[GM]Mystic World Role Play

Započeo Nemanja King, Jul 22, 2012, 13:49:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

AlmirDelic

Ima bug, nakon smrti spawanas se na farmi, jel mozes to popraviti, ostalo sve ok 10/10

Ocjena 10/10, samo ima jedan problem.

Cuvanje kuca, vozila, firmi, itd. lijepo radi, ali ako se server restarta server nece podic podatke o vlasnicima kuca, auta, znaci cak ni spawn mjesta auta, motora, nista nista ne prepoznaje.
A dok recimo racun  igraca prepozna da je to kao njegova kuca, i da ima auto ili motor ili nesto, ali ga nemoze uzet, niti uc u kucu jer mu server nedopusta posto server nije podigo spremljene podatke iz mape ServerFajlovi.

Jel bi mi mogao objasniti ukratko kako da to popravim?

Cuvanje kuca i to sve radi, samo kad treba podic sve te podatke nakon restarta server onda nece ucitati to sve.

Tnx. :)
Poslednja Izmena: Jul 28, 2012, 18:36:14 POSLE PODNE od gogo1207
***************** [ USKORO OTVORENJE EQGAMERS ROL3PLAY SERVERA ] ******************

Citat: gogo1207 poslato Jul 27, 2012, 17:50:16 POSLE PODNE
Ocjena 10/10, samo ima jedan problem.

Cuvanje kuca, vozila, firmi, itd. lijepo radi, ali ako se server restarta server nece podic podatke o vlasnicima kuca, auta, znaci cak ni spawn mjesta auta, motora, nista nista ne prepoznaje.
A dok recimo racun  igraca prepozna da je to kao njegova kuca, i da ima auto ili motor ili nesto, ali ga nemoze uzet, niti uc u kucu jer mu server nedopusta posto server nije podigo spremljene podatke iz mape ServerFajlovi.

Jel bi mi mogao objasniti ukratko kako da to popravim?

Cuvanje kuca i to sve radi, samo kad treba podic sve te podatke nakon restarta server onda nece ucitati to sve.

Tnx. :)

EDIT: Najbolje od svega je sto si napravio kreiranje dyn objekata  ingame. Najbolja ideja koju sam vidio do sad. :)

probaj da iskljucis samp-server.exe pa ga ukljucis ne preko /rcon gmx-a ili /podesavanje->server-> restart meni je lepo radilo laodovanje i cuvanje...

Kontakt
Skype nemanja.lazarevic.567
XFire kingsamp
Mystic World Community
Server Address 176.104.106.8 :5555

EDIT3: neradi nista, sto god probam, jednostavno kad kupim vozilo i parkiram ga na odredeno mjesto, nakon restarta vozila (bilo kojom opcijom restarta) tog vozila vise nema na tom mjestu gdje je parkirano bilo, nema ga ni kod salona bilo kojeg, jednostavno kao da nije ucitano.

Kupio sam kucu znaci, i kada ja ulazim i izlazim sa server, ta kuca postoji, ja sam vlasnik, no kada se server restarta (isto tako bilo kojom opcijom) ja i dalje jesam vlasnik kuce jer mi u imovini ponudi opciju da prodam kucu, ali je ta kuca ponovno na prodaju i ja nemogu uci u tu kucu jer mi pise da nitko nije vlasnik kuce.

Probali smo to sa 10-tak profila, no uvijek se isto dogada.

Vidio sam opciju Podesavanje>Cuvanje to smo isto tako pokretali pa kupovali, ''igrali'' se sa svim opcijama, no jednostavno ne ucita kako treba.

://

Poslednja Izmena: Jul 27, 2012, 22:47:57 POSLE PODNE od gogo1207
***************** [ USKORO OTVORENJE EQGAMERS ROL3PLAY SERVERA ] ******************

Ä'abe mape kad je  cjeli mod bugan
Å ta treba pisati vamo?

A zbugan je samo taj ownership sistem, ovo sve ostalo je ok. Neke stvari treba doraditi i urediti jos da bi radile kako treba, nema nista posebno sto se toga tice. Samo je zbugan ovaj sistem spremanja, zato ga je Nemanja vjerojatno i dao ovako free. :)

Mi zadnjih par dana radimo na tom modu, sve smo uspjeli srediti, smao to spremanje podataka nemozemo nikako dobiti. Cak ni na homemade serverima nece raditi kada se restarta preko gmx funkcije.

