[Savjet]ZCMD ili YCMD

Započeo FireMan, Maj 31, 2011, 19:39:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

ZCMD Totalka, + sscanf2
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Da ali pise da je brze i efikasnije od ZCMD,procitaj malo post na forum.sa-mp.com

ma je ti ku*ac da je bolje od ZCMD svi bi koristili, ja nekazem da je on losa li ZCMD je ZCMD!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

za 10 - 40 igraca na serveru ti je i obican strcmp brz tako da se nemuci previse za pocetak... fino nauci jer lako mos zabrljat sa zcmd a i ycmd je brzi ali je malo tezi
STRANICA U IZRADI

Citat: Wicked poslato Maj 31, 2011, 22:09:05 POSLE PODNE
za 10 - 40 igraca na serveru ti je i obican strcmp brz tako da se nemuci previse za pocetak... fino nauci jer lako mos zabrljat sa zcmd a i ycmd je brzi ali je malo tezi
jes ti normalna? Samo pogledaj komandu /giegun koliko je teska i duga sa strcmp i strtok, a pogledaj sa ZCMD i sscanf, pa ta komanda sa ZCMD i sscanf ima mozda 10 linija a ovako ima 20-30

Uglavnom, ZCMD

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: [AG] System32 poslato Maj 31, 2011, 22:25:10 POSLE PODNE
jes ti normalna? Samo pogledaj komandu /giegun koliko je teska i duga sa strcmp i strtok, a pogledaj sa ZCMD i sscanf, pa ta komanda sa ZCMD i sscanf ima mozda 10 linija a ovako ima 20-30

Ne ako koristis GetValue by Garf

stock GetValue(string[],number,bool:tillend=false,separator[]=" ")
{
    new index=0,oldidx=0,result[128]="-1";
    for(new word=0; word<=number; word++)
    {
        index = strfind(string,separator,true,index);
        if(index == -1)
        {
            if(word == number)
            {
                strmid(result,string,oldidx,128,128);
            }
            break;
        }
        if(!string[index]) break;

if(word==number)
        {
            if(tillend)
                strmid(result,string,oldidx,128,128);
            else
                strmid(result,string,oldidx,index,128);
            break;
        }

index++;
        oldidx=index;
    }
    return result;
}

Ja privatno koristim YCMD, jer Y_Less kaze da je brzi (A Y_Less je bog), ali eto, Afrika je na ZCMD... Nisam primjetio neku razliku...

Evo moja bc skripta je na ZCMD al mos ostavit strcmp to su sve sitne razlike,boli igrace na serveu K**** koj iti sistem koristis 99/100% njih nece znat ni staje to.

Posjetite nas i osjetite razliku
www.balkan-city.info

193.192.59.151:7788

Game monitor nije u 100% tocan tj uvjek pokaziva manje

Ycmd kada je izašao je sporiji od ZCMD ali to je čak i neprimjetno. Tako su barem deBug-ovi pokazali koje je yless radio. Iako je ycmd bolji po tome jer ima više mogućnosti od zcmd-a
Kristijan Stipić

zcmd je odlican za pocetnike jer pruza jednostavan model komande, lagan je za shvatit i veoma je brz
Y_Less je dokazivao na oficijalnom forumu da je njegov sistem sada brzi, al to su razlike u par milisekundi, tako da su u svakom slucaju zanemarljive
preporuka ti je da probas oba sistema i vidis koji ti vise odgovara, jer ylessov ima vise mogucnosti, podrzava multi-lingual komande, blokiranje komandi po grupama itd
ja koristim zcmd

heh da, ycmd je brzinom tu negdje kao zcmd kad je manji broj komandi, sto je vise komandi to je ycmd brzi od zcmd-a... a da ne govorim o boljim mogucnostima od zcmda, ja vec polako razmisljam da prebacim komande iz zcmd u ycmd jer uskoro zavrsavam visejezicni chrp(balkanski jezici, njemacki i engleski) pa ce mi dozvole za komande po grupama odlicno doci...

Slažem se sa Dudom. ZCMD i YCMD su tu negdje u brzinama, ali YCMD ima više mogućnosti (već su navedene u postovima iznad) i YCMD je brži i bolji za veći broj komandi.

Last nick: Paradox

Citat: Dude poslato Maj 31, 2011, 23:57:02 POSLE PODNE
heh da, ycmd je brzinom tu negdje kao zcmd kad je manji broj komandi, sto je vise komandi to je ycmd brzi od zcmd-a... a da ne govorim o boljim mogucnostima od zcmda, ja vec polako razmisljam da prebacim komande iz zcmd u ycmd jer uskoro zavrsavam visejezicni chrp(balkanski jezici, njemacki i engleski) pa ce mi dozvole za komande po grupama odlicno doci...

U ovoj skripti sam napravio isto to što ćeš i ti: http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=26688.0
Napravio sam dvije grupe (Balkan i Engleski) i YCMD komande koje razdvajam y_groups (grupama) npr. ako imas balkanski jezik komanda za pomoc ti je /pomoc ako imas engleski komanda ti je /help u svakom slučaju moje mišljenje o YCMD-u da je fenomenalna stvar

@Gigi - To smo već puno puta razmotrili ali kada koristiš u modu oko 25.000 linija SAMO KOMANDI vjeruj mi da je tada vidljiva razlika ZCMD/YCMD opet nije to nešto strašno ali sve jedno je razlika :)

EDIT: OMG NISAM VIDIO DA JE TOLIKO STARA TEMA -.-  

S. Moderator:
Isprika prihvaćena... DeÅ¡ava se i meni  :)
Poslednja Izmena: Jul 28, 2011, 15:46:13 POSLE PODNE od [TG] BloodMaster
Kristijan Stipić