[pomoc] mysql plugin

Započeo [IF] mariomako, Maj 01, 2011, 07:51:21 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Gamemode od 0
Detaljan opis problema: Ubacio sam ovaj plugin ( http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=56564 ) ali kada se ucituje u server nece se load nego mi upise FAIL!
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Citat: Mario Velickovski poslato Maj 01, 2011, 08:56:12 PRE PODNE
Citat: Dude poslato Maj 01, 2011, 08:45:44 PRE PODNE
daj greske koje ti izbaci...

evo: http://slike.hr/slike/u/untitled_e6f84.jpg

libmySQL.dll    stavi u root folder svojeg servera, lijepo ti pise tamo u temi...

da ti pojednostavim ako ne kontas: stavi ga u isti direktorij gdje je samp-server.exe

stavis mysql plugin u mapu plugins i dodas ga u server.cfg a libmysql u root direktorij kako je Dude reko

Citat: Dave poslato Maj 01, 2011, 12:09:55 POSLE PODNE
stavis mysql plugin u mapu plugins i dodas ga u server.cfg a libmysql u root direktorij kako je Dude reko

sta ti volis ponavljat za ljudima?

ovo je on vec svladao, a napisao sam mu sta jos treba napraviti da bi server radio...

Eh kad si stavio taj .dll tamo gdje treba, moraš pokrenuti Apache i MYSQL preko XAMPP-a.

I to je to. Dalje moraš sam radit u Skripti i praviti bazu podataka, i povezati to sa skriptom. Ako radiš sa XAMPP Apache serverom onda koristi ove define:

[color=blue]#define[/color] MYSQL_HOST "localhost"//Ovo je host znači to je localhost i uvijek će biti
[color=blue]#define[/color] MYSQL_USER "root"//ovo je USER koji "upravlja" bazom i to je na XAMPP uvijek "root"
[color=blue]#define[/color] MYSQL_PASS ""//PASSWORD od baze pošto ova baza nema passworda ostaviš samo ovako "" prazne navodinke ako si stavio PW onda naravno staviš
[color=blue]#define[/color] MYSQL_DB   "Database"//I ovo je ime baze, naravno možeÅ¡ stavit koje ti želiÅ¡

I daj molim te ako već radiš mod od 0 nauči nešto, nemoj svaki dan po 2 teme otvarat za svaku sitnicu koju ne znaš, ako ne znaš gdje šta uzmi neki mod pa ga Edituj :/
Poslednja Izmena: Maj 01, 2011, 12:49:48 POSLE PODNE od [A]Michael

Respect to: $--L84S--$, EP,-300-, Extreme, Gonss, мσмαк. ^ [5], Alexandar? Coreli..

OTIÅ AO SA BALKAN-SAMPA. Kontakt: [email protected]

Citat: [A]Michael poslato Maj 01, 2011, 12:44:07 POSLE PODNE
Eh kad si stavio taj .dll tamo gdje treba, moraš pokrenuti Apache i MYSQL preko XAMPP-a.

I to je to. Dalje moraš sam radit u Skripti i praviti bazu podataka, i povezati to sa skriptom. Ako radiš sa XAMPP Apache serverom onda koristi ove define:

[color=blue]#define[/color] MYSQL_HOST "localhost"//Ovo je host znači to je localhost i uvijek će biti
[color=blue]#define[/color] MYSQL_USER "root"//ovo je USER koji "upravlja" bazom i to je na XAMPP uvijek "root"
[color=blue]#define[/color] MYSQL_PASS ""//PASSWORD od baze pošto ova baza nema passworda ostaviš samo ovako "" prazne navodinke ako si stavio PW onda naravno staviš
[color=blue]#define[/color] MYSQL_DB   "Database"//I ovo je ime baze, naravno možeÅ¡ stavit koje ti želiÅ¡

I daj molim te ako već radiš mod od 0 nauči nešto, nemoj svaki dan po 2 teme otvarat za svaku sitnicu koju ne znaš, ako ne znaš gdje šta uzmi neki mod pa ga Edituj :/

Druze mora nekako nauciti..inace lik ima 11 god ima diplomu jer je pobedio na takmicenju u nekom programiranju...u pitanju je bio html jezik ja msm izrada neke stranice za svoju skolu

Cek' jel treba samo da povrzem samp server sa mysql bazu ili ?

