Kurban Bajram Mubarek Olsun

Započeo cristiane, Novembar 05, 2011, 21:30:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

cristiane

Kurban-bajram (arap. عيد اÙ,,أضحى Eid ul-Adha; turski: Kurban Bayramı) ili Hadži-bajram je Islamski praznik prinoÅ¡enja žrtve, najznačajniji islamski blagdan. On dolazi dva mjeseca i deset dana nakon ramazana.

Kurban ili Hadži bajram -veliki su mubarek dani, dani velikog Božijeg dobra.
Njihovu važnost odreÄ'uje klanje kurbana -tradicija Božijeg poslanika Ibrahima, neka je mir i spas Božiji na njega, i dijeljenje kurbanskog mesa siromasima, prijateljima, komÅ¡ijama; i dani hadža -dani boravka nekoliko miliona muslimana u ÄŒasnim mjestima Mekki i Medini. Oni su se sa svih strana svijeta zaputili ka ÄŒasnome Hramu kako bi obavili peti stub islama -hadž-koji im UzviÅ¡eni Bog propisuje, i koji je dužan obaviti svaki musliman čim stekne materijalne uslove za to. Hadžija je Allahov gost kome se pruža prilika da mu budu oproÅ¡teni svi grijesi i zato se milioni muslimana svake godine okupe na tlu kojim je koračao Muhammed, neka je mir i spas Božiji na njega.

Allah u Kur'anu kaže:
"Mi smo ti uistinu, mnogo dobro dali, zato se Gospodaru svome moli i kurban kolji, onaj koji tebe mrzi sigurno ce on bez pomena ostati ! "(Mnogo dobro â€" El-Kevser, 1-3 ajet)

Božiji Poslanik s.a.v.s.je rekao "Najbolji posao koji čovjek može za vrijeme Kurban bajrama uraditi, a to je ujedno tada i najdraži posao Allahu, dž.š., jeste puštanje krvi svome kurbanu. On će mu pristupiti sa svim svojim znakovima na Sudnjem danu. Zaista, taj posao stigne Allahu, dž.š., prije nego što padne prva kap krvi na zemlju. Pa uljepšajte svoje poslove kurbanom." (Buharija i Muslim)

Prvi dan Kurban Bajrama je u nedjelju 06. novembra.,a traje 4 dana.

Povodom nastupajećeg islamskog blagdana Kurban Bajrama,ja od srca čestitam Bajram svim vjernicima islamske vjeroispovjesti na ovom forumu,kao i svim ostalim u cijelom svijetu.

Poslednja Izmena: Novembar 05, 2011, 21:33:24 POSLE PODNE od Koksildo

Bajram Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Islamske vjeroispovjesti..
[/center]

Hvala, takodje zelim Bajram Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima Islamske vjeroispovjesti.

Sretno vam ( to kako se zove ) !

BTW. Mislim da ovo nije nekakav vjerski forum, jer kako bi sad bilo da mi krscani pisemo o nasim blagdanima ispalo bi nakraju da je ovo vjerski forum   ???
Since 19.6.2011 - P!xel

- Skripter
- Maper
- Web Developer

Citat: [TG] P!xel poslato Novembar 05, 2011, 21:51:32 POSLE PODNE
Sretno vam ( to kako se zove ) !

BTW. Mislim da ovo nije nekakav vjerski forum, jer kako bi sad bilo da mi krscani pisemo o nasim blagdanima ispalo bi nakraju da je ovo vjerski forum   ???
Pa imamo pravo ovo je offtopic :)

Cestitam vam Bajram (ili kako se vec pravilno treba izraziti, iako nisam pripadnik muslimanske veroispovesti red je da se ispostuje)
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Paco

hvala  :D :D

TakoÄ'er...............
Poslednja Izmena: Novembar 05, 2011, 22:26:59 POSLE PODNE od !вє!ρα¢σ_ѕιχχ

Citat: Gotti747 poslato Novembar 05, 2011, 22:25:44 POSLE PODNE
Cestitam vam Bajram (ili kako se vec pravilno treba izraziti, iako nisam pripadnik muslimanske veroispovesti red je da se ispostuje)
Pridruzujem se cestitkama :)

Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave... i ako ja ne slavim..:D

Citat: Gotti747 poslato Novembar 05, 2011, 22:25:44 POSLE PODNE

TakoÄ'er. :)

Last nick: Paradox

Neznam dali se to slavi ili nesto drugo radi jer nisam clan Islamske vjeroispovjesti ali Sretan Bajram , nemojte se smijat ako sam nesto pogresno napiso...
Respect: $--L84S--$, ναηιâ,,"â,,"α , BloodMaster , LuxZillo, Don_Sergio, ExtremePower, Gotti747, Gagi_

Koliko je zaista značajan ovaj praznik u vašoj veri?

Vidim da pravoslavci/katolici otvaraju teme samo za Božić i neke ekstra bitne praznike, a vi svaki mesec po neki Bajram, ili kako se već zove.

I zašto uopšte otvarate takve teme, kad je ovo forum, kao što ste milion puta pre rekli, o SA:MP-u?

U svakom slučaju srećan vam Bajram.

No matter how hard it is, how tough life gets, never ever give up. If you do, you never will know how close you were to making it.

Zene i Alkohol !

Evo sad doÄ'e iz džamije...