CC cpu speed opet

Započeo BloOm3R!, Mart 25, 2011, 18:29:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Imam pitanje ima li kakav sajt da mi testa kolko najvise mogu povecat (overlockat) svoj komp (procesor)...ili kakav programcic

Kako mislis Povecat?
Mislis pjacati?
Ja to vise nikad necu probati,ja sam imao neki program za pojacavanje Hz u Porcesoru tako nesto nesjecam se i ja pojacam a ono mi sav racnar poce brijiti boje mi se izmjesase ja samo iz uticnice srecom nista nije bilo  :-X

ne mislim gdje pogledat ako imam 8.0x 215 mhz ,gdje pogledat kolko mogu max povecat ovaj 215 u biosu.jer sam ja sa 200 stavio na 215 al neznam kolko jos mogu to me zanima  :D

Hmm za to treba iskustva.
Nema takvih programa zato sto se svaki dio hardwarea ponasa drugacije u OC-u.
Nece ti se isto clockati sa Corsair napajanjem i MS napajanjem... kao i sa GSkill ramom ili nekim ubojitim Corsair...
Maticna isto...
Overclockaj malo po malo. Od prilike dizi u serijama od 5Hz, i onda testiraj stabilnost sustava u OCCT programu...
Nemoj dirat multiplier i FSB speed, kao ni takt RAM-a... Ako si pocetnik...
Moj Pentium D 820 radi na 3.8Ghz... Stock mu je 2.8 ili 2.7, nisam siguran... Sistem mi je stabilan vec godinu dana...
Ponekad uleti neki BSOD ali ne radi proca... :)
Regaj se na PCExpert forum da naucis vise... Nije lako to radit... I rizik da ti crkne nesto je velik... Ja sam si sprzio chipset na prosloj maticnoj...
Samo ni pod kojim slucajem nemoj dirat voltazu RAM-a i CPU-a...

Graficku je nesto lakse overclockat... Ako imas ATI grafu mozes u Control Panellu od ATI-a uradit OC...
Ako imas neku stariju bez napajanja neces ju moc overclockat... Moro bi radit volt mod a za to moras fakat bit pro^^
Ko ce lemit grafit i ko zna sta na grafu...

Sretno sa OC-om :)
Poslednja Izmena: Mart 25, 2011, 18:59:08 POSLE PODNE od [Modern] Sonny

Kako da se izrazim... sve je to sr**je.. zašto? Pa ljudi, ako hocete bolji procesor kupite, i radit ce vam normalno sa normalnim hladnjakom a ne se igrat i izvodit [cenzura]osti od kojih ako komp i radio dobro smanjujete rok trajanja procesora...
Poslednja Izmena: Mart 25, 2011, 20:15:20 POSLE PODNE od Chris

Pa možeÅ¡ ga overklokat ali onda treba jače hlaÄ'enje.

Citat: Chris poslato Mart 25, 2011, 20:15:04 POSLE PODNE
Kako da se izrazim... sve je to sr**je.. zašto? Pa ljudi, ako hocete bolji procesor kupite, i radit ce vam normalno sa normalnim hladnjakom a ne se igrat i izvodit [cenzura]osti od kojih ako komp i radio dobro smanjujete rok trajanja procesora...
Brw,zato ja imam AMD Athlon(tm)64 X2 Dual Core Procesor 4800+ 2,51GHz
Znaci grehota mi da uopste pomislim da ga pojacam,inace jaci mi ni netreba,jer igram samo SAMP, cod 2 i 4,sto imam samo problem jeste ventilatori,pred ljeto cu morati ugraditi jos njih  :'(

Evo vam sliku jednu mog procesora

moze li mi tko rec kolko da jos pojacam jel mi je potrebno steka mi cod 2 a sve sto mi treba je barem malo jos brzi procesor (1.9,2.0)
a i ovaj napisao da se grafa moze evo jos podatke neke pa bi jos i to trebao jer mi jedino
brzina procesora i grafa treba za cod 2...

evo znam ja povecat brzinu procesora u biosu al me zanima kolko mogu povecat ak imam sad 8.0x 215 mhz

Ma stedi za novi komp... OC na tako losem procesoru nece nista napraviti... Opet ce ti igre stekat i tako dalje...
Ja neznam za AMD ali Inteli se znaju jebeno clockat...
Posto imas AMD socket kupnja novog procesora te nebi trebala puno kostat... ipak je ADM dosta jeftin... Mene bi kupnja nekog quada kostala +1500kn
Neznam dali ima neki dobar AMD da ide na taj socket...

Ostatak konfiguracije ti je takodjer jako los, nemas ni 1gb rama... a graficka je 128mb AGP... neovisno o taktu nebi mogao nista pokretati bolje nego sada...

Ovo ti se ne isplati ni nadogradjivat postepeno... Najbolje ti je kupit novi komp... Moze se za ~3000kn slozit neki solidan komp sta bi vrtio nove igre na medium mozda... Ali ne pre zahtjevne... kao GTA4 npr... :)

ah znaci onda da nediram nista da nepovecavam brzinu iako bi mi trebalo 1.9 bi li mogao probat ? al moram bit siguran da neizgori
ionako za 1 mjesec kupujem novi komp al ja nemogu cekat xD  :'(

Meni je procesor mnogo slab AMD Sempron 2500+  1.74GHz i naso sam u biosu kako da povecam i ja povecam i sve normalno radi,ali posle nekog vremena mi se restartuje komp...

Ajde malo logiku, da se moglo tako ljepo povecavati brzinu procesora, kako bi kompanija koja proizvodi procesora zaradila ?

Cobra 11

Citat: Bloomer poslato Mart 25, 2011, 21:30:29 POSLE PODNE
ah znaci onda da nediram nista da nepovecavam brzinu iako bi mi trebalo 1.9 bi li mogao probat ? al moram bit siguran da neizgori
ionako za 1 mjesec kupujem novi komp al ja nemogu cekat xD  :'(
pa ako ti stize za 1 mjesec...strpi se...e kad dobijes novi komp...onda se igraj na ovom...
mislim da NEBI trebo overclockat...jer sumnjam da bi ista postigo s ovom konfiguracijom...

aj onda lock ovu temu stripit cu se valjda barem samp mogu igrat

NekiLjevi

hahahaha kralja  :D

Overclokiranje je najlakse ja ti kazem iz svog osobnog iskustva