Optimus Gaming | 95.143.38.21:1352 | www.optimus-gaming.com

Započeo Zlatan_Ibrahimovic, Februar 19, 2012, 15:39:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Zlatan_Ibrahimovic




Ime Servera:Optimus Gaming
Owneri:LuxZillo(Luis_Mendoza) & Panamer
Co-Owneri:Tomy_Reflexion & Giovanni_Zeffo
Mapperi:LuxZillo & Panamer
Skripteri:LuxZillo & Panamer
Forum: www.optimus-gaming.com
Ip: 95.143.38.21:1352



*Optimus Gaming je nova sa:mp zajednica.Mi smo odavno otvorili sa:mp server bez oglasa na Balkan Samp.Igraci ne moraju biti bas dobri rp-eri jer nam je server zasada RPG/DM.Vlasnici su: LuxZillo & Panamer.Mod je odavno editan ali ovo je jos mod koristen i na street life,samo malo izmijenjen i bugovi su ispravljeni.Ulozeno je mnogo truda i zelimo da uspijemo,a to nam mozete omoguciti vi,vasim aktivnim igranjem.Na serveru ukoliko zelite biti admin ili gamemaster morat cete dovesti par igraca (minimalno 5 aktivnih za GM-a).Prijave za lidere su bile i svaka org. ima po 1 lidera.Lideri ce imati svoju obavezu.To jeste da budu aktivni i rp igraci i da postuju pravila,da clanove ubacuju u organizaciju kad ih rp testaju i provjere prijavu na forumu.Ako budu radili drugacije lidera cemo vam skinuti.Admini ce morati takodjer postovati pravila i ne smiju iskoristavati admin komande.


Pa da krenemo u opis moda.(Ovo je stari opis,zato molim vas nemojte pisati [cenzura]osti,jer je nesto od toga ispravljeno i izmijenjeno)

Radnja je u LS-u.Na njemu su smjesteni mnogo bizzova i kuca i sbizzova.Kucu koju hocete kupiti za nju morate imati odredjeni level i odredjeni iznos novca kako bi kupili kucu.A samo mozete imati 1 kucu u vlasnistvu a tako i bizz.Kucu mozete upgrade-ovati sa houseupgrade i s tom komandom mozete postaviti heal i armor upgrade u kucu kako bi ste se healali kod kuce,a da ne morate ici svaki cas u neku kupovinu.Kad imate biz moci cete i zaradjivati ali zavisi koliko korisnika kupuje neke stvari kod vas.Biz mozete imati kakav pozelite.Restorani,kafici,neke tvrtke i sl.Ako volite vozila,brodove,motore ili cak letjelice to sve mozete kupiti na razlicitim mjestima.Zelite brzo ili sporo vozilo?Tu nema problema to mozete kupiti u LS-u i vozite ga koliko hocete, ali pazljivo.Maksimalan broj vozila mozete imati 3 jer sam vidio da je to bolje izgleda nego da imate samo 1 vozilo.Da kupite vozilo kucate /v buy.

Imamo na serveru kiosk na raznim mjestima.Na serveru imamo dosta toga sto je u dialogu.Kao npr. /help,/jobhelp,/orghelp,/drink,/buy,/adminhelp,/zaposljavanje i dosta toga.Ako se zelite zaposliti morate otici u gradsku vijecnicu i kucati /zaposljavanje to ce vam odmah prikazati cim udjete u prostoriju.I kad kucate tu komandu moci cete odabrati posao koji zelite da imate.Ne znate komande za vas posao?Kucajte /jobhelp i odaberite posao koji imate.Ako ne znate gdje vam je lokacija vaseg posla?Kucajte /lokacijeposlova(/lp) i dobit cete listu za lokacije poslova.Na serveru imamo takodjer i polaganje.A to se nalazi na jednom mjestu i to cete vidjeti u slikama.Kad budete polagali morat cete voziti pazljivo kako bi dobili vozacku kartu.Ukoliko uspijete dobit cete vozacku i moci cete je koristiti.Imamo takodjer i fighting stil.To jeste da mozete u teretani kod gym-a u gantonu odabrati stil borbe koji zelite kako bi ste se bolje odbranili od neprijatelja.

Ukoliko ste u opasnosti zovite policiju na /call 911.A ako ste bolesni zovite takodjer na /call 911 i dostupni bolnicari ce doci po vas da vas izlijece.A ako nemate prijevoz a trebate otici negdje onda trebate da zovete bus vozace na /call 222.A ako imate pokvareno vozilo za to imate automehanicare i zovite ih na /call 555.

Ako ste policajac i hocete da uhitite nekog morate odvesti osumnjicenog do zatvora i kucati /arrest.A ako zelite da provjerite je li neka osoba pijana ili drogirana onda kucajte /alkotest ili /drogatest.Ako vidite policajca negdje svezanog mozete ga odvezati sa /copuntie.
Zelite nekog zvati na mobitel a ne znate mu broj.Onda odite u 24/7 i kupite imenik.I zatim kucajte /number njegov id i zatim cete vidjeti njegov broj.

Sistem za pljackanje nismo jos dodali,jedan smo imali i imao je bug,zato dodat cemo ga u updateu i vidjet cete sta jos od update-a ima.Ukoliko zelite svezati neku osobu u vozilu morate kupiti konop u 24/7 i onda mozete i kucati /tie.Zelite da osoba ne vidi gdje je vozite ,kupite povez u 24/7 i kad tu osobu sveze mozete kucat /povez.
Svaka banda ima svoju opremu i svoj HQ, tako da ostale bande ne mogu ulaziti u tudje baze ili uzimati tudje oruzje.Ali samo policajci,swat i fbi mogu provaliti vrata baza od bandi/mafija.

