[Pitanje za adm. i mod.] Oko domene .game.ba

Započeo CadrRa, Jul 24, 2012, 13:34:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Vozdra. Zasto za RP server ne moze domena .game.ba . To nije free domena,ja tu domenu placam 15eura zajedno sa internetom,i ako ne platim internet ukida se domena jer se smatra da je nisam platio. Zasto ne moze ta domena iako se "placa" ?
Poslednja Izmena: Jul 24, 2012, 13:35:03 POSLE PODNE od [Egrotusi TDM] CadrRa

Capetroon.

Ovo je TLD domena ja msm Bhtelecoma i ja se pitam zašto, plačam net i dobijam ovo.

Citat: Capetroon. poslato Jul 24, 2012, 13:36:06 POSLE PODNE
Ovo je TLD domena ja msm Bhtelecoma i ja se pitam zašto, plačam net i dobijam ovo.
Pa da,to je od BHT Adsl neta domena,i ako ne platis net nemas ni nje...

Kako mislis da stranica bude npr mojastranica.game.ba ? To bi ja reko da nije opet domena! Vlasnici stranice game.ba naprave kao subdomenu i da redirecta te na tvoju str kada otidjes na mojastranica.game.ba isto ko od 000webhost mojastranica.hostoi.com
Poslednja Izmena: Jul 24, 2012, 13:50:02 POSLE PODNE od htmostar

Citat: htmostar poslato Jul 24, 2012, 13:49:40 POSLE PODNE
Kako mislis da stranica bude npr mojastranica.game.ba ? To bi ja reko da nije opet domena! Vlasnici stranice game.ba naprave kao subdomenu i da redirecta te na tvoju str kada otidjes na mojastranica.game.ba isto ko od 000webhost mojastranica.hostoi.com
evo primjer balkansamp.game.ba , ali vidi,mi tu domenu placamo,kapiras.

Stavi sliku tog dokaza da plaćaš i mislim da će se moć koristit ta domena. ;)

Citat: [SX] TiXoR poslato Jul 24, 2012, 15:16:33 POSLE PODNE
Stavi sliku tog dokaza da plaćaš i mislim da će se moć koristit ta domena. ;)
Hmm,pa imaju sve informacije i dokazi na bht portalu..

Citat: [Egrotusi TDM] CadrRa poslato Jul 24, 2012, 14:22:08 POSLE PODNE
Citat: htmostar poslato Jul 24, 2012, 13:49:40 POSLE PODNE
evo primjer balkansamp.game.ba , ali vidi,mi tu domenu placamo,kapiras.
Dobro znam da placas ali pazi tako te i moze neko prevariti mogu ja npr napraviti stranicu lt.tk i sad uzmem subdomain i npr svako ko mi plati 4 eura dobje domenu: mojastranica.lt.tk

pod domen nije TLD
cak ni .com.ba nije TLD
.com.hr je TLD jer com.hr nije registriran domen vec je to nacionalna domena republike hrvatske
ccTLD BiH je .ba i samo .ba
vi placate net i dobite free domen
to je ko kad neko placa host KGB-u i dobi nesto.mojkgb.com

Nemože... to nije službeni TLD nego su to poddomene. Sve ti piše ovdje...

Domena na trećem nivou je slična hostanoj poddomeni ali je razlika u tome da korisnik nije vlasnik domene nad kojom kreira poddomenu, nego može da bira jednu od ponuÄ'enih domena. Neke od domena koje je BIHnet ponudio za ovu namjenu su:

- com.ba

- free.ba

- dza.ba

- game.ba

Tako je npr. moguće kreiranje domena na trećem nivou tipa:

- cod.game.ba

- firma.com.ba

- igre.dza.ba

U osnovni web hosting paket je uključen odreÄ'en broj domena na trećem nivou a korisniku se daje mogućnost dokupljivanja dodatnih domena na trećem nivo po cijeni definisanoj pod stavkom Dodatna domena na trećem nivou.

Citat: Chris poslato Jul 24, 2012, 21:28:07 POSLE PODNE
Nemože... to nije službeni TLD nego su to poddomene. Sve ti piše ovdje...

Domena na trećem nivou je slična hostanoj poddomeni ali je razlika u tome da korisnik nije vlasnik domene nad kojom kreira poddomenu, nego može da bira jednu od ponuÄ'enih domena. Neke od domena koje je BIHnet ponudio za ovu namjenu su:

- com.ba

- free.ba

- dza.ba

- game.ba

Tako je npr. moguće kreiranje domena na trećem nivou tipa:

- cod.game.ba

- firma.com.ba

- igre.dza.ba

U osnovni web hosting paket je uključen odreÄ'en broj domena na trećem nivou a korisniku se daje mogućnost dokupljivanja dodatnih domena na trećem nivo po cijeni definisanoj pod stavkom Dodatna domena na trećem nivou.
Ali ispada kao da se placa,jer u slucaju da se ne plati net domena se ukida.

Cadra, ispada se se placa, ali se ne placa dobijas je na poklon jer uzimas internet, mogu i ja da zakupim sutra game.rs domen i svako ko naruci samp kod mene na hostu, da dobije svojserver.game.rs , i ispada da e on platio domen zato sto ej kdo mene uzeo samp server...

Uzmes za 3 evra .info domen i gotovo

[quote author=
Maki187 link=topic=48652.msg357148#msg357148 date=1343176214]
Cadra, ispada se se placa, ali se ne placa dobijas je na poklon jer uzimas internet, mogu i ja da zakupim sutra game.rs domen i svako ko naruci samp kod mene na hostu, da dobije svojserver.game.rs , i ispada da e on platio domen zato sto ej kdo mene uzeo samp server...

[/quote]
Ma ne mogu da se peglam oko placanja preko banke jer uvijek jedu go*** sto sam maloljetan  :D  :D

Citat: [Egrotusi TDM] CadrRa poslato Jul 25, 2012, 11:09:11 PRE PODNE
[quote author=
Maki187 link=topic=48652.msg357148#msg357148 date=1343176214]

Ma ne mogu da se peglam oko placanja preko banke jer uvijek jedu go*** sto sam maloljetan  :D  :D
[/quote]
Pitaj nekog ko je punoljetan da otidje sa tobom. Mene i prijatelja su istjerali iz banke xD  :D pa sam osao sa ocem.