Kašnjenje radova odgodilo otvorenje ZTC-a

Započeo [BS] Joleâ„¢, Avgust 30, 2012, 20:45:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

RIJEKA  - Razlozi odgode otvaranja ZTC-a ponovno su se sveli na kaÅ¡njenje s radovima, kako na samom objektu, tako i u prostorima za koje su odgovorni zakupci. Gradom su se proÅ¡irile glasine da je problem u protupožarnom sustavu, struji, koječemu... No, problem je naprosto nedovrÅ¡enost centra, zbog koje tehnički pregled nije mogao biti ni obavljen, pa samim time nisu mogle biti ni pronaÄ'ene bilo kakve greÅ¡ke na protupožarnom sustavu ili bilo čemu Å¡to garantira sigurnost kupaca i radnika.

Došli i otišli
â€" Tehnički pregled ZTC-a, zakazan za prekjučer, 28. kolovoza, prolongiran je do daljnjega. Pregled je trebao trajati dva dana, ali kad je komisija za tehnički pregled doÅ¡la u ZTC, glavni inženjer i izvoÄ'ač radova rekli su da objekt nije u cijelosti dovrÅ¡en, pa da u skladu s tim ne mogu priložiti ni prijeko potrebno zavrÅ¡no izvješće. Na inicijativu investitora odustalo se od tehničkog pregleda do daljnjega, kazala nam je jučer Ljiljana Buljan , pročelnica Odjela gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog ureÄ'enja i graÄ'enje.

  U prijevodu, odustalo se, jer da je tehnički pregled obavljen, ZTC ne bi proÅ¡ao.


pravitelj ZTC-a Miro Medar  jučer je kazao da se tehnički pregled očekuje idućih dana.
  â€" Radi se isključivo o danima kad ćemo naručiti tehnički pregled, dakle ni u kojem slučaju ne govorim o tjednima, a odmah potom otvorit ćemo centar, s tim da ćemo ciljati da otvorenje bude za vikend, kaže Medar, dodajući da svi zakupci trebaju biti gotovi kako bi centar bio otvoren u punom sjaju.

  â€" Svakako smo se preračunali s vremenom, znali smo da je zacrtani plan teÅ¡ko ostvariti, a sad se ispostavilo da je to bilo preteÅ¡ko. Zakupci su trebali zavrÅ¡iti svoje prostore, ali je istina da postoje neke stvari i na samom objektu koje treba dovrÅ¡iti, priznaje Medar, ali ističe da je riječ o detaljima koje treba dotjerati i da im je važno da Å¡to viÅ¡e zakupaca zavrÅ¡i svoje prostore.

  Fotografije koje je jučer snimio naÅ¡ fotoreporter Petar Fabijan svjedoče o tome da su mnogi dućani u ZTC-u zaista nespremni za otvaranje centra, zatrpani su kutijama umjesto robom i da su za otvorenje očito bili spremni uglavnom samo oni trgovci koji su otvorenje za danas i najavljivali.

Drugi se preračunali
Ne samo da su se zbog nepoÅ¡tivanja najavljenog i na sva zvona reklamiranog otvaranja ZTC-a nesuÄ'enog 30. kolovoza preračunali i ishitreno reagirali zakupci ZTC-a, već su se domino efektom preračunali i na radost graÄ'ana akcijama isprsili ostali riječki trgovci koji su u ZTC-u vidjeli konkurenciju, osobito na dan otvaranja. Reklamnih letaka je viÅ¡e nego ikad, a najdalje je otiÅ¡ao Kaufland, najbliži susjed ZTC-a, koji je putem auto-razglasa najavljivao niske cijene i ujedno obavjeÅ¡tavao da će radno vrijeme sa srijede na četvrtak produžiti čak do 1 sat iza ponoći. Preračunali su se, ali odustati se viÅ¡e nije moglo, iako je sasvim sigurno da radno vrijeme do 1 sat ne bi organizirali da nisu bili uvjereni da će toga dana, dakle danas, biti otvoren ZTC.







Jbt koji ce nam k. ovo :S
Kao da nemamo portale za ovakve vijesti... Nije ti ovo portal za vijesti...
Just one more time.

Citat: \|Pacino|/ poslato Avgust 30, 2012, 20:56:29 POSLE PODNE
Jbt koji ce nam k. ovo :S
Kao da nemamo portale za ovakve vijesti... Nije ti ovo portal za vijesti...

Baš to.Jeb*š to sranje.Neka pišu "Propalo"