[Pitanje]Overclockanje xperia x8

Započeo htmostar, Maj 18, 2012, 14:50:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: htmostar poslato Maj 18, 2012, 21:27:02 POSLE PODNE
Citat: Dane poslato Maj 18, 2012, 21:13:46 POSLE PODNE
Koliko košta xperia da nije mini u KM(BAM).
Ja sam platio xperiu x8 za 270KM sa 1 godinom garancije a garancija je otisla nakon 7 mjeseci jer sam ga root-ao da mogu overclockat  :D

Jesil iz Orašja ? Nekontam koji kurac morate nešto overclockat uzmi mobitel i dopisuj se,zovi,idi na net,slušaj mjuzu,slikaju,snimaj koji kurac morate uvijek izvodit neke karabeke.Bezveze uništavate mobitel.

Ako ga overclockas, pregrijat ce ti se, mozda nece odma otici procesor, ali baterija i display se kvare veoma brzo zbog topline koju zraci... Ugl. koji ces ga k. overclockati, da treba imati tu brzinu imao bi, djabe kvaris mob, kako ti rece Dane...
Just one more time.

Citat: Dane poslato Maj 18, 2012, 23:00:53 POSLE PODNE
Ja sam platio xperiu x8 za 270KM sa 1 godinom garancije a garancija je otisla nakon 7 mjeseci jer sam ga root-ao da mogu overclockat  :D

Jesil iz Orašja ? Nekontam koji [cenzura] morate nešto overclockat uzmi mobitel i dopisuj se,zovi,idi na net,slušaj mjuzu,slikaju,snimaj koji [cenzura] morate uvijek izvodit neke karabeke.Bezveze uništavate mobitel.
Jesam iz orasja sam odkud to znas?  :o
Ja overclockam zbog igrica nekih i laga browser i jos toga a mobitel necu unistit samo me zanima oce ici dobro na 800mhz jer na XDA Forumu jednom to svako ko ima xperiu x8 overclocka, swap-a i ubaci svoj rom i na google play pogledaj da je medju najboljim aplikacijama "SetCpu". Da sam znao da je xperia x8 tako slaba sa 600mhz nebi ni uzeo taj mobitel radije bi uzeo neki sa 1ghz i zato ga overclockam...
Citat: [PG] Pacino poslato Maj 18, 2012, 23:05:35 POSLE PODNE
Ako ga overclockas, pregrijat ce ti se, mozda nece odma otici procesor, ali baterija i display se kvare veoma brzo zbog topline koju zraci... Ugl. koji ces ga k. overclockati, da treba imati tu brzinu imao bi, djabe kvaris mob, kako ti rece Dane...
Znam da se grije ali necu ja njega stavit da radi stalno na 800mhz stavim ga od 122mhz do 825mhz i kad igram igre sam se cpu pojacaje a kad ga nikako ne koristim onda se  hladi a jedino sto se na tome mobitelu grije jest baterija(malo cpu) a ako bude se pregrijavao ili nesto onda se sam resetira i aplikacije crashaju a meni na 723mhz nikada to nije bilo.
Poslednja Izmena: Maj 19, 2012, 09:46:29 PRE PODNE od htmostar

Cuj, "No lag" i Android nemogu biti u istoj recenici...
ICS je poboljsao neke stvari, ali daleko je to od savresnoga...
WP7 i iOS imaju malo bolje napisan kod, a razlog je to sto google nema iskustva s pisanjem koda za OS, dok Microsoft i Apple imaju...
Stay hungry, Stay foolish  :)

Citat: [UG] Viktor poslato Maj 19, 2012, 10:13:05 PRE PODNE
WP7 i iOS imaju malo bolje napisan kod, a razlog je to sto google nema iskustva s pisanjem koda za OS, dok Microsoft i Apple imaju...
Znam da je ICS sada duplo brzi ali na XDA Forumu kazu da nije dobar za igre ali apple ja necu nikad uzet zato sto se aplikacije sve placaju jest da je brzi ali ne volim opet aplikacije neke placat koje nakon 10 dana izbrisem onda opet neku drugu a na android mozes naci aplikacije neke ali da ne platis npr 4shared i jos...

Cuj nebi sad o jailbreaku za iPhone, ali proguglaj za Installous... Prica jos jednostavnija od Androida...  Ali, vecinu aplikacija na Appstore-u dobis za 6 kn...

Citat: [UG] Viktor poslato Maj 19, 2012, 10:27:08 PRE PODNE
Cuj nebi sad o jailbreaku za iPhone, ali proguglaj za Installous... Prica jos jednostavnija od Androida...  Ali, vecinu aplikacija na Appstore-u dobis za 6 kn...
Znam za jailbreak a za Installous nisam nikad cuo morat cu to vidjet...

