[Pomoc] SendClientMessage

Započeo K4[Я]!K3, Septembar 17, 2011, 15:02:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

LOCK ocito neki nisu skuzili :D

Skripta koju koristim: gm od 0
Detaljan opis problema: Ako moze netko da mi objasni cemu sluzi SendClientMessage
Dio skripte: //
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

wiki
SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, "Welcome to my server!");
objasnite mi dio po dio...

jos jedan primjer
SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "* Usage: /Kick < Player ID > < Reason >");

Hitno je  :'(
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2011, 16:43:08 POSLE PODNE od ♣ K4[Я]!K3™ ♣

Citat: [CroCity]BURN poslato Septembar 17, 2011, 15:04:02 POSLE PODNE
kada neko iskoristi komandu dobije poruku npr : "Koristi : /ban [id] (razlog)"
kakvu poruku? i kako je dobije? nekuzim..

SendClientMessage ti sluzi da posalje poruku igracu,koji npr ukuca komandu ili uradi nesto kako si ti definisao. U ovom tvom 2. slucaju,poslace text igracu koji je ukucao komandu.

To je nesto osnovno u pawnu,ne znam kako to ne znas a "skriptas"

SendClientMessage(playerid, COLOR_RED, "* Usage: /Kick < Player ID > < Reason >");  

SendClientMessage- ovo sam ti vec objasnio.

playerid - poslace tu poruku igracu koji ukuca tu komandu.

COLOR_RED- boja

Ovo pod znacima navoda ti je text koji ti hoces da ti pise.

Server IP: 193.192.58.82:7782
Forum: www.balkan-underline.info

Karike nije valjda da ne znas ? :S
Ja mislio ti neki pro  ???

Citat: Partybreaker poslato Septembar 17, 2011, 15:06:44 POSLE PODNE
SendClientMessage ti sluzi da posalje poruku igracu,koji npr ukuca komandu ili uradi nesto kako si ti definisao. U ovom tvom 2. slucaju,poslace text igracu koji je ukucao komandu.

COLOR_RED- boja

Sad mi je malo jasnije... mozes mi dat jos neki primjer takve poruke?

Citat: |ex:CH|Muhamed_Omerdic poslato Septembar 17, 2011, 15:07:31 POSLE PODNE
samo mi je dosadno  ???
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2011, 15:08:19 POSLE PODNE od K4[Я]!K3™.[om[F]g]

Citat: K4[Я!K3â,,¢.[om[F]g] link=topic=31170.msg234782#msg234782 date=1316264868]
Citat: Partybreaker poslato Septembar 17, 2011, 15:06:44 POSLE PODNE

COLOR_RED- boja

Sad mi je malo jasnije... mozes mi dat jos neki primjer takve poruke?

Citat: |ex:CH|Muhamed_Omerdic poslato Septembar 17, 2011, 15:07:31 POSLE PODNE
samo mi je dosadno  ???

Bravo faco,samo ti zajebavaj.

Server IP: 193.192.58.82:7782
Forum: www.balkan-underline.info

lock da ne dobijem bann  :(

Citat: [CroCity]BURN poslato Septembar 17, 2011, 15:39:30 POSLE PODNE
Citat: ♣ K4[Я]!K3â,,¢ ♣ poslato Septembar 17, 2011, 15:04:41 POSLE PODNE
Citat: [CroCity]BURN poslato Septembar 17, 2011, 15:04:02 POSLE PODNE
kada neko iskoristi komandu dobije poruku npr : "Koristi : /ban [id] (razlog)"
kakvu poruku? i kako je dobije? nekuzim..
pa recimo /pravila i u chatu ti se napisu pravila i sl.

procitaj post iznad :/

evo ti kako izgleda to u igri....

http://www.dodaj.rs/f/o/xd/1v3AP4jh/untitled.png

a ovako u pawno

if(strcmp(cmd, "/atm", true) == 0)
{
    if(IsPlayerConnected(playerid))
    {
        SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1,":: ACCOUNT :: /rules /stats /account  /rules /information");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1,":: GENERAL :: /pay /charity /time /buy /unrentcar /unrentbike /switchkey /id /drink /clothes /doro /wo /knock /doorshout /resetspawn");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2,":: GENERAL :: /resetupgrades(50k) /buygun /lock /skill /licenses /showlicenses(/sl) /report /atalk /animlist /stopanim /fuel");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2,":: GENERAL :: (/re)port /cancel /accept /eject /usedrugs /contract /fill /admins (/f)actionlist /gps /chatmode /fightstyle");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD3,":: GENERAL :: (/wi)ndows /coin /trunk (/inv)entory /knock /knockout /give /gateopen /sid /smoke /(sur)render /cophelp /selectspawn");
  SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD3,":: CHAT :: (/o)oc /me /(ad)vertise (/cw)hisper (/s)hout /(w)hisper (/b) /(l)ocal (/f)action /me /do /togfam /togpm /togphone");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD4,":: BANK :: /balance /withdraw /deposit /wiretransfer /atm");
}
return 1;
}

Citat: [A]Maki187 poslato Septembar 17, 2011, 16:02:44 POSLE PODNE
evo ti kako izgleda to u igri....

http://www.dodaj.rs/f/o/xd/1v3AP4jh/untitled.png

a ovako u pawno

if(strcmp(cmd, "/atm", true) == 0)
{
   if(IsPlayerConnected(playerid))
   {
       SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1,":: ACCOUNT :: /rules /stats /account  /rules /information");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1,":: GENERAL :: /pay /charity /time /buy /unrentcar /unrentbike /switchkey /id /drink /clothes /doro /wo /knock /doorshout /resetspawn");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2,":: GENERAL :: /resetupgrades(50k) /buygun /lock /skill /licenses /showlicenses(/sl) /report /atalk /animlist /stopanim /fuel");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2,":: GENERAL :: (/re)port /cancel /accept /eject /usedrugs /contract /fill /admins (/f)actionlist /gps /chatmode /fightstyle");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD3,":: GENERAL :: (/wi)ndows /coin /trunk (/inv)entory /knock /knockout /give /gateopen /sid /smoke /(sur)render /cophelp /selectspawn");
  SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD3,":: CHAT :: (/o)oc /me /(ad)vertise (/cw)hisper (/s)hout /(w)hisper (/b) /(l)ocal (/f)action /me /do /togfam /togpm /togphone");
SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD4,":: BANK :: /balance /withdraw /deposit /wiretransfer /atm");
}
return 1;
}

Å¡ta ti izigravaÅ¡, IsPlayerConnected je funkcija koja je izbačena joÅ¡ od 0.3 verzije SA-MPa, eto vam kad se učite na GodFatheru.  :)
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2011, 16:07:15 POSLE PODNE od Gotti747
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

...Neno...