United Balkan RPG/DM Otvorenje ÄŒetvrtak - 20:00 - 193.192.59.222:7824

Započeo [UB]Jeffrey, Jul 11, 2012, 01:16:56 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Opis Servera




Informacije

Vlasnik: FR3AK & Jeff
Su-Vlasnik: Silvio
Skripter: FR3AK
Mapper: Silvio & Jeff
Vrsta skripte: RPG/DM
IP Adresa: 193.192.59.222:7824
Forum: www.united-balkan.com
Otvorenje: 12.7.2012 - 20:00 - 8 sati. (ÄŒETVRTAK)




Uvod

United Balkan zajednicu su pokrenuli FR3AK i Jeff, prije nepunih 30 dana. Prvo su počeli sa radovima na modu gdje je najviše truda uložio naš skripter FR3AK. Mod je edit CL-a, i prije nego što smo planirali osnovati ovu zajednicu Frank je radio na tom modu. Svi bugovi za koje smo znali su ispravljeni, i dodato je još stotine novih stvari.Vazno je napomenuti da nas server nije RolePlay kao i svi ostali vec RPG/DM sto znaci da na njemu ne postoje RolePlay pravila kao sto su MetaGaming,PowerGaming i slicno.


Registracija & Login

Registracija nije nista komplikovana, na pocetku unesete lozinku koju ce te koristiti tokom igre, nakon toga upisat ce te koliko godina imate, odakle dolazite i gdje zivite. Pri registraciji ubacili smo laganu muziku. Nakon registracije imat će te mogućnot da pogledate kratak tutorijal


Organizacije

Na serveru postoji 5 organizacija. Od toga 1 su legalni, a 4 ilegalni organizacija. Kod nas nije ono standardno da bande i mafije uzaju oruzje u HQ sa /oprema. Evo kako smo mi uradili. Za ilegalne organizacije smo napravili '' dok '' sistem. Nema vise da bande i mafije uzimaju oruzje sa komandom /oprema, mi smo uradili nesto zabavnije. Znaci u njihovom HQ se nalazi sef. Kada pridjete sefu, kucate /sef i onda vam izbaci da vidite stanje materijala ili stanje droge. Pomocu materijala uzimate oruzje, a takodje mozete i drogu uzimati. U sef najvise moze stati 50.000 droge i 50.000 materijala. Sef punite tako sto odete u luku i cekate da posiljka droge i materijala pristigne u kamion koji se nalazi u jednom od hangara u luci. Kada je posiljka stigla, udjete u kamion i cekate da se kamion napuni do 100%. Kada je kamion pun izbacit ce vam crveni market vase baze gdje trebate dostaviti taj kamion. Nakon sto ste dostavili kamion u vas sef je spremljeno 5000 droge i 5000 materijala. Ja sam ovo samo ukratko opisao, vise o tome mozete saznati ako dodjeerver i postanete clan neke organizacije. Evo i lista organizacija.


Police Deparment

Sve informacije o Police Departmentu možete pronaći u ovome podforumu.Police Department je zadužen da čuva red i mir u gradu.


Yakuza Mafia

Yakuza Mafia je Japanska mafija koja se u Los Santos doselila tokom 1970-tih godina.Razvili su se i postali jedni od najvećih dilera na crnom tržištu.Njihovi najveći neprijatelj je La Cosa Nostra.


La Cosa Nostra

La Cosa Nostra je Italijanska mafija koja se u Los Santos doselila tokom 1970-tih godina.Oni su veoma opasni i nije lijepo zadržavati se u njihovoj blizini.Najveći neprijatelj im je Yakuza Mafia.


Ballas Gang

Ballas Gangster Family je druga crnačka banda u Los Santosu.Sjedište im je u Jefferson motelu kojeg su otkupili 90-tih godina.Prepoznaju se po ljubičastoj boji i najveći protivnik im je Grove Street Family.


