[POMOC] Pickupsi

Započeo YellaDude, April 07, 2011, 19:02:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:mod od 0
Detaljan opis problema:Kako da napravim neki pickup, i onda kad neko dode na taj pickup da mu se pojavi GameText???
Dio skripte:/
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/
//

cristiane

off:
**P!x3L (Igor_Nel)**-smanji potpis.

Znaci pickup napravis jednostavno preko mta stavis gdje zelis i onda kad convertujes dobis CreateDynamicPickup.
a sto setice ovog teksta kad does na pickup msm da se to radi na ovaj nacin ovako nesto
else if (GetPlayerState(playerid) == 2 && IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3,x,y,z) || GetPlayerState(playerid) == 2 && IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3,x,y,z) || GetPlayerState(playerid) == 2 && IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3,x,y,z))
{
   GameTextForPlayer(playerid, "~w~Pay and spray~n~Mozes ~r~/enter ~w~ovdje", 5000, 3);
}

Znaci umjesto x,y,z stravljas svoje kordinate gdje ce ti tekst biti.Ovo pazi SBizzInfo mozda kod tebe nije isti.ž
Evo nadam se da sam ti pomogao. ;)

yamaha-- ok
L84S
Jel se moze sa AddStaticPickup to napravit ili bas moram sa CreateDynamicPickup?
//

Citat: **P!x3L (Igor_Nel)** poslato April 07, 2011, 19:14:38 POSLE PODNE
yamaha-- ok
L84S
Jel se moze sa AddStaticPickup to napravit ili bas moram sa CreateDynamicPickup?
Moze svejedno je pickup.

poznaticovik

Dodaš primjer

new mojpickup;

OnGameModeInIt

mojpickup = CreatePickup(IDpickupa, 2, x, y, z);

OnPlayerPickUpPickup

public OnPlayerPickUpPickup(playerid, pickupid)
{
  if(pickupid == mojpickup) GameTextForPlayer(playerid, "~y~Tekst", 3000, 5);
  return 1;
}

Meni ovako radi :)

ja sam probao na sve te nacine, al ne radi ni jedan, probat cu jos jednom kad dodem doma (nisam doma jer nemam net kod prijatelja sam) pa cu vidjet ako ce htjet, sve jedno hvala na pomoci..
//

Moras koristiti CreatePickup jer samo on se moze koristiti u OnPlayerPickupPickup, dakle promijeni AddStaticPickup u CreatePickup i onda ce radit.

ok... tnx, nisam to znao, tnx na pomoci :D
samo ako moze jos jedno pitanje da ne otvaram novu temu... zas mi se sakriju pare kad udem u interior? pare samo nestanu i svi textdrawovi takoder...

EDIT:nece radit ni sa CreatePickup :S sad neznam dal moze ovako kako sam ja napravio posto ih imam vise...

new pickup[5];
pa sam stavio pod OnGameModeInit()
pickup[0] = CreatePickup(1274, 19, x,y,z);
pickup[1] = CreatePickup(1274, 19, x,y,z);
pickup[2] = CreatePickup(1274, 19, x,y,z);
pickup[3] = CreatePickup(1274, 19, x,y,z);
pickup[4] = CreatePickup(1274, 19, x,y,z);

i pod OnPlayerPickUpPikup
if(pickupid == pickup[2] || pickupid == pickup[3] || pickupid == pickup[0]) GameTextForPlayer(playerid, "blabla", 3000, 5);
if(pickupid == pickup[1]) GameTextForPlayer(playerid, "blabla", 3000, 5);
if(pickupid == pickup[4]) GameTextForPlayer(playerid, "blabla", 3000, 4);
Poslednja Izmena: April 08, 2011, 00:02:27 PRE PODNE od **P!x3L (Igor_Nel)**
//

pa gametext mi se ne pokaze :S
nez sta je :S dodao sam sve, pickup je na mjestu al ne pokaze se gametext kad dodem na pickup :S
//