[pomoc] Koliko puta u sekundi se poziva OnPlayerUpdate

Započeo [IF] mariomako, Jun 11, 2011, 16:42:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Skriptu koju koristim: Infinity Freeroam
Detaljan opis problema: Epa ovako, radim komandu /godmode, i sam fino lepo sve uradio sa PVAR-a i sada neznam na koliko vremena je dobro da restartira igracov health, pa se mislim dali bi bio potreban novi timer ili cu mogu da iskoristim onplayerupdate,
Koliko puta u sekundi se poziva onaplayerupdate?
I dali bi mnogo lagg-ala igra ako ima nesto ovavo pod onplayerupdate:

public OnPlayerUpdate(playerid)
{
if(GetPVarInt(playerid,"vipgod")==1)
{
    if(GetPVarInt(playerid,"event")==0)
{
SetPlayerHealth(playerid, 100);
}
}
return 1;
}

nece laggat
al ti je bolje da stavis provjeru ako mu je health manji od npr. 90 da mu postavi na 100

Citat: [ЯPF]   K4[Я]!K3 poslato Jun 11, 2011, 16:54:32 POSLE PODNE
nece laggat
al ti je bolje da stavis provjeru ako mu je health manji od npr. 90 da mu postavi na 100

ali opet cu trebat koristiti onplayerupdate, a i zasto bi koristio jos jedan IF kada moze i ovako :D

EDIT: I kako da koristim AND u if funkciju na primer

IF(igrac je vip I(and) igrac je glup ) :D

dali je to && ili ||
Poslednja Izmena: Jun 11, 2011, 17:01:09 POSLE PODNE od Mario Velickovski

mislim da je isto || i && ja koristim ||
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

|| i && nije isto.

|| - ili
&& - i

npr. ako je

if(PlayerInfo[id][Var] == 5 || PlayerInfo[id][Var2] == 4)
{
     // otvara ovaj block samo ako je var == 5 ili ako je var == 0 onda mora biti var2 == 4 onda ce otvoriti ovaj block
}

ako je

if(PlayerInfo[id][Var] == 5 && PlayerInfo[id][Var2] == 4)
{
    // otvara ovaj block samo ako je var == 5 i ako je var2 == 4 znaci var 1 mora biti na 5 a var2 na 4 onda ce otvoriti ovaj block
}

OnPlayerUpdate je loš odabir za godmode jer OnPlayerUpdate se poziva samo kada igrac koristi KEY_UP KEY_RIGHT KEY_DOWN znaci samo kada se mice. Nije problem lagg ( nece laggat ) ali mislim da ti je bolje za to koristiti timer.
Poslednja Izmena: Jun 11, 2011, 17:14:24 POSLE PODNE od [H]265
Kristijan Stipić

Citat: [H]265 poslato Jun 11, 2011, 17:07:19 POSLE PODNE
OnPlayerUpdate je loš odabir za godmode jer OnPlayerUpdate se poziva samo kada igrac koristi KEY_UP KEY_RIGHT KEY_DOWN znaci samo kada se mice. Nije problem lagg ( nece laggat ) ali mislim da ti je bolje za to koristiti timer.

Ne slažem se s tobom u vezi toga da se OnPlayerUpdate poziva samo kad se igrač kreće. OnPlayerUpdate se poziva svaki put kada se kod igrača nešto promijeni. Da li to da mu se health smanjio ili bilo šta.

Last nick: Paradox

Citat: Paradox poslato Jun 11, 2011, 17:10:40 POSLE PODNE
Ne slažem se s tobom u vezi toga da se OnPlayerUpdate poziva samo kad se igrač kreće. OnPlayerUpdate se poziva svaki put kada se kod igrača nešto promijeni. Da li to da mu se health smanjio ili bilo šta.

Imaš pravo ne znam ni sam šta pišem -.-" malo sam se zbunio al nema veze :)
Kristijan Stipić

Citat: Correlli poslato Februar 24, 2011, 00:06:34 PRE PODNE
OnPlayerUpdate se poziva 30 - 45 puta na igrača koji je aktivan na serveru, za igrača koji je neaktivan ali ipak nije otišao na pauzu (ESC tipka) oko 15 - 20 puta, dok za igrača koji je neaktivan i na pauzi (ESC tipka) možemo zanemariti taj callback.

