Dan Armije RBIH

Započeo cristiane, April 15, 2011, 12:33:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

cristiane

Bilo je to prije 19 godina...Crni oblak se nadvio na BiH.Bez oružja,vojnog osoblja, u izlizanim farmerkama, osim ljubavi prema Bosni i Hercegovini drugog oružja nije bilo. Stadoše djevojke i momci,očevi i majke u jedan red zajedno.Stadoše zajedno Bosnu i Hercegovinu braniti.

Za samo 3 godine izrasla je taka Å¡aka "njih" u Armiju BiH i natjerala svijet da je prizna. U Daytonu neprijatelji su potpisali kapitulaciju nakon Å¡to su shvatili da se nije sa Bosnom zezati.


Danas, nakon 19 godina, sputavÅ¡i heroje na smetljiÅ¡te zaborava, možda neprijatelji uspjeÅ¡e natjerati ljude do to urade i tako osjete draž svoje ne dobivene bitke. Ali ako iole postoji dobra duÅ¡a, srce Bosanca i Hercegovca, koje će osjetiti slobodu Bosne; ako postoji suosjećanja onoga ko će osjetiti bol onoga koje oca ili majku izgubio od snajpera sa okolnih sarajevskih brda, granata koje su padale po gradu dok se mladež skupljala, silovanu majku odvedenu od djeteta kojeg je hranila; objeÅ¡enog oca na pragu kuće, zapaljene žene i djecu u ViÅ¡egradu...shvatit ćemo da je Armija RBiH sputala daljna iživljavanja onih nad nedužnim narodom BiH. Ti isti, danas rade u javnim ustanovama, medijskim kućama, hodaju po političkim sastancima. Njima slični, tada učenici, danas nasljednici, i dalje zagovaraju isto, varaju i svaÄ'aju narod.

A narod kao narod. Kaže pustite nas. Mi samo želimo da živimo.Narod Bosanski kao i kroz historiju, samo je htio da živi, smije se, pleÅ¡e... Narod BiH nije nikada nikome zlo mislio, niti zlo nanio. MeÄ'utim, zlo ga je okruživalo stoljećima. Nema vijeka, nema decenije, nema godine, nema minute, da nije postojao neko da nije tu harmoniju htio uniÅ¡titi.I uniÅ¡tavali su je, ali je nisu uniÅ¡tili.


Znamo da su mora presušila. Znamo da "ledeni" kontinenti se tope. Znamo da prelijepe šume nestaju. Znamo da rijeke presušuju. Ništa se ne poduzima. Ljudi su zaokupljeni sobom i ne žele da misle. To (neka)rade ONI. Oni gore, čija je to uloga.


Tako isto, našu Bosnu i Hercegovinu uništavaju i danas, a narod iscrpljen i umoran. Željan smijeha, želi zabavu, želi ono što je nekada bilo. Narod nije svjestan, da osmijeh ne traje vječno, da ono što je nekada bilo vrlo vjerovatno više nikada neće biti- Ono što vječno traje je sloga, jedinstvo, edukacija, snaga i volja svih zajedno da se jedino u Bosni i Hercegovini može živjeti zajedno.


*Neće Amiru biti bolje uz Tursku.On će uvijek biti za njih neko čiji su preci prešli na islam.

*Neće Josipu biti bolje uz Hrvatsku. On će uvijek biti za hrvata [cenzura]i Bosnačero, ili čak, HERCEGOVAC.

*Neće nikada Aleksandru biti bolje u Srbiji. On će uvijek biti jebeni Bosanac koji je razlog mizerije u Srbiji zadnjih 20 godina.


Ako "patite" za Jugoslavijom dozvolite da vam kažem nešto-NEMA VIŠE JUGOSLAVIJE! Ako želite Jugoslaviju natrag, shvatite, NEĆE JE VIŠE BITI! Ali pitajte se, šta je bila Jugoslavija? Jugoslavija je bila ništa drugo do samo BOSNA I HERCEGOVINA.


Zato, borimo se zajedno da istjeramo svje hajvane, na sve tri strane. Borimo se za našu BOSNU I HERCEGOVINU!


Sretan Dan Armije Republike BiH istinskim Bosancima i Hercegovcima! Hvala vam dragi borci na našoj slobodi i dostojanstvu koju ste održali i u granicima našu Bosnu i Hercegovinu zadržali. Neka je rahmet šehidima i slava palim borcima
Armije RBiH.
Poslednja Izmena: April 15, 2011, 15:20:22 POSLE PODNE od yamaha

Nije RBIH vec FBIH, ja bar tako mislim jer BiH nije republika vec Federacija










Citat: [InfernoGaming]bl3nd.php poslato April 15, 2011, 12:36:08 POSLE PODNE
Nije RBIH vec FBIH, ja bar tako mislim jer BiH nije republika vec Federacija
Ne pametuj, kad ne znas.

Sretan Dan Armije Republike BiH istinskim Bosancima i Hercegovcima!
Ko tebe kamenom, ti njega suhim kruhom da polomi zube.

Najbolji citat:
Citat: ScaRy poslato April 14, 2011, 22:49:45 POSLE PODNE
imam steam na cs sve radi ali nemami coveculjka i slike sa strane...

Correlli

Citat: [InfernoGaming]bl3nd.php poslato April 15, 2011, 12:36:08 POSLE PODNE
Nije RBIH vec FBIH, ja bar tako mislim jer BiH nije republika vec Federacija
BiH tvore dva entiteta (hrvatsko-muslimanski (Federacija) i srpski (Republika)) i jedan distrikt (Brčko).

Neka je sretan dan svim istinskim domoljubima iz Armije BiH koji su pratili stope general-bojnika i ustaše Blaža Kraljevića, smrt onima koji su sa Hrvatima i Muslimanima započeli sukob (muslimansko-hrvatski) u srednjoj Bosni i zapadnoj Hercegovini i smrt onima koji su donijeli smrt našem Blažu Kraljeviću koji je htio da svi (Hrvati, Muslimani, Srbi) normalno žive u miru.

Citat: yamaha poslato April 15, 2011, 12:33:35 POSLE PODNE
*Neće Josipu biti bolje uz Hrvatsku. On će uvijek biti za hrvata [cenzura]i Bosnačero, ili čak, HERCEGOVAC.
Nažalost ovo je tako istinito da me boli kad čitam. Za veliki dio njih mi smo glu*i Bosanci i stoka, iako smo od 7. stoljeća očuvali hrvatsko ime i naciju na našim prostorima.

Citat: [Stormer]Studio poslato April 15, 2011, 14:03:51 POSLE PODNE
FBiH - To je zapravo ono 1994 kad se potpiso neki sporazum izmedju hrv i bih kad je zavrseno ratovanje u BIh izmedju HRV i BiH..
Daytonski sporazum, i to je bilo 1995. godine, a ne 1994. - nije bilo goreg dana za ljude u BiH.

Sumnjam da će ova tema proći bez svaÄ'e, tako da ću je zaključati, jer ne želim danas dijeliti banove, jer sam vrlo slabe volje.
Poslednja Izmena: April 15, 2011, 16:14:45 POSLE PODNE od Correlli