{TUT}Kako napraviti server online besplatno, 95% radi

Započeo Wuxan, Novembar 02, 2011, 19:45:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pre tuta Vam želim sreću, da nebudete u onih 5% :)

TUT:
1) Za početak idemo na: http://www.sa-mp.com/
Kliknućemo na download i prvo skinuti client,a zatim i server

2) Skidamo Hamchi on će napraviti naš server višim nivom (ili više razine kako već volite) tako da će naš server počitnjati sa 5.XXX.XX ... ali neće biti LAN moćiće ga videti ljudi u krugu od 2000 km,ako imaju Hamachi i ako im vi date vaše podatke za login...
Kliknete na dugme za ukjučivanje i dobijate vaÅ¡ ip,port servera ne sme biti 7777,ali već 7776 ili cetri sestice(necu da pisem,pa da prizovem Ä'avola xD) je dozvoljeno
(klik za veću)

sada idemo network pa "create a new network... "
(klik za veću)

otvoriće nam se novo prozorče
U network ID treba upisati ime servera (ex. Ultimated balkan)
a u password polje, Å¡ifru za server...

(klik za veću)

sada otvaramo pawno i pravimo naš mod (ovo neće biti tema ovog tuta)
Kada smo završili sa Gamemodom
podešavamo server.cfg (to verovatno znate)

i pokrećemo server,tako što ćemo pokrenuti samp-server.exe
(klik za veću)
IP će te dobiti na sledeći način:

otvorite samp,dodajte vaš ip:
(klik za veću)

i evo ga radi: (klik za veću)

edit: port cu da pormenim da nesipadne da se reklamiram
edit2: snimući i video tut ako ovako ne kapirate.
edit3: Možda će te misliti da sam prevo nečiji tut,pošto ima gomila sličnih,ali ovaj sam ja napravio sam.
Poslednja Izmena: Novembar 02, 2011, 19:56:08 POSLE PODNE od Wuxan

Mrzim hrvate koji "ne zanuju" srpski i srbe koji "ne znaju" hrvatski xD

Hahahah koj si ti car,
Citatedit: port cu da pormenim da nesipadne da se reklamiram
Napiso si IP + Port koj je: 6778

Al ae nemre ti se spojit na network da se pristupi serveru, tut je dobar samo sto ce to laggat najjvjerojatnije :/
Poslednja Izmena: Novembar 02, 2011, 19:55:56 POSLE PODNE od !вє!ѕєуzιι¢н™
Izrada web aplikacija/desktop aplikacija, kontakt PM.
VPS/Dedi managment 'n' hosting @pm also.

pa i da oces da se logujes nemozes sakrio sam sifru za login,a i port menjam to je samo za tut jako lose zvuci ovaj port.
edit: ja na nekom serveru sam igrao,oni koriste OVO jer im isto server pocinje sa 5. radi savrseno vec godinu dana :) tako da ces biti miran,radi će i neće lagati.
Poslednja Izmena: Novembar 02, 2011, 20:04:06 POSLE PODNE od Wuxan

Citat: !вÑ"!ρα¢σ_ѕιχχ poslato Novembar 02, 2011, 20:13:00 POSLE PODNE
korisno ako radi ''95% radi''

Radi,probaj pa ces videti samo onom korisniku koji oce da igra kod tebe moraÅ¡ dati TAÄŒNE login podatke ako bogreÅ¡iÅ¡ u slovce neće moći ući, takoÄ'e ovo radi i na cs serverima i na minicraft serrverima, dok je call duty serverima ovo "radi smanjeno na 50%"

ma... ja garantiram 100 % ako bude vise od 3-4 igraca na serveru da ce laggat...
znas ti kakvo racunalo moras imat za to sto si naveo?
znas ti kakav upload moras imat? :D
prijatelju... sretno onima koji to naprave,ali cisto sumnjam da ce im to valjat.. :D

Može da radi lepo do 15 igrača sa mojim upladom od 0,25 i downloadom 1,7
Kad je džabe i sirće je slatko xD
Ako oćeš probaj ako nećeš nemoraš na tebi je
I ovo sam napravio iz dosade ali radi provereno, ovo ce najbolje raditi u UK i Å vetskoj sa njihovim ogromnim uploadom,ali može i kod nas sa jedno 15 igrača,eto uÅ¡tedesmo oko 500dinara, 12 soltova je 500 dinÄ'i a ovde ti tih 12 dobijeÅ¡ za free
i zavisi sve od mreže do mreže i zavisi kako kad ovi iz telekom su Å¡untavi čas podižu,čas spuÅ¡taju upload,ali radi proverio sam :). Å to bi ja postavio neÅ¡to Å¡to je laggat,bugovati i sl. 

Ne isplati se trositi vreme na ove ''gluposti'',ako je nekom puno dati 500din ,nek nadje sponzora,ako ni to ne moze ne treba ni da ima server(moje misljenje) ionako ti niko nece skidati taj hamaci ma koliko god ti dobar mod napravio..Sto se tice tuta ,dobar je za to ide pohvala  :D
Citat: Marley poslato Jun 16, 2012, 17:11:23 POSLE PODNE
Kurcina  :P

Citat: Dude poslato Jun 16, 2012, 17:14:21 POSLE PODNE
čobane šta je ovo?

Respect for David (Sabljak) A.k.A SABO(T)

none mozes pi pomoc oko gp-a ...nemam nista na GP nikakwih fajlova--gledao sam onaj tut--kako stavljat gamemod al nitsa nije pomoglo!  ako hoces  dat cu ti sifru od gp- a pa mi ti to sredi ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)