[savjet]Skriptanje!

Započeo smf_boy, Jul 11, 2012, 16:37:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

City of dreams DM a kasnije ce biti i City of dreams RolePlay.

Evo ovako pozdrav balkanci evo igram več samp oko 4 godine malo više i oduvijek sam želio na skriptati GameMod od 0.
Evo ja znam GameModove editati i tako to no ja bi želio napraviti vlastiti gamemod od 0, za početak neki DM GameMod, ali me zanima kako se rade komande kako bi ja napravio neku komandu nemoram čak ni ja napraviti vlastitu komandu zanima me recimo uzmem jedan FS malo ga editujem i sad ja ne želim da to imam pod Filterskripte nego želim da imam to u GameModu kako to napraviti.Evo još jednom da pojasnim kako bi neki FS ubacio u GameMode.exe znači da nemam to pod FilterSkript nego u GameMod-u aj samo to započetak tako oču polako naučiti skriptati GameModove ću raditi za Balkan SA:MP i tu ih objavljivati.Prvo ću napraviti neki DM i tako ću dugo raditi DM-ove dok se neš ne naučim a onda ču krenuti RP raditi pa ako mi možete to objasniti.

Evo molio bi vas da mi možda date još koji savjet i da mi date odgovor na moje pitanje
Pozdrav Balkan SA:MP!

Najbolje ti je da pocnes da kopiras komande iz drugih DM gmova , samo ih malo editujes...
ODSUTAN

Ok tako sam i mislio poceti samo nisam znao dali je to baš dobro a evo možete mi reči kako da Filterskriptu(FS) ubacim u GameMode.exe?

Citat: Daniel Zero poslato Jul 11, 2012, 17:09:43 POSLE PODNE
Najbolje ti je da pocnes da kopiras komande iz drugih DM gmova , samo ih malo editujes...
najgori savjet koji si mu mogo dat

@smf_boy
najbolje uzmi tutove za ZCMD i sscanf pa pocni s tim radit od 0
kad se naucis osnovama potrazi tut za reg/log i dok pravis pokusaj sto vise razumjeti !

Citat: Don Conellâ,,¢ poslato Jul 11, 2012, 17:15:54 POSLE PODNE
Citat: Daniel Zero poslato Jul 11, 2012, 17:09:43 POSLE PODNE
najgori savjet koji si mu mogo dat

@smf_boy
najbolje uzmi tutove za ZCMD i sscanf pa pocni s tim radit od 0
kad se naucis osnovama potrazi tut za reg/log i dok pravis pokusaj sto vise razumjeti !

Hvala evo sad sam napravio Admin System sa reg/log systemom neš osnovno onako.
A može mi itko dati odgovor na ovo pitanje
Citat: smf_boy poslato Jul 11, 2012, 17:12:29 POSLE PODNE
Ok tako sam i mislio poceti samo nisam znao dali je to baš dobro a evo možete mi reči kako da Filterskriptu(FS) ubacim u GameMode.exe?

vlado_plavsic

Ne postoji Gamemode.exe :) Source kod je u .pwn fajlu a ono sto ti treba za pokretanje servera(konvertovani kod) je u .amx fajlu.
FS ubacujes u folderu "Filterscripts" koji se najverovatnije nalazi iznad foldera "gamemodes".Tu ubacis .amx fajl filterskipte.Uzmes ime te filterskripe(tacno ime,i malo i veliko slovo pazi) i otvori server.cfg.Tu ces naci liniju "filterscripts" i tu posle te reci dodaj ime fs koje si kopirao.Inace,u tu liniju dodajes imena fs koje zelis da ucitas.Postoji i drugi nacin da se load fs IG al ako te bude zanimala reci na pm objasnicu ti.Pozdrav

