IKOM - Internet kabal [POMOC]

Započeo TheMonk, Mart 28, 2011, 04:06:30 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

E ovako,imam kablovski internet (placam net zajedno sa kablovskom)...Kada sam dobio internet paket,dobio sam i dva kabla,jedan je USB a drugi je telefonski (ja msm da se za njega kaze DNS).Trenutno koristim USB kabal,e sad je problem kako da mi bude taj telefonski.Znaci ovako,meni je sad USB kabal,a ja hocu da mi bude taj telefonski.Probao sam da namestim,ali nikako ne uspeva,jednostavno nece da ucita net.Cuo sam da treba da se instaliraju neki drajveri za komp,ali nisam bas siguran.Tako da ako neko zna,neka mi kaze,hitno mi je..hvala

Citat: [BE] Monk poslato Mart 28, 2011, 04:06:30 PRE PODNE
E ovako,imam kablovski internet (placam net zajedno sa kablovskom)...Kada sam dobio internet paket,dobio sam i dva kabla,jedan je USB a drugi je telefonski (ja msm da se za njega kaze DNS).Trenutno koristim USB kabal,e sad je problem kako da mi bude taj telefonski.Znaci ovako,meni je sad USB kabal,a ja hocu da mi bude taj telefonski.Probao sam da namestim,ali nikako ne uspeva,jednostavno nece da ucita net.Cuo sam da treba da se instaliraju neki drajveri za komp,ali nisam bas siguran.Tako da ako neko zna,neka mi kaze,hitno mi je..hvala

I ja sam imo tako , pa trebalo bi normalno da ti ucita preko usb da ga pronade i toe to.. Tako je meni bilo!

TREBATE DA VAM NETKO IZRADI WEB STRANICU BILO KAKVE KATEGORIJE?? JAVITE MI SE NA PM 50â,¬ SREDIVANJE..

Ako zelite posjetit nesto od moih radova kliknite na slijedece ---->

Online Browser Igrica: http://balkansxnova.ba.funpic.org/ogame/login.php

Forum: http://balkanelite.info/

Web stranica: http://sportske-vijesti.com/

UZIVAJTE!!

Citat: DarioCvitkovic poslato Mart 28, 2011, 04:11:56 PRE PODNE
Citat: [BE] Monk poslato Mart 28, 2011, 04:06:30 PRE PODNE

I ja sam imo tako , pa trebalo bi normalno da ti ucita preko usb da ga pronade i toe to.. Tako je meni bilo!

Sta preko USB?!?!
Ja necu da mi bude na USB kablu,ocu da mi bude na telefonskom,evo slike kako izgleda:
http://library.thinkquest.org/06aug/01856/media/EthernetCrossover.gif

To nije telefonski kabel :S To je UTP kabel... treba ti mrezna kartica da bi ukljucio taj, i moras instalirat drajvere za tu mreznu karticu...

Al ja vec imam to na maticnoj ploci,tako da mi ne treba kartica (ili treba)...?

ne treba, samo ukaci iza i u fon, trebalo bi da ti radi odmah

Citat: [BU] Gigi_Falcone poslato Mart 28, 2011, 14:03:26 POSLE PODNE
Ma kakav crni fon xD,ovo je kablovski net,a i nemam fiksni (jos nije uveden)..

Citat: [BE] Monk poslato Mart 28, 2011, 14:06:26 POSLE PODNE
Samo ukopcaj iza u komp i mora radit, jedino ako imate staticne ip adrese onda moras namjestit ip adrese da bi radilo...

Citat: Chris poslato Mart 28, 2011, 15:29:34 POSLE PODNE
Citat: [BE] Monk poslato Mart 28, 2011, 14:06:26 POSLE PODNE
Samo ukopcaj iza u komp i mora radit, jedino ako imate staticne ip adrese onda moras namjestit ip adrese da bi radilo...
Ne menja mi se ip adresa,i gde se to namesta,reci mi pa cu da googlam malo..

Ma ukljuci u ruter ili modem kako vec oces i u komp i goni, moras u kompu ukljuciti u siri ulaz jer je uzi za dial up.

Ukljucis u ovaj ethernet i onda u komp i to je to.. mora radit

Citat: [BE] Monk poslato Mart 29, 2011, 04:40:34 PRE PODNE
Ma ja ukljucim,al nista se ne dogadja..
Resetiraj ruter sa ukljucenim kablom u ethernetu, pa probaj
Off:
Meni ovo izgleda kao modem :S
Glup je dizajn
For ya...

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

BestOne.exe | Mapper | n00b Skripter | Bruno Mars Fan | Balkan SA:MP <3 | Fifa 11 <3

For ya...