[Offtopik]Danasnji serveri

Započeo [BURPG] Wistaa, April 30, 2012, 13:27:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

E ovako otvaram ovu temu samo da bi dobio neke cudne informacije :D
Tema kao sto vidite rijec je o danasnjim serverima.
Zasto svako ziv danas otvara server? Ne nesto da tu furam,ne znam ni ja zasto sam svoj otvorio,ali namece se pitanje zasto svako ziv otvara server,dosta ih iako zna da nece uspjeti otvori dzaba,pa zasto to rade?
Kad se sjetim 4 servera na balkanu :D

Dajte svoja misljenja da dodjemo  do zakljucka xDD

Balkan Ulice RPG opis servera: Click

-Tutorial za mijesanje ID-ova na vozilima: Click

Neki misle ako otvore da ce dogurati daleko naprimer kao neki veci serveri koji uzimaju para i para svaki mesec :)

Otvaraju radi toga,sto nemogu nigde imat admin ,pa kao zele biti owneri,eto moj prijmer!!!
Moji Partneri!!

www.sa-mp.com
www.balkan-samp.com
www.zb.samp.info
www.croherzegovina.org

Moj Glavni team!!

www.smf.com / www.smf.hr

Svi uvijeti brisanja,ili kopiranja i svoj potpis,se kaznjava!!!

Ovako , moje misljenje da oni otvaraju svoj server radi admina/lidera i tako . Ili ukradu mod ili ga prevedu. Takoder misle da ce im server traja npr. kazem CroHerze jer ona traje ''ohoho'' dugo , ali njihov server nit 4 tjedna ne izdrzi . Kada otvore server dobe 5-10 igraca po danu . Ne zele igrati da su Level 1 ili nesto drugo nego zele biti level 30 i Head Adminstrator. To je danasnji problem medu nama.
☢Novica.☢R.I.P DRAŽEN PETROVIĆ☢

Mnogi od njih su navikli na neke veće pozicije...I na ogromnu imovinu...Na "većim serverima"to nikako nemogu dobiti...A dosta njih žele i poziciju tipa admin/lider...Pa je svima to prilika da budu Owneri...Al iskreno dns može uspit samo ozbiljna osoba, koja zamišljene ideje zna pretvoriti u stvarnost!

Zato sto vecinu servera otvaraju djeca koja nemaju ni 13 godina...
Misle da je fora biti admin glavni i glumiti budalu..
Uzmu mod, preimenuju ime i otvore server...
I to RP server, a mozete zamisliti kakav RP bude...

Zato nam i jesu ovako slabi RP serveri...
Svako oce otvara nesto svoje i 5 igraca po raznim serverima se vuce i ne znaju sta je PRAVI RP...

Ovo se jednostavno ne moze promjeniti, ne vidim nacin...Valjda se jednog dana uozbilje...
Biti  vlasnik zajednice nije mala stvar, nije samo otvoriti i to je to...
Ima tu dosta posla kojem vecina nije dorasla..
A i ljepsi je osjecaj kad nisi vlasnik neke zajednice, nisi ni admin nista...
Dodjes lagano na server zezas se, RPas, druzis se... ali ima nesto u tom prokletom adminu  :D
XFIRE: marlon30
MSN: [email protected]
E-Mail: [email protected]
Nudim usluge photoshop radova! Javite se!

CitatA i ljepsi je osjecaj kad nisi vlasnik neke zajednice, nisi ni admin nista...

U potpunosti se slazem s tobom :D

Evo ja sam suvlasnik servera, razlog bili smo malo veca ekipa na XX serveru i banani smo bez razloga. Nakon toga odlucili otvoriti svoj server i pokusati sto bolje napredovati i ide nam polako  :)

Citat: [GG]Mayer poslato April 30, 2012, 15:52:03 POSLE PODNE
Najjače mi oni koji otvaranju server pa dijeli admine i head admine ili traže scriptere i mappere.Šta otvara server kad nema organizirano ^^ :S Evo ja sam trenutno na Global Gaming ovaj server će imat 300 igrača u život se kunem,al sve je organizirano i svako radi svoj posao i nevode djeca community.Oni otvaraju da pokušaju,a znaju da neće uspijet pa tu nema logike,al najviše mi idu na živce oni koji me ubacuju u one grupe na FB-u i onda mi spamaju pa ja poludim.

Moj prijedlog je da neotvarate server jer ako nemate ekipu onda nemate šta tražit :)

U svemu se slazem,pogotovo to za FB :D :D :D :D

Nedim_Gun

Evo moje misljenje, Vecina novi servera je otvoreno iz misljenja ownera da ce uspiti, al neki su to pogresno svatili, Niko njemu nece doci na server da igra od 1 lvl ili hoce Lidera ili GM Admina i tako to, Svi kontaju da ce neko ko je na CH ''npr''20 lvl i da ce doci na njegov server sa modom npr''CLRP'', To je logicno da niko nece doci na taj Server i onda samo propadne....Moje misljenje..