Grove Gang

Grove Street Family je crnačka banda koja je formirana 1980 godina.Sjedište im se nalazi u Gantonu.Jedni su od najvećih dilera droge i njihovi najveći protivnici su Ballasi.


System Kuća

Sistem kuca nismo mnogo uredjivali, ali evo neke karakteristike za to. Znaci kao vlasnik u sef mozete ostavljati novac, takodje mozete iz njega dizati novac ako neko renta kucpa je placa sa komandom /housewithdraw. Takodje kao vlasnik mozete stavljati da vasu kucu mogu rentati ostali igraci i stavljate cijenu od 1 do 500 dolara. Ako imate donator rank mozete mijenjati int. Takodje na serveru postoji preko 500 kuca na buy. Toliko o kucama.


System Firmi

Na serveru postoji preko 20 biznisa. Vlasnici biznisa imaju mogucnost da postavljaju nekog drugog igraca kako reket biznisa tj. suvlasnika, mogu da postavljaju cijenu oruzja ako je u pitanju ammu-nation ili u 24/7 cijene mobitela, bonova i ostalih sitnica. Pazar mogu dignuti samo unutar biznisa, takodje i suvlasnik moze pazar dizati. Mozete mijenjati ime firme, i stavljati cinu ulaza u firmu, vise o tome pogledajte na serveru sa komandom /firmainfo.


Owner Ship

Owner Ship smo jako dobro uradili. Lokacija naseg Owner Shipa je '' Grotti ''. Mapa je ja unikatna. U toj firmi mozete pronaci razna vozila na prodaju. Za pocetak nismo stavljali velike cijene vozila, kako bi mnogi mogli kupiti vozilo, naravno kako server stari sve ce biti vece cijene vozila. Ako ste vlasnik nekog vozila, imate razne opcije za to, kao npr. mozete mijenjati boju vaseg vozila, mozete parkirati vozilo na odredjena mjesta. Sve opcije vozila mozete pogledati na serveru sa komandom /v.


Warovi / Ratovi

Znaci ovo jos nije skriptan sistem ali dolazi skriptani War sistem na updateu, ali ja kao Administrator imam mogucnost i opcije da to radim bez da je naskriptam taj sistem. Znaci otprilike svaki treci dan ce biti ratovi, gdje ce se bande i mafije tj... ilegalne organizacije boriti. Lideri organizacija ce se moci prijaviti za taj war samo ako imaju 10 aktivnih clanova (po mogucnosti da svi budu online za vrijeme rata). Znaci oni ce se boriti za teritorije Los Santosa. Teritorija neke organizacije je sve u njihovoj okolini, to ce mo lijepo podijeliti a najvaznija teritorija je njihov hood. Cija organizacija igubi svoj hood, tj... izgube na svojoj teritoriji ispadaju i nemaju pravo na dalje takmicenje. Na kraju kad se sve zavrsi cija organizacija zauzme cijeli Los Santos osim sto ce mo za organizaciju dati veliku svotu novca dobit ce i svaki clan veliku svotu novca, takodje ubacit ce mo im kvalitetnija vozila, bolji interijer u HQ njihovom, srediti lijepo bazu da se zna ko je onda glavni u gradu i ko drzi grad, i jos ce mo uraditi sta budu zelili clanovi i lideri. Nakon sto se zavrsi prva sezona jednog rata, za otprilike 1-2 mjeseca slijedi druga i tako sve.


Banka

Evo da vam malo opisem i nasu banku. Znaci banka se nalazi kod Glen Parka, tacnije Downtown. Mapa banke je odlicna, ulozilo se mnogo truda u tu mapu. Sliku banke mozete pogledati dole pod '' Slike ''. Ovako kada tek udjete u banku vidjet ce te salter gdje mozete kucati /banka, tu vam izbaci listu usluga te banke. Mozete koristiti /deposit da ostavite odredjenu svotu novca na svoj racun, /withdraw da dignete odredjenu svotu novca sa svog racuna. /transfer ako zelite nekom poslati novac sa svog racuna, /kredit ako vam je hitno potreban novac mozete dignuti kredit. Takodje u banci kupujete karticu za bankomat, kako bi dizali novac sa bankomata morate u banci na jednom od saltera kupiti karticu, kada dodjete na odredjeno mjesto kucate samo /kartica i kupili ste je. Ta kartica kosta 500$, ako zelite da provjerite pinkod od kartice kucate /pinkod.