Citat: Ð'ладимир Плавшић aka PlavÅ¡a poslato Jul 11, 2012, 20:32:34 POSLE PODNE
Ne postoji Gamemode.exe :) Source kod je u .pwn fajlu a ono sto ti treba za pokretanje servera(konvertovani kod) je u .amx fajlu.
FS ubacujes u folderu "Filterscripts" koji se najverovatnije nalazi iznad foldera "gamemodes".Tu ubacis .amx fajl filterskipte.Uzmes ime te filterskripe(tacno ime,i malo i veliko slovo pazi) i otvori server.cfg.Tu ces naci liniju "filterscripts" i tu posle te reci dodaj ime fs koje si kopirao.Inace,u tu liniju dodajes imena fs koje zelis da ucitas.Postoji i drugi nacin da se load fs IG al ako te bude zanimala reci na pm objasnicu ti.Pozdrav

Aj dobro još jednom pročitaj šta ja želim.Znam ja kako se ubaci filterskripta u server da radi! ali ja oču ubaciti u mod FS znaci ne u mapu iznad GameMode Filterskirpte negou u mapu gdje se nalazi GameMode.amx i u taj GameMode.amx (nemora se tako zvati ) ubacim FS jel mi to možeš pojasniti ako neznaš nemoj skupljati postove

vlado_plavsic

Kao prvo,u ovom podforumu je iskljucen brojac postova tako da tvoja teorija otpada.

Kao drugo,ono sto se nalazi pod callback-u u filterskripti to treba i da bude u skripti(po tebi u "GameMode").Mape idu pod "OnGameModeInit" callback.

Stari moj aj šuti radje ako ne razumiješ ja trebam pomoč nisi skonto pročitaj 2 do 3 puta polagano možda shvatiš

vlado_plavsic

Citat: smf_boy poslato Jul 11, 2012, 20:58:36 POSLE PODNE
Stari moj aj šuti radje ako ne razumiješ ja trebam pomoč nisi skonto pročitaj 2 do 3 puta polagano možda shvatiš

Oh maj gad.Jel ti hoces da prebacis fs u skriptu ili sta?

Ocu jednu FilterSkriptu koji skinaš naprimjer sa ovog forum-a da ubacim npr. u GameMod naprimjer od CLRP-a odem skinem FS i necu da imam sad ja FS u svom GameModu nego ocu tu da stavim pod dio skripte pa ako može neko objasniti da pocetnik popud mene to shvati

vlado_plavsic

Citat: Ð'ладимир Плавшић aka PlavÅ¡a poslato Jul 11, 2012, 20:53:42 POSLE PODNE

Ono sto se nalazi pod callback-u u filterskripti to treba i da bude u skripti(po tebi u "GameMode").Mape idu pod "OnGameModeInit" callback.

Sta tu ne razumes? Ono sto je u fs pod OnPlayerSpawn to treba da bude i u skripti pod OnPlayerSpawn.Ono sto je pod OnPlayerConnect treba da bude pod OnPlayerConnect u skripti? Kontas sad? Sve ima svoje odredjeno mesto i to mesto mora da bude isto i u skripti u fs kako bi ona funkcionisala u skripti?

Ok :D nadam se da cu to napraviti tako bez erora i ikakvih smetnji ako ima još neko bolje objašnjenje za napraviti tako neš slobodno kažete jer stvarno sam odlučio naučiti skriptati i to želim pa sve savjete slobodno pišete

Imam ja savjet,da pazis kako se ponasas prema mom Plavsi!! On ne nabija postove i da ne zeli pomoci ne bi pisao svima,to je dusa od covjeka,sve ti je fino objasnio.
Poslednja Izmena: Jul 11, 2012, 21:23:22 POSLE PODNE od [Egrotusi TDM] CadrRa

Citat: [Egrotusi TDM] CadrRa poslato Jul 11, 2012, 21:20:05 POSLE PODNE
Imam ja savjet,da pazis kako se ponasas prema mom Plavsi!! On da nabija postove i da ne zeli pomoci ne bi bio moderator,to je dusa od covjeka,sve ti je fino objasnio.

HaHa ok vidiš da smo se ipak nekako dogovorili :P