Da je taj sustav spremanja koji je sada unutra srediti ili staviti kompletan taj sustav drugi mod bi bio 90/100%.

Al ovako nema smisla se uopce truditi oko mapanja ili iceg drugog dok se to spremanje ne sredi.

Sry Nemanja na ovakvim rijecima, nemam namjeru pljuvat mod, mod je odlican sve je dobro zamisljeno i odradeno, samo eto, to spremanje jednostavno ne radi ni kod mene ni kod vecine drugih koji su to primjetili.

Eto Nemanja ako mi uspijes to spremanje srediti dogovorit cemo se za protuuslugu (bilo kakvu-materijalnu-nematerijalnu-novcan,itd.), ako si za mozemo se dogovorit. Mozes doc na teamspeak ovdje kod nas da se dog. ili pm ovdje.
Poslednja Izmena: Jul 28, 2012, 14:29:43 POSLE PODNE od gogo1207

Citat: mihael22 poslato Jul 28, 2012, 09:41:56 PRE PODNE
ima li otvoren srw s ovim modom?

Sinoc smo frend i ja bili  na vasem VA serveru, jel vama tamo radi ovo spremanje nakon restarta?

EDIT: Znaci evo, problem je u tome sto kad netko kupi kucu, to se uopce ne zapise u ServerFajls, isto vrijedi i za vozilo i kucu, bilo sto...

Recimo ako napravim negdje firmu, ili hotel, ili bilo sto, ono i nakon restarta ostane, znaci napravi se fajl firma(nekiBroj).ini , ali kad netko kupi, u tu istu datoteku firma(nekiBroj).ini se ne zapisu podatci o kupcu (owner-u).

Ali recimo kada se rucno edita taj fajl, i kada se u njega upise owner, onda i nakon restarta servera se lijepo i uredno pokaze da je vlasnik taj i taj.

Isto vrijedi i za aute, i za kuce itd....

Ima li tko kakvu ideju kako rijesiti ovo zapisivanje prilikom kupnje, parkiranja vozila, itd.?
Poslednja Izmena: Jul 29, 2012, 03:43:57 PRE PODNE od gogo1207

10/10 super je, i svidja mi se sto nema mapa, nego mi reci, kako se kapije od org. i tih cudesa otvaraju? :D
RESPECT :
Vegas & C++

Citat: Cimbur poslato Jul 29, 2012, 13:20:27 POSLE PODNE
10/10 super je, i svidja mi se sto nema mapa, nego mi reci, kako se kapije od org. i tih cudesa otvaraju? :D

Imas tamo pod OnPlayerkeystateChange a nemas mnogo kapija za pd,lcn,tec

Kontakt
Skype nemanja.lazarevic.567
XFire kingsamp
Mystic World Community
Server Address 176.104.106.8 :5555

GM Odlican Igro na njemu bio admin al steta sto je server propo nemanja sta bi sa serverom? :(

• My Maps:ShowRoom Eclipse
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=77337.0
• My Mods Ray Eclipse
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=76545.msg532450#msg532450

•Respect: Dinox,Blaeks,...Neno..., LuKsA, Nik Delgad,BloodMaster,нÏ...Dιgαâ,,¢,Levuâ,,¢,GЯG[4]â,,¢,ριnkmanâ,,¢,Boris,Joey,Benac, Dude,Ivan_Ino.pwn,C++,

Brate, koja ti je komanda za port,gethere,getcar i to?
RESPECT :
Vegas & C++

Citat: Cimbur poslato Jul 30, 2012, 10:54:27 PRE PODNE
Brate, koja ti je komanda za port,gethere,getcar i to?

/teleport imas onda u dialogu, i /veh za aute
Å ta treba pisati vamo?

Gamemod je sjajan zato sto ima dosta dobrih textdrawa koji se mogu iskoristiti.
Server IP: 193.192.59.222:7778
Forum: Uskoro
TeamSpeak: Uskoro!
Otvorenje: 27.02.2014