Citat: Mario Velickovski poslato Maj 01, 2011, 13:56:27 POSLE PODNE

Brate ovo je prekomplikovano za tebe, ostavi se MYSQLa i radi dalje sa Y_less ili Dini-em nema potrebe da petljaš sa ovim..

Respect to: $--L84S--$, EP,-300-, Extreme, Gonss, мσмαк. ^ [5], Alexandar? Coreli..

OTIÅ AO SA BALKAN-SAMPA. Kontakt: [email protected]

Citat: matematicar poslato Maj 01, 2011, 13:35:29 POSLE PODNE
Citat: [A]Michael poslato Maj 01, 2011, 12:44:07 POSLE PODNE

Druze mora nekako nauciti..inace lik ima 11 god ima diplomu jer je pobedio na takmicenju u nekom programiranju...u pitanju je bio html jezik ja msm izrada neke stranice za svoju skolu

Citat: [A]Michael poslato Maj 01, 2011, 13:58:26 POSLE PODNE
Citat: Mario Velickovski poslato Maj 01, 2011, 13:56:27 POSLE PODNE

Brate ovo je prekomplikovano za tebe, ostavi se MYSQLa i radi dalje sa Y_less ili Dini-em nema potrebe da petljaš sa ovim..

ovo nema veze s mysql pluginom, tj nema veze s nicim, sta ce taj tvoj pretpostavljam (x)html file printat podatke o bazi svakom tko otvori taj file!?

mislim i ti bi isto mogao malo uciti xhtml/html + css a tek onda php da mozes koristiti mysql podatke za nekakav UCP ili stogod vec zelis da radis s tom istom bazom...

No da se vratim na temu:
-da bi spojio server s bazom moras koristiti nativne funkcije plugina, a njim imas tamo u temi koju si i sam naveo...
mysql_connect( ) koristi da se konektiras s bazom, to uvijek pozivas kad se i mod pokrece, znaci pod ongamemodeinit(), zatim pravis sisteme za registraciju/logiranje i to da koristis nativne funkcije plugina da ucitavas i spremas podatke...

Uglavnom radis s SQL naredbama: INSERT DELETE UPDATE.... samo ih moras znati primijeniti s pluginom...

al vidim da ne znas uopce nista o SQL-u, pa lijepo uzmi nekakav tutorijal za to i onda se vrati na plugin...

ono sto ti mogu preporuciti kako da si ustedis vrijeme, kad radis s mysql_fetch_row_format(), znaci kad uzmes ogroman podatak, npr kad ucitavas cijeli igracev stats iz mysql tablice razdvajaj s sscanf-om i to tako da koristis delimiter | i naravno spremaj u enum, s Pvarijablama prvo napravi dodatni enum i onda kasnije izvan sscanfa stavljaj u pvarove prave vrijednosti...

kod spremanja, prema mojem testiranju bolje spremaj na vise blokova s manjim stringom nego odjednom ogroman, kod mene je cijeli string za spremanje preko [1024], a ovako spremam u nekoliko blokova po 256....
Poslednja Izmena: Maj 01, 2011, 14:36:12 POSLE PODNE od Dude

Znaci povrzao sam FILTERSKRIPTU sa phpmyadmin i sam izvrsio ovaj sql:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 3.2.0.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Machine: localhost
-- Genereertijd: 22 Feb 2011 om 10:32
-- Serverversie: 5.1.36
-- PHP-Versie: 5.3.0

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";

