[pomoc] errori

Započeo sampzone, Maj 16, 2011, 22:48:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

mod koji ja korisitm: BU

problem: Napravio sam komandu /saobracaj i da mi izbaci u dijalogu pravila saobracaja....ali kada sam complie imaci mi 5 errora i 1 warning a to su:
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36753) : error 075: input line too long (after substitutions)
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36754) : error 037: invalid string (possibly non-terminated string)
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36754) : warning 215: expression has no effect
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36754) : error 001: expected token: ";", but found "."
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36754) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\DOCUME~1\Brkovic\Desktop\BUMOD~1\GAMEMO~1\BALKAN~1.PWN(36754) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664           Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

5 Errors.

evo vam cjela moja komanda:
if(!strcmp(cmdtext, "/saobracaj", true))
{
    ShowPlayerDialog(playerid, 501, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "SAOBRACAJ |Pridrzavajte se pravila", "1.Vozite desnom stranom!\n2.Ogranicenje u centru grada je 50km/h\n3.Ako vas Milicija zaustavlja ,stanite!\n4.Parkirajte auta na predvidjena mjesta!\n5.Strogo je zabranjeno voziti bez vozacke!\n6.Strogo je zabranjeno voziti u alkoholisanom stanju!\n7.Pravo prvenstva imaju vozila koja dolaze sa desne strane!\nAko prekrsite ova pravila slijedi vam kazna!!!\nO vrstama kaze pogledajte u meniju /kazne\n\n Vas BALKAN Samp-Zone Team\n\nVlasnici: Brka,Synex,Kuzma", "Dobro", "");
    return 1;
}

36754 red je:
ShowPlayerDialog(playerid, 501, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "SAOBRACAJ |Pridrzavajte se pravila", "1.Vozite desnom stranom!\n2.Ogranicenje u centru grada je 50km/h\n3.Ako vas Milicija zaustavlja ,stanite!\n4.Parkirajte auta na predvidjena mjesta!\n5.Strogo je zabranjeno voziti bez vozacke!\n6.Strogo je zabranjeno voziti u alkoholisanom stanju!\n7.Pravo prvenstva imaju vozila koja dolaze sa desne strane!\nAko prekrsite ova pravila slijedi vam kazna!!!\nO vrstama kaze pogledajte u meniju /kazne\n\n Vas BALKAN Samp-Zone Team\n\nVlasnici: Brka,Synex,Kuzma", "Dobro", "");

36753 red je:
{

Hvala za pomoc unaprijed!

Linija ti je predugačka. Razlomi si to na više dialoga. Npr. da u prvom prikazuje prvih 3 pravila, a u drugom ostalih 4. Pod prvi gumb si stavi da ide na drugi dialog, a pod drugi gumb da zatvori dialog.

Last nick: Paradox

pa gledo sam na drugim serverima imaju 10 puta vece dijaloge pa opet rade

Evo ti ovako:

{
    ShowPlayerDialog(playerid, 501, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "SAOBRACAJ |Pridrzavajte se pravila",
"1.Vozite desnom stranom!\n2.Ogranicenje u centru grada je 50km/h\n3.Ako vas Milicija zaustavlja ,stanite!\n4.Parkirajte auta na predvidjena mjesta!\n5.Strogo je zabranjeno voziti bez vozacke!\n6.Strogo je zabranjeno voziti u alkoholisanom stanju!\n7.Pravo prvenstva imaju vozila koja dolaze sa desne strane!\nAko prekrsite ova pravila slijedi vam kazna!!!\nO vrstama kaze pogledajte u meniju /kazne\n\n Vas BALKAN Samp-Zone Team\n\nVlasnici: Brka,Synex,Kuzma", "Dobro", "");
    return 1;
}

Zaboravio sam na taj način. Uglavnom jedan red ne smije biti predugačak.

pa ti svaki toliko trazis pomoc... predugacka ti je linija...
I pogledaj ako si sredio dijalog i na OnDialogResponse!
hakler xD

mici ovo \n3. sta ce ti 3 i tocka? Stavi normalno \n bez broja i tocke!
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

iza \n pisem broj zato sto hocu da mi u textu bude npr 4.text da je to pod broj 4 jbt

Citat: [AG] Paradox poslato Maj 16, 2011, 23:06:10 POSLE PODNE
Evo ti ovako:

{
    ShowPlayerDialog(playerid, 501, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "SAOBRACAJ |Pridrzavajte se pravila",
"1.Vozite desnom stranom!\n2.Ogranicenje u centru grada je 50km/h\n3.Ako vas Milicija zaustavlja ,stanite!\n4.Parkirajte auta na predvidjena mjesta!\n5.Strogo je zabranjeno voziti bez vozacke!\n6.Strogo je zabranjeno voziti u alkoholisanom stanju!\n7.Pravo prvenstva imaju vozila koja dolaze sa desne strane!\nAko prekrsite ova pravila slijedi vam kazna!!!\nO vrstama kaze pogledajte u meniju /kazne\n\n Vas BALKAN Samp-Zone Team\n\nVlasnici: Brka,Synex,Kuzma", "Dobro", "");
    return 1;
}

Zaboravio sam na taj način. Uglavnom jedan red ne smije biti predugačak.

Si probao ovako? Meni tako radi. Samo C/P i to je to.

poznaticovik

Citat: [AG] System32 poslato Maj 17, 2011, 07:35:06 PRE PODNE
mici ovo \n3. sta ce ti 3 i tocka? Stavi normalno \n bez broja i tocke!

Može se stavljat kako hoće , PAWN svejedno očitava \n kao novi red.

Citat: [Banana$]ReadMe.txt poslato Maj 16, 2011, 23:10:01 POSLE PODNE
pa ti svaki toliko trazis pomoc...

Nitko nema limit traženja pomoći , ako mu treba pomoć , ima pravo otvoriti temu i mi njemu pomoći , to vrijedi za sve na ovom forumu.

ON : Predugačka ti je linija normalna , ovo od Paradoxa bi ti trebalo raditi.