat: SlicK poslato Septembar 13, 2012, 21:26:13 POSLE PODNE
Najbolji raper,ovi danas su svi debili,sramote rap!
Tupac <3

Dobro kazes makar neslusam vise rap hip-hop <3

Ma nisam ja neki teski obozavatelj rap/hip hopa ali volim cuti koju pjesmu :) pogotovo od Tupaca :D
Mysterious roleplay

ja nikad nisam slusao rap/hip hop ali kad sam ga prije koju god prvi put cuo <3
Rest in Peace