[POMOC] Vozila

Započeo Benetti, Oktobar 02, 2011, 13:06:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: //
Detaljan opis problema: Znaci kad ja ubacim owernship neki..pojave mi se auti i sve to...i onda kad idem sjednem u taj auto koji je na buy pise mi npr kradja policijskog vozila...i tako za svakog...pito sam vec neke i rekli mi da su promjesani id-evo vozila...sad neznam kako da to popravim...

Pomiješani idovi vozila ;)

Zeznuto ti je to.. Dat ću ti tut jedan sad,edit ću,na taj način ti se ne može to dogoditi:

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=14795.0
-pogledaj cijelu temu,imaš i u komentarima.
Poslednja Izmena: Oktobar 02, 2011, 13:43:25 POSLE PODNE od pHon

da i kako da ja sada mjenjam u pwanu id-eve vozila i da ne budu promjesani..tu pise za bandu...

dragan12

Citat: Benetti poslato Oktobar 02, 2011, 13:48:54 POSLE PODNE
da i kako da ja sada mjenjam u pwanu id-eve vozila i da ne budu promjesani..tu pise za bandu...
Nalazi ti se pod pulblic OnPlayerEnterVehicle. Ali ti odes IG i proveris koji je koji ID (nz koja ti je komanda probaj /vehid ili /carid) I on ti ispise id vozila. Proveravas za svaku posebno i onda namestis od kog do kog id-a je za tu organizaciju. Nisi naveo koji mod koristis tako da navedi da bi ti lakse pomogli. Nego imas tut kako namestiti bez id-eva za kola. Bilo je vec ovakvih pitanja milion koristi trazilicu.

Citat: [BD]Gagi poslato Oktobar 02, 2011, 14:10:29 POSLE PODNE
Citat: Benetti poslato Oktobar 02, 2011, 13:48:54 POSLE PODNE
Nalazi ti se pod pulblic OnPlayerEnterVehicle. Ali ti odes IG i proveris koji je koji ID (nz koja ti je komanda probaj /vehid ili /carid) I on ti ispise id vozila. Proveravas za svaku posebno i onda namestis od kog do kog id-a je za tu organizaciju. Nisi naveo koji mod koristis tako da navedi da bi ti lakse pomogli. Nego imas tut kako namestiti bez id-eva za kola. Bilo je vec ovakvih pitanja milion koristi trazilicu.

zar nije lakse da ukuca /dl da vidi id vozila...

ovo ti nije samo za bande, ovim tutom koj ti je dao

mozes da uradis i ovako ako sto sam ja za posao pilota, isto uradis za druga vozila

forward IsAavion(carid);

new avion[2];
ovo u zagradi [2] to je broj vozila, to promenis u zavisnosti za koliko ti vozila treba

public IsAavion(carid)
{
    for(new i = 0; i < sizeof(avion); i++)
{
if(carid == avion[i]) return 1;
}
return 0;
}

ovo u zagradi (avion), to je vozilo koje si odredio da ti bude pod tim imenom odnosno sledece

avion[0] = AddStaticVehicleEx(553,1994.4552,-2258.4648,14.4643,118.7842,1,0,40); //avion
avion[1] = AddStaticVehicleEx(553,1993.4904,-2315.2273,14.8739,118.8845,1,0,40); //avion 2

ovo su ta dva aviona, ono sto ti u prethodnom delu pise avion , umesto tog i, on ce da ucita u modu avion[0] i avion[1] i samo ce oni biti odredjeni za npr posao pilota... ako razumes sta hocu da kazem...

else if(IsAavion(newcar))
      {
          if(PlayerInfo[playerid][pJob] == 26 || PlayerInfo[playerid][pAdminDuty] == 1 && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6)
          {
              if(PlayerIsVozacA[playerid] == 0)
              {
                 TogglePlayerControllable(playerid, 0);
                 GameTextForPlayer(playerid, "~w~ Kucaj ~g~/voziavion ~w~ za pocetak leta", 5000, 3);
                 SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "Kucaj /pilothelp kako bi saznao dodatne opcije i vazne informacije!");
            }
            else
            {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "Da bi ponovo prevozio robu avionom kucaj /voziavion");
            }
          }
      }
      else if(IsAavion(newcar))
      {
          if(PlayerInfo[playerid][pJob] == 26 || PlayerInfo[playerid][pAdminDuty] == 1 && PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 6) { }
          else {
            RemovePlayerFromVehicle(playerid);
           SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY,"Nisi pilot!");
         }
      }

nisam bas dobar u objasnjavanju, pa ako moze neko an osnovu ovoga sto sam ubacio da mu bolje objasni, posto ja nzm kako  :D
Poslednja Izmena: Oktobar 02, 2011, 17:05:57 POSLE PODNE od [A]Maki187

znaci kolko sam skuzio samo ispred nekog auta tako pisem...npr fbitruck[0]

dragan12

Citat: Benetti poslato Oktobar 02, 2011, 17:56:15 POSLE PODNE
Ili evo ti jos jedan tut po kojem sam ja radio kada sam bio pocetnik
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=18121.0

oke pokusat cu nesto..jer kad dodam taj ownership..pritisnem f kako bi uso u auto na podaju i pise mi kradja fbi vozila..a ti auti koji su na prodaju su u  skriptfilu

Citat: [BD]Gagi poslato Oktobar 02, 2011, 17:58:14 POSLE PODNE
Citat: Benetti poslato Oktobar 02, 2011, 17:56:15 POSLE PODNE
Ili evo ti jos jedan tut po kojem sam ja radio kada sam bio pocetnik
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=18121.0

to je isto ovo sto sam mu rekao, samo je to sto si dao bolje objasnjeno... :)
Poslednja Izmena: Oktobar 02, 2011, 18:03:09 POSLE PODNE od [A]Maki187