[Pomoc] SA-MP i VPS

Započeo žNj, Jun 28, 2011, 19:21:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Evo, otvorio bih 2 SA-MP TDM (neÅ¡to tipa mini missions) servera od 100 slotova sa nekim frendovima i preskupo nam je kupovati host za njih, pa smo mislili kupiti VPS kod LeaseWeb-a (Express - S, 9â,¬).

CPU - jedna jezgra, 1 ghZ
RAM - 512 MB
Bandwidth - 500 GB
Veza - 1000 mb/s
HDD - 40 GB

http://www.leaseweb.com/en/vps/express-cloud/configurator/1669

Dakle VPS je u Nizozemskoj, na oba servera bi bilo oko 40 - 60 igrača i MySQL.
Jel taj VPS dovoljno jak i jel može podržati 100 igrača bez lag-a? Molim neka netko sa više iskustva pomogne,
Hvala! =)

Citat: žNj poslato Jun 28, 2011, 19:21:33 POSLE PODNE
Evo, otvorio bih 2 SA-MP TDM (neÅ¡to tipa mini missions) servera od 100 slotova sa nekim frendovima i preskupo nam je kupovati host za njih, pa smo mislili kupiti VPS kod LeaseWeb-a (Express - S, 9â,¬).

CPU - jedna jezgra, 1 ghZ
RAM - 512 MB
Bandwidth - 500 GB
Veza - 1000 mb/s
HDD - 40 GB

http://www.leaseweb.com/en/vps/express-cloud/configurator/1669

Dakle VPS je u Nizozemskoj, na oba servera bi bilo oko 40 - 60 igrača i MySQL.
Jel taj VPS dovoljno jak i jel može podržati 100 igrača bez lag-a? Molim neka netko sa više iskustva pomogne,
Hvala! =)

moze, ne opterecuje samp puno masinu... samo gledaj da ti LAMP server jede oko 256 rama + Linux recimo Ubuntu + mozes komotno 100 igraca drzat gore...  samo onda nemoj imat jos i forum jer ti to nece moc izdrzat... mysql ti podosta rama jede...

nadalje ako budes imao 100 igraca tesko da ce ti biti 100gb prometa dovoljno... ch rp server guta oko 1,5T mjesecno, u najboljem slucaju...

Hvala na brzom odgovoru!

Prometa ima  500 gb mjesečno a igrača bi trebalo biti barem 40 zbog orginalne skripte i hosted list-e.

Ajde i ja da pitam ovde u vezi VPS-a pošto je već otvorena tema.
Koliko bi odprilike stalo ovde samp servera ?

Citat: Prozivka poslato Jun 28, 2011, 19:57:24 POSLE PODNE
Ajde i ja da pitam ovde u vezi VPS-a pošto je već otvorena tema.
Koliko bi odprilike stalo ovde samp servera ?

oko 15-ak teoretski, na linuxu jede oko 25mb rama kad pokrenes server, tako da ako imas toliko servera + samp linux sistem debian, ubuntu, izdrzat ce ti toliko, uz pretpostavku da imas prazne servere... heh

ma mozes s ovom konfiguracijom drzati normalno recimo 3 servera po 50 slotova, s tim da nisi sva tri bas puna... i bez mysql upotrebe, kao niti apache server da ne koristis...

Aha, hvala na odgovoru.

A jel znaš možda pošto sam razmišljao uzeti VPS za prodaju samo SAMP Servera, gde je najbolje uzeti za početak?

Citat: Prozivka poslato Jun 28, 2011, 20:08:54 POSLE PODNE
Aha, hvala na odgovoru.

A jel znaš možda pošto sam razmišljao uzeti VPS za prodaju samo SAMP Servera, gde je najbolje uzeti za početak?

ovisi na koji nacin mislis placat... imas dosta dobrih hosting kompanija koje podrzavaju samo kartično plaćanje...

Dude da li ja mogu da uzmem VPS

Dual core 2.3
Ram 4 gb
Grafa 512 8500 gt nvidi-na
160 gb hd
brzina neta 2mb/192 tako nesto za ovo 2 mb sam siguran (Prokleti HT eronet i njihove cijene :S )
Poslednja Izmena: Jun 28, 2011, 20:19:12 POSLE PODNE od [A]Ricky
//

Citat: [A]Ricky poslato Jun 28, 2011, 20:18:59 POSLE PODNE
Dude da li ja mogu da uzmem VPS

Dual core 2.3
Ram 4 gb
Grafa 512 8500 gt nvidi-na
160 gb hd
brzina neta 2mb/192 tako nesto za ovo 2 mb sam siguran (Prokleti HT eronet i njihove cijene :S )

o čemu ti, ovo nije vps, nikad ti nece dati u konfiguraciji graciku, niti ce ti ona trebati... a kao drugo to je obican komp s obicnim netom... treba ti minimalno 100mbit-ni net...

Ok hvala ja sam se zajb...nisma nesto dobro procitao...
//

http://xsserver.eu/Germany-vps.html

Ovdje su jeftini al jbg imaju veci procesorski takt od RAM-a,tj Previse Takta a premalo Ram-a al je dosta jeftino ali nije bas namjenjeno za gameserver vec za webserver
Poslednja Izmena: Jun 28, 2011, 21:24:48 POSLE PODNE od FireMan

Citat: FireMan poslato Jun 28, 2011, 21:24:33 POSLE PODNE
http://xsserver.eu/Germany-vps.html

Ovdje su jeftini al jbg imaju veci procesorski takt od RAM-a,tj Previse Takta a premalo Ram-a al je dosta jeftino ali nije bas namjenjeno za gameserver vec za webserver

nije ovo za nista, kao prvo sam LAMP server koji trebas za web ti jede 250 rama bez ikakvog opterecenja... ne vidim za cega bi ovi serveri uopce bili, mislim da je jako lose uzeti ovakve masine...

Ajde onda mi predložite barem neki hosting gde da uzmem VPS za početak da nije skup za game ..
Poslednja Izmena: Jun 28, 2011, 21:48:16 POSLE PODNE od Prozivka

Ako nekoristis PHP netrebas Apache,znaci valjaju samo za obican HTML xD

Citat: FireMan poslato Jun 28, 2011, 21:51:02 POSLE PODNE
Ako nekoristis PHP netrebas Apache,znaci valjaju samo za obican HTML xD

kao sto rekoh, svejedno preslaba masina... ako neces koristit php, mysql, sta ce ti onda vps za web? onda bolje uzet jefitini shared....