Frizure / Kape / Naočale

- Frizure - uradili smo Frizerski Salon koji se nalazi kod LS Teretane tacnije prekosuta Pizza Stack-a. Ako zelite da vas lik ima novu frizuru, mozete posjetiti taj salon i promijeniti mu frizuru. Kada udjete u salon kucate /sisanje i izbaci vam listu kakvu bi ste vi zeljeli frizuru. Kada ste odabrali frizuru, i zelite ponovo da vratite staru morate opet ici u salon i sisati se, znaci da se frizura sprema kada odete offline sa servera.
- Naocale - pored frizura tu su i naocale, koje sluze takodje da mozete malo promijeniti svog lika. Prodavnica naocala nalazi se odmah pored drizerskog salona. Kada budete na mjestu gdje se kupuju naocale, za kupnju kucate /naocale. Tada ce vam izbaciti listu kakve bi ste vi zeljeli. Kada ste kupili, stavite ih sa komandom /naocale, isto tako ih i skidate.
- Kape - kape smo stavili na skroz drugu lokaciju. Prodavnica kapa vam se nalazi u blizini LS Policije. Tu mozete kupiti obicne kape, a i kackete. Kada ste usli da kupite kucate /kapa, onda vam izbaci listu ID-eva koju bi ste vi zeljeli. Mozete uzeti raznih boja i oblika. Toliko o ovome.



Eventi

Na serveru postoji 5 dobrih eventa. Znaci admin pokrene event vi se prijavite, prva 3  mjesta dobijaju nagradu od Admina.s Evo da vam kazem koji su to skriptani eventi: Hydra Event, Forest Event, Tek Event, Brawl Event, Dakar Event.Takodje postoji jos mnogo evenata koji su u pripremi a neki od njih se koriste i kao ne skriptani eventi.


Poslovi

Za pocetak ce svaki od vas morati pomalo da radi neki posao, kako bi zaradio da sebi priusti neke stvari na serveru bilo to ilegalan posao ili legalan vi ce te odluciti sta da izaberete, i razmisliti gdje ce te vise zaraditi. Na serveru imamo mnogo poslova a neki od njih cu ovde navest, ostale mozete pogledati na serveru.

Kosac Trave
Kosac trave se nalazi na teniskim terenima.Odete tamo do kucice i zaposlite se,sjedete u kosilicu kucate kosenje i prolazite kroz checkpointe,veoma jednostavan posao.


Odvjetnik
Odvetjnik ima samo jednu komandu i to je vrlo jednostavan posao,ne preporucuje se na pocetku servera jer nema bas neku veliku zaradu,njegov cilj je davati /free igracima koji su u zatvoru.


Mehanicar
Mehanicar takodje jednostavan posao,nema rute nego radi na principu popravljanja i fillanja auta.Takodje se ne preporucuje na pocetku servera.


Pizza Man
Pizza man vrlo jednostavan posao,nalazi se kod Pizza Stacka u Idlewoodu.Potrebno je otici kod picerije,zaposliti se i sjesti u motor za picu.Postoji samo jedna komanda a to je prodavanje pice drugim igracima,koji tu picu mogu jesti i healati se.


Zastitar
Zastitar posao nalazi se ispred teretane u Gantonu,takodje jednostavan posao,imate komandu /gaurd kojom stitite druge igrace.