Mnogi ljudi vjeruju u sve što pročitaju, i to jest najveći problem danas, kako u skriptanju, tako u svim stvarima.. U ovom primjeru recimo za OnPlayerUpdate callback - 80% članova na službenom SA:MP forumu koji govore da OnPlayerUpdate nije dobro koristi zbog laga kojeg bi mogao stvarati nisu nikada ni koristili taj callback.
Taj callback je stvoren najviše zbog pravljenja vlastitog anticheat sustava.

Zašto je onda taj callback uopće napravljen ako ne za korištenje? Zavisi šta ćeš koristiti u tome callbacku, i tada ćeš dobiti odgovor da li će lagati ili ne.
Ako budeš spremao fajlove u tom callbacku, onda znaj da će lagati i "ubiti" ti server, a ako budeš to koristio za tu stvar za koju želiš - moja skripta koju si stavio u prvi post - za takozvani textdraw-menu sa tipkama, onda će raditi sve super.
Ja do sada imam takvih textdrawova u svojoj LI-RP skripti puno, i sve radi kako treba (testirao sam sa 100+ botova koji su nasumice "Å¡etali" po textdraw-menuju).

Samo napravi nekakav varijabl kad je igrač u textdraw-menuju i stavi provjeru na OnPlayerUpdate callback sa tim varijablom i pokaži textdrawove i mogućnost korištenja tipki samo ako je taj varijabl aktivan.
Ustvari nemam ti šta govoriti, pogledaj moju ACP skriptu ako je već nisi - u njoj imaš odličan primjer.

A za one znakove ima TuTorijal na forumu

Citat: _eXtreme_ poslato Jun 11, 2011, 18:03:28 POSLE PODNE
Citat: Correlli poslato Februar 24, 2011, 00:06:34 PRE PODNE
OnPlayerUpdate se poziva 30 - 45 puta na igrača koji je aktivan na serveru, za igrača koji je neaktivan ali ipak nije otišao na pauzu (ESC tipka) oko 15 - 20 puta, dok za igrača koji je neaktivan i na pauzi (ESC tipka) možemo zanemariti taj callback.

Mnogi ljudi vjeruju u sve što pročitaju, i to jest najveći problem danas, kako u skriptanju, tako u svim stvarima.. U ovom primjeru recimo za OnPlayerUpdate callback - 80% članova na službenom SA:MP forumu koji govore da OnPlayerUpdate nije dobro koristi zbog laga kojeg bi mogao stvarati nisu nikada ni koristili taj callback.
Taj callback je stvoren najviše zbog pravljenja vlastitog anticheat sustava.

Zašto je onda taj callback uopće napravljen ako ne za korištenje? Zavisi šta ćeš koristiti u tome callbacku, i tada ćeš dobiti odgovor da li će lagati ili ne.
Ako budeš spremao fajlove u tom callbacku, onda znaj da će lagati i "ubiti" ti server, a ako budeš to koristio za tu stvar za koju želiš - moja skripta koju si stavio u prvi post - za takozvani textdraw-menu sa tipkama, onda će raditi sve super.
Ja do sada imam takvih textdrawova u svojoj LI-RP skripti puno, i sve radi kako treba (testirao sam sa 100+ botova koji su nasumice "Å¡etali" po textdraw-menuju).

Samo napravi nekakav varijabl kad je igrač u textdraw-menuju i stavi provjeru na OnPlayerUpdate callback sa tim varijablom i pokaži textdrawove i mogućnost korištenja tipki samo ako je taj varijabl aktivan.
Ustvari nemam ti šta govoriti, pogledaj moju ACP skriptu ako je već nisi - u njoj imaš odličan primjer.

A za one znakove ima TuTorijal na forumu

to znaci da ce lagg-at ili ne?!

Neće, šta ne znaš čitati
Kristijan Stipić