[POMOC]Kola(Spawnovanje)

Započeo kpgmilan, April 26, 2011, 18:14:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zdravo, ja sam ovde nov u skriptanju pa sam preveo jedan GM i sad zeleo bih na jedno mesto staviti da se spawnuju neka kola ili skuter e sad me zanima kako to mogu uraditi jer moram nesto uraditi preko MTA ili nesto u PAWNO a ovako(Trazin Skriptera i Mapera neka mi se jave preko PM-a)

Hvala Unapred!

Bez truda neces nista naucit.
Imas SA:MP Wiki pa proucavaj.
Evo ti pa nauci, takvi gotovani su mi najdrazi.
http://wiki.sa-mp.com/wiki/AddStaticVehicle

Ja vec mjesec dana pokusavam skontat PAWN i mogu se pohvalit da znam neke osnovne stvari, iako sam teski bot.

oh hvala ti mnogo! ;D samo mi nije jasno kako da stavim koja kola da se spawnuju npr das e spawnuje Elegy?moze vise objasnjenja?

EDit;

A shvatio sam :D
Poslednja Izmena: April 26, 2011, 18:24:47 POSLE PODNE od kpgmilan

Prvi parametar ti je ID vozila - sve IDeve pa i Elegy možeš naći ovde http://wiki.sa-mp.com/wiki/Vehicle_Model_ID_List
sledeća 3 parametra su koordinate
četvrti je rotacija vozila
a 5 i 6 su ti boje vozila, takoÄ'e možeÅ¡ na wikipediji naći i IDeve boje vozila.
Poslednja Izmena: April 26, 2011, 18:26:03 POSLE PODNE od [BU]Gotti[S15]
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

ok hvala...............ali sad imam drugo  pitanje(ja sam stvarno teski bot xD) kada otvorim samp debug i sad hocu da sacuvam kordinate kako mogu spawnovati vozilo?ili se ne spawnuje vozilo samo ja stanem na te kordinate kopiram stavim i tu se spawnuje????

Hvala Unapred>

nikako,stanes na to mjesto i kucas /save
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

/V [ID] (dao sam ti IDeve u prošlom postu)

a zatim odeš na mesto gde hoćeš da ti bude auto kucaš /save

i naÄ'eÅ¡ u Gta San Andreas User Files > SA:MP > Saved positions

i dodaš u mod ispod OnGameModeInIt callbacka.
Poslednja Izmena: April 26, 2011, 18:33:26 POSLE PODNE od [BU]Gotti[S15]
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

EEEEEEEEEEE PUNO HVALA SVIMA EVO SVE MI SAVRSENO RADI PUNO HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Molim vas da mi odgovorite zeli nego da mi bude mapper i skripeter cena po dogovoru!!)

Ako zelis da dodas vozilo u svoj Mod, napravi ovako u OnGameModeInit:

AddStaticVehicle(modelid, Float:spawn_x, Float:spawn_y, Float:spawn_z, Float:angle, color1, color2)

Modelid predstavlja ID Vozila koje hoces da ubacis u igru ID odnosno model mozes naci Vamo
Float:spawn_x predstavlja X kordinate igrice znaci to mozes naci pomocu /save
Float:spawn_y predstavlja y kordinate igrice znaci to mozes naci pomocu /save
Float:spawn_z predstavlja z kordinate igrice znaci to mozes naci pomocu /save

Float:angle predstavlja stranu na koju je auto okrenut(stepen)

color1 predstavlja boju kao i color2

e sad imam drugo pitanje  :D  :D na serveru imaju neka vozila koja hocu da obrisem kako mogu saznati njihove kordinate ime........jer njih uopste neznam???/

Udji u to auto koje hoćeÅ¡ da obriÅ¡eÅ¡ i ukucaj save kao kad hoćeÅ¡ da sačuvaÅ¡ neku poziciju, zatim uzmi pozicije tog auta i ispod OnGameModeInIt naÄ'i auto sa tim pozicijama i obriÅ¡i ga

ili još bolje pritisni CTRL+F i ukucaj samo koordinate i izbaciće ti liniju gde je napisano auto.

Å ta ne radi ?

Ono sto i mi rekao uzeo sam taj skuter koji sam hteo da izbrisem udjem u njega onda /save u snimim udjem u San Andreas User files SAMP saved position i uzmem i ne radi.Sta da radim?]

Treba screenshot?
Poslednja Izmena: April 26, 2011, 19:24:38 POSLE PODNE od kpgmilan

Kad kucas /save ono ti se spremi u MY documents pa u Gta... pa u SAMP i unutra imas savedpositions e tu uzmes i nadjes to sto si sacuvao bice ti AddStaticVeh...

Uzmes recimo samo X i kliknes u pawnu CTRL + F i kad nadje obrises taj auto  :-*