[WebTool] String/Cell Counter by K4[Я]!K3™

Započeo K4[Я]!K3, Februar 20, 2012, 16:22:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav!
-Prateći ovaj forum naletio sam na par pitanja o tome da li postoji neki 'alat/program' koji bi izbrojao točan broj znakova u nekom tekstu/rečenici, bilo da se radi o 5 ili 555 ili čak N/A znakova koje ta rečenica/tekst sadrži sasvim je nebitno kad je ovaj 'alat' u pitanju.
-Vi samo trebate da upiÅ¡ete neki tekst u box(slika ispod) i kliknete na gumb 'Calculing'  da bi ovaj 'alat' izračunao ukupan broj znakova u tom tekstu.
-Ako uzmemo u obzir da neki od vas(većina) 'skriptera' misli da je to najvažnije u 'optimiziranju' skripte onda je takvo mišljenje pogrešno!
-Prepravka kod takvih tvrdnji takoÄ'er nije ispravna, prvenstveno mislim na one koji 'znaju' definiciju rijeći 'optimizacija' ili možda samo misle da znaju. Uostalom možda je i moje miÅ¡ljenje pogreÅ¡no, jer nitko nemože 'sve' znat ali može tako mislit.
-Da malo skratimo i ne pametujemo uglavnom ovaj 'alat' služi da bi obezbijedili malo brže reagovanje samog formatiranja nekog 'stringa' ili uštedili bar malo memorije samog programa što znači da vam rad sa ovim brojilom znakova skripta neće 2x brže radit ali će u svakom slučaju pomoć.
-Opet je bolje da vi sami odlučite treba li vam ovo ili ne a ja ču vam u nastavku pokazat 3 primjera brojanja(malo kraća iako dužina nije bitna) znakova?

â—˜ Primjer 1.
Ako upišete ovaj tekst..
12345
broj znakova će biti 5

â—˜ Primjer 2.
Ako upišete ovaj tekst..
1 2 3 4 5
tj. tekst za razmacima onda će broj znakova biti 9

â—˜ Primjer 3.
Ako upišete ovaj tekst..
Ovo je neki tekst u kojem zelim točan broj znakova cijele recenice!
tj. tekst za razmacima onda će broj znakova biti 67

Ovo vam neće pomoć s funkcijama u pawn jeziku kada koristite unos nekih externih varijabli tipa..
format(string,sizeof(string),"moje ime je %s", name); // funkcija koja će preuzet vaše ime i postavit ga u string a zauzet ce odreden broj 'znakova'
-I pazite razmak na početku  i na kraju upisa!

-Posebno sam naglasio sve nedostatke 'alata' tako da nebude pogrešnih mišljenja!
-Već neko vrijeme "link" do ove stranice/alata je dostupan u mom potpisu tako da su možda neki već isprobali kako radi.
-Razlog zašto sam ovo "reklamirao" tu na ovom našem divnom forumu je pomoć onima koji misle da je to neophodno za njihovu skriptu i to što i sam koristim ovaj 'alat'!
-JoÅ¡ mi je ostalo da se zahvalim Fyodoru(Hvala) na dizajnu stranice i to je sve.  :)

http://karhost.net/stringcounter/index.php
UPOZORENJE:: Nadam se da će mi Super Moderatori progledat kroz prste!  :D

Svaka ti cast super je ovo.. ;)
[[/center]
DgL <3
Otisao s Foruma zz

Tvoj text ima 2597 rječi i puno je to na ovu stvar hah, ovo će mi dosta pomoći kada budem pisao referat zbog škole a kažu koliki je minimum slova -.-
Hvala..e i Karike možeÅ¡ li mi reći koliki je max. broj slova na ovom forumu, tj. koliko je max. za jedan post, takoÄ'e ovaj moj post sa brojevima ima 340 slova !! :)

Real-Life Informacije

Ime: Slaven
Prezime: Durić
Omiljeni klub: Barcelona
Zanimanje: Učenik
Pol: Muško
Zemlja: Republika Srpska

BAR Informacije

Status: Owner
Forum:  Coming Soon!            
IP: Coming Soon!
Mode: RolePlay
Version: v1.0.0
Finished: 60%

Dobro je to, samo to je zanemarljiva razlika i nije bas neka optimizacija(mislim na stringove) ali moze pomoci  :)

Lepo si to uradio.  ;)
Poslednja Izmena: Februar 20, 2012, 16:30:38 POSLE PODNE od [CЯP]joXy_

Citat: ¢fgâ,,¢'87 poslato Februar 20, 2012, 16:25:09 POSLE PODNE
Svaka ti cast super je ovo.. ;)
Hvala  :)
Citat: [BA:RP]Vincent poslato Februar 20, 2012, 16:28:53 POSLE PODNE
Tvoj text ima 2597 rječi i puno je to na ovu stvar hah, ovo će mi dosta pomoći kada budem pisao referat zbog škole a kažu koliki je minimum slova -.-
Hvala..e i Karike možeÅ¡ li mi reći koliki je max. broj slova na ovom forumu, tj. koliko je max. za jedan post, takoÄ'e ovaj moj post sa brojevima ima 340 slova !! :)

haha vidim vec se koristi  :D

Citat: [CЯP]joXy_ poslato Februar 20, 2012, 16:30:06 POSLE PODNE
Dobro je to, samo to je zanemarljiva razlika i nije bas neka optimizacija(mislim na stringove) ali moze pomoci  :)

Lepo si to uradio.  ;)
Tako sam i napiso gore iznad *čitaj*..   :D

Bravo, Karike. Poslužit će ovim novijim skripterima. :)

Citat: [CЯP]joXy_ poslato Februar 20, 2012, 16:30:06 POSLE PODNE

Kad neki skripteri koriste po 10 stringova veličina 256 cellova, za neki obični string kojem treba string od 20 cellova onda je to optimizacija. Jer onako se troši 'puno' memorije bezveze.

Last nick: Paradox

Hvala svima  :)

Citat: Joey_ poslato Februar 20, 2012, 19:13:46 POSLE PODNE
Kad neki skripteri koriste po 10 stringova veličina 256 cellova, za neki obični string kojem treba string od 20 cellova onda je to optimizacija. Jer onako se troši 'puno' memorije bezveze.
pa to je to.. nema velike uÅ¡tede..  :D

Sergio_Don

Nama hosterima ce se ustjedjeti rami ako ce poceti ovo tvoje koristiti :P
Odlicno karike :)