Programi za modeliranje

Započeo The Writer, Maj 23, 2011, 08:28:03 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

The Writer

Znaci zelim krenuti sa modeliranjem auta za GTA SA, ali pravo,  znaci nikakve zajebancije i sl.
Treba mi lista programa, lista učenja za iste i sve što je potrebno da se napravi ovakav modela auta dole

Znači sve što je potrebno da se nauči i napravi ovakav auto.
TakoÄ'er programi mi nisu problem i nemojte mi govoriti da je to warez i sl. jer iste planiram kupiti.
Unaprijed hvala

Kako napraviti mod?

Potrebni Programi:

TXD Workshop - Program za ubacivanje .txd i .dff fajlova,i jos mnogo toga - LINK
3DS Max - Program za Editovanje .dff fajlova - Private Message
ZModeler - Program za Editovanje .dff fajlova - LINK
IMG Tool - Slicno TXD Workshopu - LINK
PED EDITOR - Program za pregledanje Skinova - LINK

Programi potrebni za Editovanje Slika:

GIMP - Program za Editovanje slika iz .txd fajlova - LINK
Photoshop CS5 -Program za Editovanje slika iz .txd fajlova i koji sluzi za jos mnogo toga - Free Trail

Ovako Exprotujete .dff sa TXD Workshopm i onda otvorite 3DS Max (Prvo morate skinuti neku skriptu da bi mogli dff otvarati)
Kliknete dole u desnom uglu ima DFF IO i kliknete to i onda ce vam se stvoriti taj neki objekat ili oruzje (zavisi sta ste uzeli da editujete)
I onda nadjete sliku koju ste editali u nekom programu i samo prevucete preko oruzja ili objekta(zavisi sta ste editovali)i on ce sam ubaciti.
Zatim idete opet DFF IO i kliknete Export DFF,sacuvate negde i zatvorite program...

Otvorite TXD Workshop,otvorite gta3.img i nadjite fajl koji ste editovali npr "grenade.txd" i kliknite na to,zatim Import i ubacite sliku koju ste edit...
Zatim idete sacuvate TXD "Save TXD" button, i onda kliknete tamo levo na onoj listi sa ostalim txd i dff i kada nadjete npr "grenade.txd" samo idite Desni Klik i Export,sacuvajte negde bilo gde na kompjuteru...

Napravite novi folder sa npr nazivom "Grenade Mod" i u njega ubacite "grenade.dff" i "grenade.txd"
Vas mod je gotov samo ga uploadajte na neki sajt i stavite link na forum ili gde vec hocete...

Link for Tutorials

Ovo su neki linkovi za pravljenje modova:

To sam naso u Grand Theft Auto boardu

lol mafica - txd workshop je za editanje .txd fajlova, zmodeler je za .dff samo ga otvori pa cemo viditi oces li raditi mod, svi bi radili mod i misle da je to lako
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Citat: [AG] System32 poslato Maj 23, 2011, 09:54:21 PRE PODNE
lol mafica - txd workshop je za editanje .txd fajlova, zmodeler je za .dff samo ga otvori pa cemo viditi oces li raditi mod, svi bi radili mod i misle da je to lako
ti citaj sta sam napisao.
ovo sam pronasao u grand theft auto pod naslovom "[TuT]Kako napraviti mod" i stavio sam ovdije covijeku da se pomogne ako moze

Ali nadam se da kuzis da ovaj auto gtasa engine nece progutati, odnosno ako ga i proguta da nece izgledati tako dobro kako izgleda renderiran.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

The Writer

Citat: LordShigi poslato Maj 23, 2011, 10:13:39 PRE PODNE
Ali nadam se da kuzis da ovaj auto gtasa engine nece progutati, odnosno ako ga i proguta da nece izgledati tako dobro kako izgleda renderiran.

