[pomoc] komande

Započeo sampzone, April 27, 2011, 22:50:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:ravens edit
Detaljan opis problema: mozel mi neko pomoci kako da napravim novu komadu...bilo koju.....ja znam napraviti uslov ono if pa sad komanda npr /pravila i da mi izbaci pravila.....al sta jos moram da dodam negdje u modu da bi komanda radila ..... to mi treba hitnooo
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/

Hvala za pomoc unaprijed!

poznaticovik

Ne razumijem , hoćeš da ti napravimo komandu /pravila?

nija xS jel ti oces pravila ili neku komandu za server? Ne idu za svaku komandu iste funkcije itd.
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

poznaticovik

Ako treba /pravila nisam skužio ali evo

if(strcmp(cmdtext, "/pravila", true) == 0)
{
    ShowPlayerDialog(playerid, 2, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Pravila Servera", "Tvoj tekst", "OK", "OK");
    return true;
}

Kad objasniš više napravit ćemo to.

lik pita kako se komande uopste prave  :D

znaci, ovo sto ti je Michael Westen postavio, to je jednostavan primjer komande koja se sadrzi iz uporedjivanja otkucane komande (cmdtext) i samog imena komande (u ovom slucaju "/pravila")
svaka komanda (koja je radjena na strcmp principu) mora poceti sa:

if(!strcmp(cmdtext,"/ime-komande"))
{
   //tvoj kod ovdje

return 1;
}

Ovaj tip komandi (koje koriste strcmp) se stavljaju u OnPlayerCommandText publicu.
Preporucujem ti da koristis zcmd tip komandi jer su mnogo lakse za skriptanje,nisu direktno povezane sa nekim publicom i mogu se staviti bilo gdje u skripti.

edit: Upozorenje - dok ste pisali poruku netko je poslao novi odgovor. Možda trebate revidirati svoju poruku.

poznaticovik

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato April 28, 2011, 00:19:36 PRE PODNE
lik pita kako se komande uopste prave  :D

znaci, ovo sto ti je Michael Westen postavio, to je jednostavan primjer komande koja se sadrzi iz uporedjivanja otkucane komande (cmdtext) i samog imena komande (u ovom slucaju "/pravila")
svaka komanda (koja je radjena na strcmp principu) mora poceti sa:

if(!strcmp(cmdtext,"/ime-komande"))
{
   //tvoj kod ovdje

return 1;
}

Ovaj tip komandi (koje koriste strcmp) se stavljaju u OnPlayerCommandText publicu.
Preporucujem ti da koristis zcmd tip komandi jer su mnogo lakse za skriptanje,nisu direktno povezane sa nekim publicom i mogu se staviti bilo gdje u skripti.

edit: Upozorenje - dok ste pisali poruku netko je poslao novi odgovor. Možda trebate revidirati svoju poruku.

Nadam se da će koristiti , lakše je za ZCMD 100 puta raditi , ali pusti ga , vidiš da ne zna komandu složiti , nek nauči prvo neke osnove pa onda neka počne sa ZCMD.
Poslednja Izmena: April 28, 2011, 00:40:56 PRE PODNE od Michael Westen

ja ocu da napravim neku komadnu i znam napraviti to sto ste meni dali da se pojavi u dijalogu......al trebal jos ista dodavati negdje u pwn da bi sve dobro radilo to mi nije jasno!

Pogledaj TuTorijal sekciju ima dva TuTorijala u vezi toga sto tebe zanima  ;)

mozel link trazio sam i nisam naso pls

ja te opet ne kuzim? Reci kakavu komandu hoces, ne idu za sve komande iste funkicje, parametri i sl.
I nemoj pocimat odma sa ZCMD jer neznas jos ni u strcmp a kamoli ZCMD i sscanf

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Imas u Ravensu komandu /showrules pa ti izbaci Textdraw s pravilima pa ga ti prevedi

a mozel mi se obj kakvi parametri moraju da se poklapaju sta sve mora da ide uz komandu nek mi da samo neki primjer skuzivcu ja se nadam xD da znaba neotvaram nove tebe za svaku komandu

pa pocnmi sa jednostavnim komanda poput teleporta,prevodi cijeli GM, neke FS editaj itd. nemos napraviti komandu koju bi recimojedva Matt napravio,ne idu sve komande isto, kopiraj iz drugih gmova nesto sto opazis,zacrtaj neku komandu i onda kad zapne trazis po ostalim gmovima itd. omg

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

ako ima neki tutova za komade dajte mi pls  :-\

omggggggggg kako ne kuzis?? NEma tutova za koamnde, pa nisu sve komande iste jebote uzmi komande za teleport ima ih na forumu (tutova) njajednosatvnije je jbt

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim: