[GM] Modern DM (penls edit)

Započeo Petar Pan, Septembar 17, 2011, 12:25:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Modern DeathMatch [Datum,IP:server uklonjen!,Forum: server uklonjen!] | EventDay / Izbor Admina i Lidera

Poštovani BUDUCI igraci Modern DeathMatch servera,želim vam predstaviti MDM mod. Mod je razvijan iz PENLSa(Original), a napravljene su ogromne izmjene i dodano jako puno stvari koje ce napraviti naš server još boljim mjestom za igru. Razvoj moda je trajao tamo jos od 6og mjeseca. Mod je trenutno u 3.1 R4 verziji,
Eto necu vise pisati nista za uvod, krenimo u opis moda...
Karakteristike moda:
- Jedinstveni sistemi: Kuce, firme, sistem za bande/mafije  itd
- sistem komandi - zcmd
- streamer: streamer plugin
Opis moda:

Anticheat|:

Verzija: 2.0
Autor: Mr.Saxobeat
Mogucnosti:
-Detektiranje zabranjenih oruzja, hackiranja municije, armora, portanja, reklamiranja, nepozeljnih rijeci i njihovo cenzuriranje...
Nacin rada: 2 vrste rada, kada su admini(tiha) i kada ih nema(full)

Opis: RedAS je anticheat razvijen od mene(Mr.Saxobeat), a ovo je njegova druga verzija. Code je kompletno ispocetka napisan i optimiziran, takodjer sam napravio puno vece mogucnosti ovoga anticheata. Najveci noviteti na ovoj verziji su detektiranje hacka municije i poboljsani sistem detekcije portanja. Municija se sprema kad ju dobijete sa f-jom unutar sampa u posebne varijable za oruzja i tako se svake 2 sekunde gleda slazu li se trenutna municija uzeta iz slota sa onom u varijabli, ukoliko se ne slazu detektira se hack, no da bi bili sigurni RedAS nece to javiti kao hack nego ce traziti jos jednom potvrdu hoce li se isto dogoditi. Svaki puta kada dobijete f-jom oruzje i municiju ZeroAS onu za to oruzje nece provjeravati iduce 4 sekunde zbog moguceg delaya u komunikaciji izmedju vaseg clienta i servera. Portanje radi na slicnom principu delaya provjere ako se porate sa f-jom iz sampa, a ukoliko se portate sa nedozvoljenim modom to ce se detektirati kao hack i dobit ce te ban.

Registracija|:

-Pri registraciji vam se pojavi dialog za registraciju gdje unesete pw,automatski ukoliko ste registrirani na nas forum (server uklonjen!) server provjerava IP vaseg acca sa foruma i IG usporedi ih (sve) i ukoliko je neki slican spremi tu email adresu kao vasu(To vam je ako izgubite PW IG).
-Kada se registrirate dobiti ce te novac (5k) i oruzje ( Tec9 + Deagle ),I naravno spawnati ce te se (Hotel Jeferson)

Spawn|:

-Spawn je kod hotela Jeferson
-Izmapan je da lici na nesto xD
-Ukoliko imate kucu direktno vas spawna u nju
-Ukoliko ste clan Bande automatski vas spawna u bazu...

Novac|:
-Novac dobivate svako 1h putem paydaya(lvl 1= 10000$,lvl 2= duplo,lvl 3 = duplo....) sto veci lvl to veca placa...
-Novac nije moguce stvoriti jer je serverside
-Mozete ga naravno dobiti (u vecim kolicinama) na eventima,placama vasih bandi.

Kuce|:

-Napravljen je novi sistem kuca, ima ih oko 350, s tim da su bas sve kuce u LS-u na kupnju i podosta na selima i u drugim gradovima
-Kuce su odsada sortirane po kategorijama(5): Kamp prikolica, Mala kuca, Srednja kuca, Velika kuca i Vila
-Sve komande za kucu su stavljene pod jedinstvenu komandu /kuca
-Kada kupujete kucu odsad necete odmah imati kucno vozilo, vec ce te ga morati naknadno naruciti(/carupgrade)
-Kucno vozilo ce se stvarati kada dodjete na server i uklanjati kada odete sa servera
-Nece biti potrebno cekati gmx da bi promijenili vozilo, boju vozila i sl
-3DTextLabel za kucu (ako je na prodaju/ako je u vlasnistvu)

Firme|:

-Sve komande su na /firma
-3DTextLabel za firmu (ako je na prodaju/ako je u vlasnistvu)
-Firmi ima ukupno 207 rasirenih po svim selima i gradovima
Vrste firmi: GunShop,Trgovina,Aedrom,Disko...

Bande|:

-Svaka banda ima po 10-20 vozila(NRG,infernus,cheetah,sultan,turismo...)
Vozila su u boji bande(npr. BM=Svjetlo zelena)
-Svaka banda ima uredenu bazu(do kraja)
-Komande za kapiju: /otvori,/zatvori
-Bande mogu imati WAR ali uz nadzor administratora
-Lista Bandi:
                -Bistrik Mafia(tag za clanove [BM]Nick)
                -Grove Mafia(tag za clanove [GM]Nick)
                -Russian Mafia(tag za clanove [RUS]Nick)
                -Fallen Army(tag za clanove [F]Nick[A])
-vikendice za bande po selima|:
-oznacena gangzonom na mapi (boja bande)
-parkirana vozila bande(boja bande)
-3DTextLabel(Vlasnik Vikendice: Bistrik Mafia[BM]\nPrivatan Posjed((Primjer))
-Svaki clan ce imati komandu /vikendica te ce se poslje smrti spawnati u njoj!
-Interier
-Exterier
-Helipad

Komunikacija|:
-/pm [Korisnicki ID ili Ime Korisnika] [Poruka]
-Admini ce vidjeti sto vi pisete drugom igracu ili obrnuto,da nebi bilo reklamiranja

Eventi|:
-dodani eventi
-za admine organiziranje evenata obogaceno "novim" komandama
-Admini mogu raditi InGame Evente pomocu komanda(/dodajcp,/ucitajevent,/zapocnievent,/spremievent,/krugovi...)te kada ga naprave ce se event spremiti u scriptfiles da ga mogu koristiti uvijek,a ne samo za taj dan((tj.da se ne obrise pa da nemoraju ponovno radit))
-Komande za Event Vozila i Organiziranje samog eventa: /ekazi,/Ekreiraj,/eunisti,/eport
-Eventi koje zasad imamo:Jamakashi,TourModern,Los Santos BMX,FlatOut,Los Santos-Las Venturas-San Fierro Tour(BIG Version) takoder isti taj al Small Version :P...
Admini ce jos napravit InGame...
-event vozila se mogu unistavati i stvarati od stane admina, gotovo svi modeli vozila se odsad mogu stvoriti i to ce dodatno zaciniti evente sa izmjenom vozila

Ostalo na serveru|:
-sredjen grad sa dodatnim objektima
-sredjen sistem komandi za admine, dodane neke nove komande
-napravljene nove komande za igrace
-i jos puno toga

SLIKE|:

Zakljucak|:
Eto vrijeme je da privedem kraju ovaj opis, mislim da sam i previse toga naveo, ali niti priblizno sve ono sto je napravljeno na modu, ovo je samo jedan dio, ali sve sam malo razvrstao po kategorijama i uspio ih koliko toliko prikazati. Da bi ste uvidjeli kako ce sve to funkcionirati, morat cete doci i provjeriti na serveru. U ovaj mod sam ulozio podosta vremena, a od onoga sto je nekad bio PENLS mod nije ostalo vise nista, svi su sistemi sada promijenjeni, sve je napravljeno daleko bolje, Uskoro cu i sve igraceve varijable zamijeniti PVarovima u potpunosti, sada sam polovicu promijenio, a zbog nedovoljno vremena nisam sve stigao. Ovaj mod je u potpunosti nadogradnja PENLS verzije moda tako da ima vecinu znacajki staroga moda, ali i puno novih ili doradjenih starih. Najvise truda sam ulozio u razvoj RedAS 2.0 anticheata, na koji sam potrosio jako puno sati na testiranju i razmisljanju kako sta rijesiti. Takodjer moram reci da sam izgubio podosta dana u prebacivanju svih komandi u zcmd sistem komandi koji je daleko brzi od ostalih.
Želio bih ovim putem pozvati sve one koji igraju SAMP i vole pravi DM da nam se pridruze na Modern DeathMatch serveru.

Ip adresa servera: server uklonjen!
Forum: www.server uklonjen!

Zahvale|:

ZeeX(ZCMD)
DracoBlue(Dini)
Zoran(Zerocoolos) (Pomoc u skriptanju,ideje...)
Sebastijan(Mapanje)
Mishko(Mapanje)
seeK(Skriptanje,Mapanje & Web Desing)

Hosting Service|:

GameHR(Forum(server uklonjen!),Server(SAMP,COD2,COD4,CS) HOST)

|------------------------------------server uklonjen!-------------------------------------------------------|

Zasto Posjetiti nas forum?

-Zabavan sadrzaj
-Brzi pristup najnovijim informacijama o nasim serverima
-Svjeze Informacije iz svijeta Igrica i Informatike
-NOVE teme gotovo svaki dan
-Imamo o cemu pisati na forumu(a ne spamati bzv)
-Fan Art

Posjetite nas forum (server uklonjen!) da postanete sluzbeni dio ekipe Moderna,imamo COD2,COD4,CS i SAMP servere stoga pogledajte IP na forumu.

|------------------------------------Modern Leader's-------------------------------------------------------|

IG       |     forum

seeK  aka  RED
Mishko  aka  NisamJa:O
Sebo  aka  _Wolf_
b0t  aka  b0t

|------------------------------------EventDay i Izbor Admina/Lidera InGame-------------------------------------------------------|

Danas kada se OTVORI dugo ocekivani Modern DM,biti ce EDay svaki puni sat,nakon prvog eventa biti ce Izbor Admina(2 Primamo)
A nakon drugog eventa sljedi izbor LIDERA (8 primamo,svaka banda 2 lidera)

Eventi koji nas ocekuju:

Jamakashi
       War Hour
       TourModern
       DM4Life
       TDM Area
       FlatOut
       LS-LV-SF (BIG)
       War Hour
       TDM Turnir
      MC "Pomalo"

Nagrade|:

-Za velike evente ide po 10 Modern Bodova(kao donator ali nije,ovo je vise CHB(CroHerzeBodovi)
-Za ostale 2exp - 8exp
-Za MC "Pomalo" 20Exp za prvo mijesto
-Za ostale "male" po 500k-1m

Poslednja Izmena: Septembar 17, 2011, 12:25:55 POSLE PODNE od Petar Pan

makelele

nije mi jasno kako djuro ovo da xD,glupo jer glupo stvarno puno stvari isti kao na CHDM... mislim i ovaj sto je tu stavio zove se good old time....

Ovo je kopirao opis od CH. -.-

Kakva prskalica. :S

Server IP: 193.192.58.82:7782
Forum: www.balkan-underline.info

seeK  aka  RED

HAHAHAHAHAH -.-

RedAS nece to javiti kao hack nego ce traziti jos jednom potvrdu hoce li se isto dogoditi. Svaki puta kada dobijete f-jom oruzje i municiju [color=red]ZeroAS[/color]

ZeroAS ili RedAS haha :S

Zahvale|:

ZeeX(ZCMD)
DracoBlue(Dini)
[color=blue]Zoran(Zerocoolos) (Pomoc u skriptanju,ideje...)[/color]
Sebastijan(Mapanje)
Mishko(Mapanje)
seeK(Skriptanje,Mapanje & Web Desing)

Hahahha, zahvale Zoranu na idejama. Iliti kradji ideja hahaha :S

makelele

gle ja ga nerazumijem,govori kao da je on edit ili ko vec,ali stavio i naziv moda kao ovaj na CH DM xD

...Neno...

Na kojim se drogama?
Edit: Ajd necu te u frizider na hladjenje,to cu prepustiti zokiu  :-* LOCK!
Poslednja Izmena: Septembar 20, 2011, 17:11:07 POSLE PODNE od ...Neno...