*Za orge PD,FBI stavili smo da svako ima poseban zatvor.I u svojim hq-ovima mogu vidjeti zatvorenike ukoliko su zatvorili njihovi clanovi.

Mozete imati satove i naocale.Da koristite sat kucajte komandu /sat,a za naocale sa komandom /naocale.Ukoliko zelite skinuti naocale mozete to uraditi s komandom /snaocale.

Takodjer mozete da otvarate haubu i gepek.Imate komandu /hauba i /gepek.

Mjesto za dilanje i materijale je premjesteno jer su bolja mjesta a to cete vidjeti u slikama.

Na jednoj lokaciji imamo cak i neon shop.Za kupnju neonki.Moci cete ga vidjeti na slikama.A komande su /neon.
Oglas ili (adveristment) mozete dati na jednoj poziciji,a to cete takodjer vidjeti u slikama (Oglasno Mjesto).

Bande/Mafije imaju sefove iz kojih mogu uzeti materijale i drogu.A da bi ih dobili moraju otici na dock napuniti kamion i doci do svoje baze.




Organizacije na serveru

LSPD (Drzavna policija)
FBI (Federalni Biro za Istrazivanje)
Gradonacelnik
Nova TV


Bande/mafije na serveru

Bloods
Crips
Insane Locos
Capi Di Vita
Russian Mafia
Yakuza
Street Racer's


Poslovi na serveru

Detektiv
Odvjetnik
Kurva
Diler Droge
Automehanicar
Bodyguard
Diler Oruzja
Bokser
Vozac Busa
Kamiondzija
Raznosac Pizze
Farmer
Ilegalni Farmer
Cistac ulica


Imaju i neke stare slike,nisam htio ponovo slikati sve,pa zato nemojte se ljutiti :D.

Neon shop,Mjesto Dilanje droge,Mjesto za materijale,Oglasno Mjesto





LSPD





Gradska Vijecnica i vozila Vlade



Bolnica



Burg



Banka



Kuce i Bizzovi na prodaju i s vlasnikom



Crips



Ostali Eventi



Teretana & Fight Stilovi




Polaganje




Nova TV




Kiosk




Carownovi




Plivanje Event




Event Trcanja




Bloods



Street Racer's



Capi Di Vita



Yakuza



Insane Locos



Russian Mafia



Stats,jobhelp,orghelp,lokacije poslova,gps,help




Spawn

Dock za bande/mafije





*Ostale informacije o serveru.
Kuca na serveru smo napravili mnogo.Kako bi clanovi mogli kupovati.A bizzova i sbizzova ukupno ima oko 30.
Bankomate mozete koristiti takodjer.Granice su svugdje smjestene.I da predjete preko granice morate kucati /granica i zatim vam se kapija otvara i oduzima vam se 100$.
Ako ste izgubljeni i ne znate gdje je sta mozete kucati /gps.
Kad budete isli u teretanu i zelite novi stil borbe morat cete prvo kucati /treniraj.
A ukoliko zelite vidjeti vase stilove borbe kucajte /fightstil.
Ako ste novi i ne znate rp pravila mozete na serveru kucati /rppravila a i da vidite ostala pravila servera kucajte /rules.
Mozete slusati radio sa komandom /myradio.
Raceri imaju komande /tuning  & /uzmineon.
U organizacije/bande/mafije mozete uci samo sa 3. lvlom i vise.
Svim novim igracima dajemo 3. lvl i 15l.Kad netko stigne 10. lvl onda cemo vracati statse i sa vecim lvlima.A novac cemo vracati upola.


Na update-u ocekivajte novi carownership.Bit ce dinamicni carown.I na jednom mjestu cete kupovati brodove,bicikle,motore,auta i sl.Bit ce dodano jos kuca i bizzova.
Dodat cemo pljackanje banke,jer prosla je bila u bugovima.
Dodat cemo novi brzinomjer. I jos dosta toga.Najavit cemo vam te stvari i kasnije.

Forum: www.optimus-gaming.com
Ip: 95.143.38.21:1352

Rekord servera od jucer http://zaslike.com/files/93t4k5v6gx7p6x9ygsi6.png
Poslednja Izmena: Februar 20, 2012, 18:20:28 POSLE PODNE od [O.G.]FЯ3ΛΚ(LuxZillo)

opis 10/10 sretno!
IP: 193.192.59.227:7785
Troll Or Be Trolled !
Hoce neko lol-a?!


Prvo da kazem opis je super skromno ali odlicno igram na ovm srv i zakon je.........nema se sta reci posjetite ga


Opis 10/10, srećno vam !! :)






Real-Life Informacije


Ime: Slaven
Prezime: Durić
Omiljeni klub: Barcelona
Zanimanje: Učenik
Pol: Muško
Zemlja: Republika Srpska








BAR Informacije



Status: Owner
Forum:  Coming Soon!            
IP: Coming Soon!
Mode: RolePlay
Version: v1.0.0
Finished: 60%










vlado_plavsic

Na otvaranju sam bio i doslo mi je da se jednom recju roknem.Na /ao si pisao citiram: "Ako dodjemo do 20 dajem svima 50k.Zovite igrace!!".Kad ste dostigli 20 rekao si "Ako stignemo do 25 dajem svima 50k..." A predhodnih 50k nisi ni dao hah. Ne zelim ti zlo ni nista samo da promenis nacin vodjenja servera. Kako bilo Srecno tebi i tvojoj ekipi.Pozdrav