Bus Vozac
Bus vozać jedan od boljih poslova na serveru,vozite rute kroz Los Santos,imamo dvije rute Centar i Istocna ruta.Nakon zavrsene rute morat cete pricekati 10 minuta kako bi mogli poceti raditi novu.Nalazi se na kolodvoru pored spawna.


Smećar

Smecar takodje lagan posao,sve sto je potrebno jeste da se zaposlite,te pocnete cistiti Los Santos.


Dostavljac produkata

Ovaj posao je ostao isti kao i u modu kojeg smo editovali,nismo nista mjenjali jer nije bilo potrebe.Ovaj posao ima svrhu da dostavlja produtke u biznise,ukoliko niko ne bude dostavljao biznisi nece moci funkcionisati.


Update

Evo da vas obavijestim sta dolazi na prvom updateu. Prvi update ce biti 20-25 dana nakon otvorenja. Skripter prvenstveno radi na uljepsavalju moda, tj. da mod bude pregledniji. Takodje dodat ce mo jos neke poslove. Za sada ima 5 skriptanih eventa na serveru, planiramo ubaciti jos 2-3. War System ce biti skriptani, a ne onako kao sad sto sam opisao. Mapperi vec rade na na boljim mapama, ioanko su ove sadasnje stvarno unikatne ali ima nekih koje nisu bas za pohvalu. Ako se igracima ne svidi trenutni Owner Ship, uradit ce mo dosta bolji. Za vlasnike kuca i biznisa ce mo dodati jos komandi / opcija. Toliko o ovome ocekujte jos mnogo stvari, bit ce te obavijesteni kada bude odradjen ovaj update.


Slike sa servera

                                                       


Kraj Opisa

Sta vise reci ? Posjetite nas na otvorenju, ocekuje vas velika zabava pripremili smo mnogo dobrih eventa, i sistema da se igraci zabave. Takodje nadam se da vam se svidio opis, ulozio sam mnogo truda da vam to sto bolje predstavim kako tekstom tako i slikovito. Na serveru ce vas docekati nas Admin Team. Za sve ostale informacije obratite se meni ovde ili na nasem forumu na PM.

Credits:


Početni mod,objava Classic Life moda: incluDe`


Skripter,editor moda: FR3AK


Opis: Silvio Moralles,editovao Jeffrey Crews.

Poslednja Izmena: Jul 11, 2012, 01:28:43 PRE PODNE od [UB]Jeffrey
[/center]

Opis 10/10

Malo te grafika zeza :PP

Sretno :)


Poslednja Izmena: Jul 11, 2012, 01:19:46 PRE PODNE od [UB]Jeffrey

Citat: нÏ...Dιgαâ,,¢ poslato Jul 11, 2012, 01:18:14 PRE PODNE
Opis 10/10

Malo te grafika zeza :PP

Sretno :)


Ne kontam baš ovo u vezi grafike,ali hvala uglavnom.
I izvini slučajno sam editovao post,umjesto citirao pospan sam.
[/center]




Dobro jutro svima.
ON: Svaka cast za opis Dudo,nadam se da cete uspjeti  :) . Pozdrav iz Sarajeva  :P


Citat: [Egrotusi TDM] CadrRa poslato Jul 11, 2012, 07:23:50 PRE PODNE
Dobro jutro svima.
ON: Svaka cast za opis Dudo,nadam se da cete uspjeti  :) . Pozdrav iz Sarajeva  :P

Hvala,mada nisam ja pisao cijeli opis ja sam samo editovao neke stvari,i dodao joÅ¡ neki dio imas u creditsima dole sve   ;D

[/center]



Opis dobar,al ove organizacije,mafije i dok je kopija sa LB-a.Sretno

Poslednja Izmena: Jul 11, 2012, 11:25:17 PRE PODNE od [UB]Jeffrey


Dobra Opis
Sretno  ;)
Respect: Gagi, Maki187, Phillips, TerminuS, Neno, Lepotic, [AL] K4[Я]!K3â,,¢, Gotti747