Mislim da onaj tko nezna skriptat nemože otvorit server,jer će biti uvijek bugova i ništa od toga odma propadne.

Pogledajte ovaj Balkan Ulice sranje živo od servera a ima toliko igrača pa čovječe igrači neznaju šta je RP OMG!!!!!!! Puno bugova svega i svačega ali su uspjeli,ali nemaju zarade jer to nitko ništa ne donira ni koji kurac.

Evo da krenem, na fb imam profil samo za SAMP, a fb ne koristim za svoj RL, za to imam Skajp i dosta mi je to, ali sad na ovom fb uclenjen sam na jedno minimalno 50-ak samp grupa.I svaki dan po 20-ak novosti, e na 90% servera su admini djeca, znači bukvalno djeca od 12 godina, e sad prodje 2 sedmice vide da na serveru nema ni 2-3 igrača, zatvore ga, i Å¡to je najgore nepismeni su, primjer. piÅ¡u pogledajte razdvojeno, Å¡to je kod mene nezamisljivo, valjda Å¡to poÅ¡tujem pravopis il' navik'o sam na pravopis.E sad otvore druga djeca sa isto toliko godina server, koji će takoÄ'e trajati oko 2 sedmice, i imao si hiljadu i hiljadu ponuda da budem admin na takvih serverima, a ja to neću i ne želim.Danas da bih dobio pounudu za admina na serveru gdje je owner punoljetan, radio bih pristao.E tako danasnji klinci otvaraju servere da bi ispale face, surova realnost, nažalost  >:(

Citat: Dane poslato April 30, 2012, 16:00:56 POSLE PODNE
Mislim da onaj tko nezna skriptat nemože otvorit server,jer će biti uvijek bugova i ništa od toga odma propadne.

Pogledajte ovaj Balkan Ulice [cenzura] živo od servera a ima toliko igrača pa čovječe igrači neznaju šta je RP OMG!!!!!!! Puno bugova svega i svačega ali su uspjeli,ali nemaju zarade jer to nitko ništa ne donira ni koji [cenzura].

Znas sada sta si rek'o?
Pa isp'o si samo glup stari,gledaj nece niko imati igraca ako mu ne valja server to je pod br. 1
2. stvar igraci doniraju stalno,mada mene ne interesuje zarada jer ne otvaram server tako kako ti mislis,ali uvijek na racunu nisam imao manje ispod 50KM za donacije,msm da nebi' bilo pametno ni tebi ni meni ovdje nastaviti spamati,ako imas nesto reci na PM

Citat: [BURPG] 4men poslato April 30, 2012, 16:07:08 POSLE PODNE
Citat: Dane poslato April 30, 2012, 16:00:56 POSLE PODNE

Pogledajte ovaj Balkan Ulice [cenzura] živo od servera a ima toliko igrača pa čovječe igrači neznaju šta je RP OMG!!!!!!! Puno bugova svega i svačega ali su uspjeli,ali nemaju zarade jer to nitko ništa ne donira ni koji [cenzura].

Znas sada sta si rek'o?
Pa isp'o si samo [cenzura] stari,gledaj nece niko imati igraca ako mu ne valja server to je pod br. 1
2. stvar igraci doniraju stalno,mada mene ne interesuje zarada jer ne otvaram server tako kako ti mislis,ali uvijek na racunu nisam imao manje ispod 50KM za donacije,msm da nebi' bilo pametno ni tebi ni meni ovdje nastaviti spamati,ako imas nesto reci na PM

Daj brate bio sam na Balkan Ulice serveru (tvojem) server je pun bugova pun svih kuraca i to joÅ¡ nitko nezna RP Å¡ta je OMGGGG.Admini se na admin ooc chat svaÄ'aju pa gdje to ima?Upali duznost admin i trči popo puta omg.

Koja je svrha otvarati server koji nisi ti napravio , i server koji si downloadovao i ubacio dvije mape,,, naravno da nece biti igrača... i još nešto me interesuje.. zašto svaki balkanski server mora biti RP ( čast rijetkim izuzetcima) .

176.31.192.105:7779

Citat: [VG]SpawneR poslato April 30, 2012, 20:34:25 POSLE PODNE
Za mene , kao sto vidite nisam otvarao ni jedan server za 1g koliko sam ovde tj. bio sam co-owner UG-a ali nista od toga ostali smo piajtelji i tako... Naprimer evo ja radim Visage mod od 0 , kroz ovaj mod i ucim da srkiptam i ja mislim da ce moj server biti pu igraca a  razlog za to je sto ce pravi RP-eri dolaziti , mod je od 0 sto plus plus privlaci igrace na server!!!

Mod nema nikakve veze,sve je stvar u reklamiranju,cim se ti nadas znam da neces imat ni 5 igraca daj boze i to.
Mozes otvoriti sa obicnim ravensom ako znas voditi server i imas dosta prijatelja koji igraju pa oni zovnu svoje prijatelje tako se skupe igraci..
[/center]