pa kako onda je ovaj napravio ovog mercedesa ->

mod je savrsen sto znaci da se moze napraviti tako dobro

Nanek i njegova skoda xD
Znam da ti imas dobro znanje u PhotoShopu, potrazi malo tutorijala po YT imas ovde na bs razne toolove , ali mislim da ce ti trebati dosta dugo da se ustrebas da tako nesto dobro napravis :3

da mi je znati koji pametnjakovic govori da SA nemore povuc dobre modove! Normalno da mozes takav mod napraviti a ti ga neces ni za 3 godine napraviti! Ostavi se toga, bolje uzmi pawno, ps, cinemu, C++ i ostalo

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Nisam ja reko da ga engine nece ocitati, ali ako auto ima puno polygona i stavis ga u gtasa engine koji za to nije optimizirian to nece rediti. Jel ti znas kolko takvom autu treba da se izrenderira kao sto je u slici u prvom poslu, oko 2h na prosjecnoj masini (dual core cpu, 4gb rama, HD4850 GPU). A ti u igri trebas renderirati frame barem 20 puta u sekundi, znaci igra bi ti se vrtjela na oko 0.001 FPS ako zanemarimo ostale objekte i ako teksture, odsjaje i to skroz maknemo.

Znaci da bi napravio takav mod trebas imati puuuuuuuuuuuuuuno iskustva u modeliranju da uspijes napraviti posteni auto s poly budgetom koji imas (koji je stvarno malen) i moras zaboraviti da na to da ce auto izgledat kao na slici u prvom postu.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

Citat: LordShigi poslato Maj 23, 2011, 17:41:50 POSLE PODNE
Nisam ja reko da ga engine nece ocitati, ali ako auto ima puno polygona i stavis ga u gtasa engine koji za to nije optimizirian to nece rediti. Jel ti znas kolko takvom autu treba da se izrenderira kao sto je u slici u prvom poslu, oko 2h na prosjecnoj masini (dual core cpu, 4gb rama, HD4850 GPU). A ti u igri trebas renderirati frame barem 20 puta u sekundi, znaci igra bi ti se vrtjela na oko 0.001 FPS ako zanemarimo ostale objekte i ako teksture, odsjaje i to skroz maknemo.

Znaci da bi napravio takav mod trebas imati puuuuuuuuuuuuuuno iskustva u modeliranju da uspijes napraviti posteni auto s poly budgetom koji imas (koji je stvarno malen) i moras zaboraviti da na to da ce auto izgledat kao na slici u prvom postu.
pa normalno da nece, jes ti normalan ko bi ovako detaljno auto napravio? Za to sluzi enb samo za modove njega treba adaptirati, pogledaj kako lijepih bmw-ova ima na gta inside i igra uopce ne lagga!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

The Writer

radim na računaru od firme, gdje su mašine upravo za takve kompjutere.
i nemojte mi govoriti okani se toga jer zelim da to naucim i da radim.
nema prestanka dok ne narpavim isti mod kao gore ona skoda

Ne kazem ja da se ostavis, samo da takav model nece raditi u gtasa.

NAJBOLJI CITATI:
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

Citat: [AG] NaneK poslato Maj 23, 2011, 22:12:54 POSLE PODNE

radim na računaru od firme, gdje su mašine upravo za takve kompjutere.
i nemojte mi govoriti okani se toga jer zelim da to naucim i da radim.
nema prestanka dok ne narpavim isti mod kao gore ona skoda
dobro kako hoces, ja ti predlazem za pocetak bar neko oruzije ne auto, nemozes ovakav auto napraviit, ni najbolji "modaci" to nemogu, uze ENB moze biti lijepo ali ovako ne, znaci ako oces raditi prvo gunove jer su mali a ne ovo

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Lord, nije on mislio da napravi auto koji ce identicno izgledati kao na gore navedenoj slici, vec mod koji ce priblizno dobro izgledati
Pogledaj npr gtainside, ima milion lijepih modova koji su ~ identicni sa pravim autima, a opet rade na gta sa engine-u

pogledaj npr igre kao sto su Test Drive Unlimited 2 ili Grand Turismo 5 i auta su full realno odradjena, tako da se ne bih bas slozio sa gore navedenom tvrdnjom