Citat: htmostar poslato Maj 19, 2012, 09:43:39 PRE PODNE

Jesil iz Orašja ? Nekontam koji [cenzura] morate nešto overclockat uzmi mobitel i dopisuj se,zovi,idi na net,slušaj mjuzu,slikaju,snimaj koji [cenzura] morate uvijek izvodit neke karabeke.Bezveze uništavate mobitel.
Ja overclockam zbog igrica nekih i laga browser i jos toga a mobitel necu unistit samo me zanima oce ici dobro na 800mhz jer na XDA Forumu jednom to svako ko ima xperiu x8 overclocka, swap-a i ubaci svoj rom i na google play pogledaj da je medju najboljim aplikacijama "SetCpu". Da sam znao da je xperia x8 tako slaba sa 600mhz nebi ni uzeo taj mobitel radije bi uzeo neki sa 1ghz i zato ga overclockam...
Znam da se grije ali necu ja njega stavit da radi stalno na 800mhz stavim ga od 122mhz do 825mhz i kad igram igre sam se cpu pojacaje a kad ga nikako ne koristim onda se  hladi a jedino sto se na tome mobitelu grije jest baterija(malo cpu) a ako bude se pregrijavao ili nesto onda se sam resetira i aplikacije crashaju a meni na 723mhz nikada to nije bilo.

Ma bio me jednom doveo roÄ'ak na tvoj server Petar Džoić.Ja sam iz Mahale pa pitam u kojem si to mobi shopu uzeo kod nas ili negdje dalje ? I koji mobitel predlažete do 300 KM ?

Citat: Dane poslato Maj 19, 2012, 11:41:09 PRE PODNE
Citat: htmostar poslato Maj 19, 2012, 09:43:39 PRE PODNE

Ma bio me jednom doveo roÄ'ak na tvoj server Petar Džoić.Ja sam iz Mahale pa pitam u kojem si to mobi shopu uzeo kod nas ili negdje dalje ? I koji mobitel predlažete do 300 KM ?
Imas u mobi shopu MMC(Multi ili Mobile Media Center) premjestili su se pa su blize meni u ulici gdje je Interex a neznam ja sam vidio xperiu za 270km pa sam ju i uzeo...

Citat: htmostar poslato Maj 18, 2012, 21:12:19 POSLE PODNE
Citat: dknez15 poslato Maj 18, 2012, 20:56:49 POSLE PODNE
Imam ti i ja taj xperia x8, to je [cenzura] od telefona, znaci samo idu neke igrice, a sreca sto ide gta 3 a ionako lagga previse pa mi se blokira i moram gasit pa upalit, a da i nemoj ga overclock, ja da sam ti ne bih ga nista overclocka, jer imam frenda sto je imo xperia x10 i nije mu se poslje palio, znaci crko mu... ;)
Ja ga imam vec overclockanog jedno 3 mjeseca na 723 mhz radi dobro i sad cu probat instalirat android 2.3 sa cyanogen mod 7.2 jer ide brze i bolji je a to sto je tvoj frend overclockao x10 jel bio obican x10 ili mini i koliko ga je overclockao? I zasto palis i gasis mobitel kad ti blocka xD ja ga nikad ne gasim jer imam ovaj advanced task-manager i samo kliknem da se ugasi app i nema cekanja :D

Mini, ma on mi veli idem overclock telefon ovo ono... sljedeci dan mi kaze da ga je sjebo -.-, ma brt gasim ga jer me iznervira upalim igricu npr gta 3, blokira mi se, nzm dal da ga ja overclockam al bojim se da ne sjebem nest, imas fb il nest posalji preko pm da mi objasinis :D

"Religija je samo iluzorno sunce koje se kreće oko čovjeka dotle dok se on ne kreće oko sebe samoga." - Karl Marx

"Nije glu.p onaj koji nezna da cita, nego onaj koji povjeruje u sve sto procita." - Ivo Andrić

Nemas tu kaj sjebat... Ako rado drugima i tebi ce... Na XDA forumu ti je sve objasnjeno... Ali gle, neces ni sa OC-om dobit Bog zna kaj... Nije taj mob za igre...

Citat: [UG] Viktor poslato Maj 19, 2012, 10:13:05 PRE PODNE

nema to veze s iskustvom... inace google ima svoj OS za racunala ako nisi upucen, radi itekako odlicno(temeljen je na Unixu)...

Problem Androida je taj što se godinama skupilo lošeg koda unutar njega jer je svatko pomalo dodavao u njega(Open Source je), a druga stvar je sto Android radi na 1000 razlicitih modela(karikiram), IOS na dva iPhonea(3,4), WP7 je dosad stavljen na mozda 10 modela mobitela... problem je i kod developera za android jer moras za svaku dijagonalu prilagodjavat aplikaciju, to otezava dodatno stvari...

Google OS ma daj molim te, propalo isto kak i Google TV i Google +

Za WP je ljepo receno, minimalno to i to... Zato i radi kak Bog zapovijeda...
iOS radi jer su ga napravili oni koji su i zamislili ekrane osjetljive na dodir na mobilnim uredjajima...

A sto se razvoja aplikacija tice, Google si je sam kriv, mogao je rec to i to i nema ispod...

Recimo, moj HTC Desire HD koji je prosle godine izasao ove godine ce MOZDA dobit ICS i to je to...  Koje godine je 3GS izasao?

I da, HTC, Samsung, Huwaei i ostali se natjecu tko ce stavit bolji procesor, grafiku i ostalo, dode Apple i potuce ih s duplo slabijim i CPU-om i GPU-om samo zato jer znaju OS napisat...