[Pomoc] Gamemode LAG ?

Započeo rloveution, Februar 25, 2012, 01:18:35 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Gf edit
Detaljan opis problema: Kada pokrenem edit gf-a (koji sam ja radio) server uzasno laga .. znaci izkljucim sve moguce server opet laga , ping je ok 10 max, ali chat kasni kad upisem komandu kasni , nekad i ne ucitava objekte :S .. prebacim na neki drugi mod (grandlac ili neki drugi s neta) sve normalno radi cim po enteru opalim odma skace :S dok na ovom mom mozes napisat komandu , poslat , otic skuhat kafu/caj dok ne reaguje :/ ..
Jel ko imao slicnog iskustva :S

do compa ne vjerujem da je jer prije je radilo sve ok a i solidnu konf imam :/  ...
Spec.
procesor 2.66ghz dual core
ram 2gb ddr2

Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Edit : Snich premjestio mada mislim da je ovo vise problem u skripti :P al eto :)
Poslednja Izmena: Februar 25, 2012, 01:28:44 PRE PODNE od Marc McPawn

Snich

Provjeri da li ti je uredu system biznisa/kuca, vjerovatno nesto loadira ocitava itd ...

Snich,slazem se s Marcom, ovo ide u razgovor u vezi skripti,jer sigurno nesto nije dobro naskirptano,odnosno moj prijedlog ti je da pogledas duljinu stringova,jer mislim da je po defaultu maximalni ( tj. 256 ),pa ti je to jedan od mogucih razloga ili ti pravi probleme neka fs,takoder provjeri  u server.cfg postavke

na externom hdd-u :P i jos uvjek je :P

bit ce da je Snich upravu :/

ucita samo jednu kucu i prestane sa ucitavanjem :S za bizove nece ni da cuje :/

@Seagal - gledao sam nista vise od 256 nema :/
Poslednja Izmena: Februar 25, 2012, 01:52:00 PRE PODNE od Marc McPawn

Vjerovatno je do toga, externom hddu, jer se stvara lag radi toga, neznam točan razlog EP je rekao davno već. Ugl. uzmi mod ponovno ga s include compile, znači sve novi Inc. to napravi, ako ne bude tako radilo, onda neznam. ;)

Citat: Marc McPawn poslato Februar 25, 2012, 01:51:02 PRE PODNE
na externom hdd-u :P i jos uvjek je :P

bit ce da je Snich upravu :/

ucita samo jednu kucu i prestane sa ucitavanjem :S za bizove nece ni da cuje :/

@Seagal - gledao sam nista vise od 256 nema :/

Jel se baš radi o GF editu ili Raven's RolePlay'

izbacio ucitavanje kuca/bizova i prebacio na comp :P

chat brzi , ucitava objekte ..samo spawna tamo gdje si bio kad si izasao iz igre ..pa nakon po minuta spawn na mjesto gdje treba vidit cu sta mu jos mogu uradit ...

ugl. Hvala svima :)

Citat: Marc McPawn poslato Februar 25, 2012, 02:14:43 PRE PODNE
samo spawna tamo gdje si bio kad si izasao iz igre ..pa nakon po minuta spawn na mjesto gdje treba
moras samo podesit kod spawna,da te odmah spawna,a ne nakon pol minute,pogledaj timer.

LOCK jer je ovo sad stvar skriptanja