[POMOC] Rent vozila

Započeo Benetti, Oktobar 08, 2011, 13:02:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: noxius
Opis problema: Dakle kad sjednem u neko vozilo za rent..ukucam /rent..i ostanem zamrznut...kako to rjesit??...i dajte mi recite kako mogu neko vozilo postavit za rent...recimo neke aute da ih ljudi mogu rentat..ili motore...

vlado_plavsic

Verovatno imas pod kodovima za ulazak u rent auta ovu funkciju:

TogglePlayerControllable(playerid,0);

koja freeza igraca, obrisi je :)
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

if(strcmp(cmd, "/rentcar", true) == 0)
{
        if(IsPlayerConnected(playerid))
{
if(GetPlayerVehicleID(playerid) >= 252 && GetPlayerVehicleID(playerid) <= 259 ||GetPlayerVehicleID(playerid) == 228 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 229 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 230 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 231 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 232|| GetPlayerVehicleID(playerid) == 233 || GetPlayerVehicleID(playerid) >= 291 && GetPlayerVehicleID(playerid) <= 296)
{

if (GetPlayerMoney(playerid) <  500)
{
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2, "   Nemate dovoljno novca !");
return 1;
}
if(HireCar[playerid] != 299)
{
gCarLock[HireCar[playerid]] = 0;
UnLockCar(HireCar[playerid]);
SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "Morate prvo da /unrentcar staro vozilo da bi iznajmili novo !");
return 1;
}
for(new i=0; i<MAX_PLAYERS; i++)
{
    if(HireCar[i] == GetPlayerVehicleID(playerid))
    {
        SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "Ovo vozilo je vec iznajmito");
        return 1;
    }
}
SafeJB_GivePlayerMoney(playerid,-500);
HireCar[playerid] = GetPlayerVehicleID(playerid);
OnPropUpdate();
PlayerPlaySound(playerid, 1052, 0.0, 0.0, 0.0);
SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "Sad samo vi mozete vozit {00C0FF}ovo {FFFFFF}vozilo, da bi {00C0FF}odjavio {FFFFFF}koristi {00C0FF}/unrentcar");
}
}
return 1;
}

dragan12

if(GetPlayerVehicleID(playerid) >= 252 && GetPlayerVehicleID(playerid) <= 259 ||GetPlayerVehicleID(playerid) == 228 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 229 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 230 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 231 || GetPlayerVehicleID(playerid) == 232|| GetPlayerVehicleID(playerid) == 233 || GetPlayerVehicleID(playerid) >= 291 && GetPlayerVehicleID(playerid) <= 296)
To ti je za ID vozila dodas nova kola i onda samo dodas jos kola tu npr || GetPlayerVehicleID(playerid) >= ID prvog vozila koje si dodao && GetPlayerVehicleID(playerid) <= ID zadnjeg vozila koje si dodao
Samo ih dodas i dodas za ID.

Aha a nece mi se mjesat id-evi vozila?? i kako da sredim ono da mi se ne zaledi igrac kad ukucam /rent??

dragan12

Citat: Benetti poslato Oktobar 08, 2011, 13:13:23 POSLE PODNE
Aha a nece mi se mjesat id-evi vozila?? i kako da sredim ono da mi se ne zaledi igrac kad ukucam /rent??
Pomesace se ako zaje*es. Imas onaj tut od Sergia uradi po njemu potrazi malo ;)
Da te ne zaledi dao ti je Gotti

E i daj mi reci zasto su id-evi vozila npr 262 i tako..vidis ih tu u komandi...a inace id-evi idu od 400 pa nadalje...a ovo od gotti-a nema u komandi..

dragan12

To su ti ID-evi vozila IG koji su tako i ti stavljas tu isto. IG id-evi
Trebalo bi onda biti negde HireCar[playerid]
Najverovatnije tamo gde ispisuje onaj text kada udje u vozilo. Potrazi text onako koji ispisuje kada udjes npr. /rentcar i kada nadjes naces i to Togg...

oke...npr ja dodam neki motor..i di onda mogu pogledat taj ig id vozila??
ahaa nasao sam ovo za zamrznut..izbrisat cu ju...

dragan12

Citat: Benetti poslato Oktobar 08, 2011, 13:40:42 POSLE PODNE
oke...npr ja dodam neki motor..i di onda mogu pogledat taj ig id vozila??
ahaa nasao sam ovo za zamrznut..izbrisat cu ju...
Nz koja je komanda u NX /vehid ili /carid tako nesto je u GF modovima valjda

nasao sam id-eve..hvala..nego sad me zeza ovo za zamrznut...sad kad ukucam /rentcar..dode mi...SERVER:Unknown command

dragan12

Citat: Benetti poslato Oktobar 08, 2011, 13:57:37 POSLE PODNE
nasao sam id-eve..hvala..nego sad me zeza ovo za zamrznut...sad kad ukucam /rentcar..dode mi...SERVER:Unknown command
A da li iznajmi kola? Mislim da li ti oduzme pare?

ne ja kad udem u auto ljepo mi pise ako zelim rent neka ukucam /rentcar..ja ukucam i onda mi to dode...ne uzme pare...

Evo da ne radim DP....Rjesio sam problem...moze lock...
Poslednja Izmena: Oktobar 08, 2011, 14:05:25 POSLE PODNE od Benetti