[Pomoc]Ravens poslovi

Započeo Killuminati, Oktobar 11, 2011, 10:24:00 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Ravens Roleplay
Detaljan opis problema: Znaci koristio sam par sitema za izraditi poslove u ravensu ali neide,radio sam preko [CRP]Pacijent_ovog tutoriala[http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=29599.0] ali nece,pa bih vas zamolio da mi pomognete oko toga ili date neki drugi tutorial za izradu Ravens poslova.Erori: C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(94) : error 017: undefined symbol "kosi"
C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(97) : error 017: undefined symbol "PlayerInfo"
C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(97) : warning 215: expression has no effect
C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(97) : error 001: expected token: ";", but found "]"
C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(97) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Documents and Settings\USER\My Documents\Downloads\Ravens_Roleplay_0.3c\Raven's Roleplay 0.3c\gamemodes\Kosenje posao.pwn(97) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

5 Errors.

Dio skripte:   [color=red][b]Command:kosi(playerid,params[])[/b][/color] //tu mi se nalazi error [linija 94]
   {
   new vozilo = GetPlayerVehicleID(playerid);//Definiramo "vozilo" koje cemo koristiti dole u komandi.
   [color=red][b]if(PlayerInfo[playerid][posao] == 1);[/b][/color]//tu mi se nalazi error [linija 97]
   {
   if(!KosacTrave(vozilo)) return SCM(playerid,COLOR_GRAD4,"[Greska]: Moras biti u kosilici.");//Zahteva od igraca da bude u vozilu, ne mozete krenuti sa poslom ukoliko ste na nogama
   if(GetPVarInt(playerid,"Kosi") == 1) return SCM(playerid,COLOR_GRAD4,"[ERROR]: Vec kosis travu.");//Ukoliko vec kosite travu, necete moci opet pokrenuti.Ovo vam nece dozvoliti
   SetPVarInt(playerid,"Kosi",1);//Postavlja kosenje trave na "1" to znaci da ste poceli da kosite
   SetPVarInt(playerid,"CP",3);
   SetPlayerCheckpoint(playerid,1946.6854,-1152.0157,21.6514,115.4130);//Postavlja CheckPoint na odredjene kordiante
   PlayerPlaySound(playerid, 1058, 0, 0, 0);//Zvuk kad prodjete kroz CP
   }
   else SCM(playerid,COLOR_GRAD4,"Nemas posao.");
   return 1;
   }

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /
Poslednja Izmena: Oktobar 11, 2011, 10:25:33 PRE PODNE od cikapk

The true terrorists of our world do not meet at the docks at midnight, or scream "Allahu Akbar" before some violent action.
The true terrorists of our world wear 5000 dollar suits and work in the highest positions of finance, government and business.

dragan12

Imas #include <zcmd> na vrhu? A komande mozes staviti na kraj moda.
I stavi CMD:kosi lakse je za pisanje :)
I ovo PlayerInfo to stavljas kako je kod tebe u mod ali mislim da je isto tako da dodaj pod enum pInfo posao,

#include <zcmd> imam nebi to mogao zaboravit :D
nemogu neide neznam zasto kada bi mogao to ubaciti u filterskriptu bio bih ti jako zahvalan samo da cisto vidim u cemo grijesim jer nezelim sad neki drugi sistem i ostavit se ovoga zelim naucit

The true terrorists of our world do not meet at the docks at midnight, or scream "Allahu Akbar" before some violent action.
The true terrorists of our world wear 5000 dollar suits and work in the highest positions of finance, government and business.

dragan12

Citat: cikapk poslato Oktobar 11, 2011, 10:59:38 PRE PODNE
#include <zcmd> imam nebi to mogao zaboravit :D
nemogu neide neznam zasto kada bi mogao to ubaciti u filterskriptu bio bih ti jako zahvalan samo da cisto vidim u cemo grijesim jer nezelim sad neki drugi sistem i ostavit se ovoga zelim naucit
Stavi komandu na kraj moda. I stavi umesto PlayerInfo kako je kod tebe u modu ali mislim da je PlayerInfo

Lave hvala ti puno,samo da compileam i vidim kako je...Edit cu ako nije uredu,nemoj jos lockat :)
Nema erora vise ali dolazi mi warning da "kosi" nikad nije koristen
CMD:kosi(playerid,params[]) na tu liniju,sto da sad napravim?
Poslednja Izmena: Oktobar 11, 2011, 11:32:01 PRE PODNE od cikapk

dragan12

Jel si stavio komandu izvan bilo kog callback-a jer to se desava kada npr. stavis u public OnPlayerCommandText

Stavio sam komandu skroz dole na kraj skripte iza zadnjeg
"   return 1;
}" u skripti

Citat: cikapk_ poslato Oktobar 11, 2011, 11:47:52 PRE PODNE
"   return 1;
}" u skripti

Poslovi ti u LARP-u nerade ja sam bas sazna prije jedan dan da LARP ima bug s CP-ovima...
Poslednja Izmena: Oktobar 12, 2011, 18:28:32 POSLE PODNE od Ante_Street
Trazim "Profesionalnog Skriptera" da mi napravi jednu stvar,cijena nebitna nek mi se javi na pm....trazim lika koji zna raditi ne nekog pocetnika

Citat: Ante_Street poslato Oktobar 12, 2011, 18:28:04 POSLE PODNE
Citat: cikapk_ poslato Oktobar 11, 2011, 11:47:52 PRE PODNE
"   return 1;
}" u skripti

Poslovi ti u LARP-u nerade ja sam bas sazna prije jedan dan da LARP ima bug s CP-ovima...
da,procitao sam o tome na sa-mp forumu... ma iovako ne koristim raven za skriptu servera nego me cisto zanimalo posto nisam to mogao napraviti
Hvala,moze  LOCK!