--
-- Database: `sa-mp`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabelstructuur voor tabel `accounts`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `accounts` (
  `Name` varchar(24) NOT NULL,
  `Password` varchar(129) NOT NULL,
  `IP` varchar(16) NOT NULL,
  `Admin` int(9) NOT NULL,
  `Money` int(9) NOT NULL,
  `Score` int(9) NOT NULL,
  `Kills` int(9) NOT NULL,
  `Deaths` int(9) NOT NULL
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `accounts`
--

--
-- Tabelstructuur voor tabel `bans`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `bans` (
  `Player` varchar(24) NOT NULL,
  `Admin` varchar(24) NOT NULL,
  `Reason` varchar(128) NOT NULL,
  `IP` varchar(16) NOT NULL,
  `Date` varchar(18) NOT NULL

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `bans`
--

--
-- Tabelstructuur voor tabel `logs`
--

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `logs` (
  `Event` varchar(128) NOT NULL,
  `Date` varchar(18) NOT NULL

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `logs`
--

evo kako to izgleda: http://slike.hr/slike/u/untitled_0b763.jpg

a u filterskriptu je sve lepo povrzano:

// MySQL povrzuvanje
#define SQL_HOST "localhost"
#define SQL_USER "root"
#define SQL_DB "samp"
#define SQL_PASS ""
#define mysql_fetch_row(%1) mysql_fetch_row_format(%1,"|")

ali opet isti error http://slike.hr/slike/u/untitled_8dea6.jpg

EDIT:
Osetio sam da ne ucituje mysql plugina:

----------
Loaded log file: "server_log.txt".
----------

SA-MP Dedicated Server
----------------------
v0.3c R2, (C)2005-2011 SA-MP Team

[23:10:27]
[23:10:27] Server Plugins
[23:10:27] --------------
[23:10:27]  Loading plugin: streamer

*** Streamer Plugin v2.5.2 by Incognito loaded ***

[23:10:27]   Loaded.
[23:10:27]  Loading plugin: Whirlpool
[23:10:27]  ==================
[23:10:27]   Whirlpool loaded
[23:10:27]  ==================
[23:10:27]   Loaded.
[23:10:27]  Loading plugin: mysql
[23:10:29]   Failed.
[23:10:29]  Loading plugin: sscanf
[23:10:29]

[23:10:29]  ===============================

[23:10:29]       sscanf plugin loaded.     

[23:10:29]    (c) 2009 Alex "Y_Less" Cole

[23:10:29]  ===============================

[23:10:29]   Loaded.
[23:10:29]  Loaded 3 plugins.

[23:10:29] Filter Scripts
[23:10:29] ---------------
[23:10:29]   Loading filter script 'textdraw.amx'...
--------------------------------------
[23:10:29]  Text Draw Editor 1.0RC2 by Zamaroht for SA-MP 0.3 Loaded.
[23:10:29] --------------------------------------

[23:10:29]   Loading filter script 'nrg.amx'...
[23:10:29]   Loading filter script 'hidmin.amx'...
[23:10:29]   Loaded 3 filter scripts.

[23:10:29] --------------------------------
[23:10:29]  Loading Infinty DM/Stunt...
[23:10:29] --------------------------------
[23:10:29]  Infinity DM/Stunt GM is loaded!
[23:10:29]  Version: 0.1 [Alpha]
[23:10:29]  By mariomako
[23:10:29] Number of vehicle models: 0
[23:10:30] --- Server Shutting Down.
[23:10:30]

*** Streamer Plugin v2.5.2 by Incognito unloaded ***

[23:10:30]  ====================
[23:10:30]   Whirlpool unloaded
[23:10:30]  ====================

[23:10:30]  ===============================

[23:10:30]      sscanf plugin unloaded.   

[23:10:30]  ===============================

Poslednja Izmena: Maj 01, 2011, 23:07:39 POSLE PODNE od Mario Velickovski

covjece jesi ti glup ili sta?

po prvoj slici kad si radio s phpmyadminom xampp ti je bio ukljucen, a kad si palio nije bio!!!!!!!!!!

ostavi ga upaljenog i ucitat ce!