Gdje za 1.maj?

Započeo cristiane, April 29, 2011, 10:58:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

cristiane

Praznik 1. maj je važan dan u povijesti naÅ¡ih predaka. Ne smijemo zaboraviti kako je zapravo 1. maj kao praznik nastao. Jeste li ikada razmiÅ¡ljali o čuvene tri osmice? Osam sati rada, osam sati odmora i osam sati „za Å¡to nam je drago". E pa daleke, 1886. godine, na 1. maj, u Chicagu su održane radničke demonstracije u kojima je sudjelovalo viÅ¡e od 80 000 radnika. Nažalost, svaka takva demonstracija za sobom povlači i žrtve. Te je godine osmorica radnika â€" demonstranata osuÄ'ena na smrt vjeÅ¡anjem. ViÅ¡e od 200 demonstranata je poginulo u sukobu s policijom. U spomen na žrtve iz Chicaga, ali i u spomen na naÅ¡e pretke koji su vodili stoljetnu borbu za prava radnika i za dostojne radne i životne uvjete, Prvi maj se obilježava kao MeÄ'unarodni praznik rada.
U svijetu se Praznik rada obilježava raznim skupovima i povorkama radnika te nerijetko pravim demonstracijama protiv nepravde nanesene malom čovjeku â€" radniku. I u naÅ¡im je krajevima običaj prisustvovati javnim okupljanjima i na taj način, barem jednog dana u godini, pokazati da i radnik ima svoja prava i da nepravda nije neprimijećena. Mnogi su ljudi kroz povijest život izgubili boreći se za prava radnika. Samim time, Å¡to se i dan danas borimo za isti cilj, odajemo im počast.

Opširnije o ovom prazniku možete pročitati na:http://www.masa-hr.org/content/1-maj-dan-otpora-a-ne-dan-odmora

Pa da vas pitam gdje vi planirate za 1.maj (MeÄ'unarodni praznik rada)?  ;)

Kazu da ce u Srbiji biti lose vreme  8)

Plavi Horizonti, Kotor, Crna Gora.

To je uglavnom jedna velika plaza, svake godine se tamo okuplja dosta ljudi za 1.maj.
Ove godine ce biti tamo i Turizmijada, gostovace grupa Crvena Jabuka,a prije ili poslije njih ce biti oko 6-7 dj-eva.
Procjenjuje se da ce biti izmedju 4.500 i 5.500 ljudi, kako iz zemlje tako iz inostranstva. Bice qul  :D
Ako ko navrati, javite se pa da popijemo po jednu  ;)

Poslednja Izmena: April 29, 2011, 11:40:31 PRE PODNE od [BU] Gigi_Falcone

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato April 29, 2011, 11:39:59 PRE PODNE

To je uglavnom jedna velika plaza, svake godine se tamo okuplja dosta ljudi za 1.maj.
Ove godine ce biti tamo i Turizmijada, gostovace grupa Crvena Jabuka,a prije ili poslije njih ce biti oko 6-7 dj-eva.
Procjenjuje se da ce biti izmedju 4.500 i 5.500 ljudi, kako iz zemlje tako iz inostranstva. Bice qul  :D

gigi ja bi rado navratio ali j*ebe me skola,ak se napijem necu kuci moc doc hahahaha xD [sala]
Ma negdje s rajom na rostilj :P

cristiane

Koliko  procjenjujeÅ¡ da će biti žena?  :P

Citat: [AG] mafica .pwn poslato April 29, 2011, 11:43:35 PRE PODNE
ak se napijem necu kuci moc doc hahahaha xD [sala]
Nije sramota doći kući pijan,sramota je kad skontaš da nije tvoja kuća. :P
Poslednja Izmena: April 29, 2011, 11:45:06 PRE PODNE od Koksildo

pa ako bude doslo oko 5000 ljudi, nadam se da ce biti 4000 zena  ;D
za svakoga po 4, ne trazim previse zar ne?  :D

edit: btw Koksildo, ti jos nisi reko dje ces ti?  8)
Poslednja Izmena: April 29, 2011, 11:47:24 PRE PODNE od [BU] Gigi_Falcone

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato April 29, 2011, 11:46:13 PRE PODNE
pa ako bude doslo oko 5000 ljudi, nadam se da ce biti 4000 zena  ;D
za svakoga po 4, ne trazim previse zar ne?  :D
Sasvim normalno
hahahahahahah
@koksidlo car si xDD

cristiane

pa ako bude doslo oko 5000 ljudi, nadam se da ce biti 4000 zena  ;D
za svakoga po 4, ne trazim previse zar ne?  :D
:D Koja računica.

edit: btw Koksildo, ti jos nisi reko dje ces ti?  8)
Na jednu planinu (VlaÅ¡ić) sa druÅ¡tvom.Evo naÅ¡ao sam i jednu sliku,tu doÄ'e negdje blizu mjesto.Prelijepo mjesto,kad se napijeÅ¡ samo poletiÅ¡ bez padobrana naravno. ;)

Odo kod nas u gradu na jedno brdo s drustvom i curom 8)

Hmmm.. . Ja, društvo puno pića i ženski :D

Ja cu u bosnu
Poslednja Izmena: April 29, 2011, 13:08:20 POSLE PODNE od Correlli
STRANICA U IZRADI

Tu sam bio pre 3 ili 4 godine  ???
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

poznaticovik

Citat: Wicked poslato April 29, 2011, 12:53:34 POSLE PODNE
Ja cu u bosnu

Jel to razlog da mi zauzmeš cijelu stranicu sa tim jeb*nim smajlićima?

ON : Mi iz ulice , nas 6,7 , imamo iza moje kuće čardak , to još u ratu fasada skinuta i sve otpalo , mi to preuredili još kad smo bili klinci , vjerojatno ćemo tamo roštiljati i opijati se. :)
Poslednja Izmena: April 29, 2011, 13:08:09 POSLE PODNE od Correlli