Koji HDD odabrati?

Započeo PodrÅ¡ka, Februar 12, 2011, 21:35:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Evo ovako, zatrebao i meni veci disk.
Dakle, trenutno imam 1TB WD Black i vec je dosta popunjen, a planiram još prebaciti 700gb backupa s drugih diskova na jedan disk, no jednostavno nema mjesta.
Razmisljao sam o 2TB disku, i zanima me, da li da uzmem black ili green ili mozda neki drugi disk/savjet?
Planiram uzeti Å¡to veci disk jer imam samo 8 SATA konektora i samo jedan mi je slobodan.

Gle, black = brzina, blue = brzina, ali ipak sporija nego black, green = podatci

Znaci, ako mislis taj hdd koristit za nekve podatke, slike filmove i sl. uzmi green, ako mislis igre imat gore ili nes slicno (instalirane igre) onda uzmi blue, ako mislis windows ili slicno, onda uzmi black..
Poslednja Izmena: Februar 13, 2011, 00:00:40 PRE PODNE od LuKsA
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Blue sam i mislio uzeti ali nazalost ne postoji :(

Zato se sad i dvoumim, da postoji blue nebi ni sekundu razmišljao.
Kolege su mi rekli da green ništa ne valja i da su opcenito diskovi na 5400RPM prespori i da ih nebi ni u najslabiji HTPC ili slicno stavili.
Black vec imam (1 TB), za Windowse i Linux koristim SSD 80GB Nova series, i sad mi je ponestalo prostora na ovom 1TB blacku.
Naravno da želim da mi je prijenos podataka što brži, ali za par minuta mi se ne isplati dati 400kn više.
HDD bi koristio za multimediju, odnosno, arhivu filmova, videa, slika, backupa i slicno.

Onda uzmi black...
Imam od 1tb black i nije los... Meni je sasvim dovoljno
For ya...

I'd catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya
I'd jump in front of a train for ya
You know I'd do anything for ya

BestOne.exe | Mapper | n00b Skripter | Bruno Mars Fan | Balkan SA:MP <3 | Fifa 11 <3

For ya...

Isplati li se dati 400kn više na black?
Po ovoj slici vidim da je black 2TB brzi od 1TB blacka :S
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/28126-western-digital-caviar-green-2tb-hard-drive-review-7.html
A vidim isto tako da ni green 2TB nije znacajno sporiji od blacka 1TB.

Ili prodati ovaj WD black 1TB i kupiti 2 WD 2TB blacka i stavit ih u RAID?
Poslednja Izmena: Februar 13, 2011, 18:45:46 POSLE PODNE od Tommy_Diaz

Citat: Tommy_Diaz poslato Februar 13, 2011, 18:45:22 POSLE PODNE
Isplati li se dati 400kn više na black?
Po ovoj slici vidim da je black 2TB brzi od 1TB blacka :S
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/28126-western-digital-caviar-green-2tb-hard-drive-review-7.html
A vidim isto tako da ni green 2TB nije znacajno sporiji od blacka 1TB.

Ili prodati ovaj WD black 1TB i kupiti 2 WD 2TB blacka i stavit ih u RAID?
Jao al kompliciraš... znaš ionako da ces uzeti onaj koji ti hoces ...

Ako ces koristiti za 'storage' tj. za iskljucivo podatke, onda uzmi green..
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Uzet cu ono sto se najvise isplati omjerom ulozeno-dobiveno.

Mislim da mi je neisplativo prodavati black 1TB i kupovati 2 blacka od 2TB. Za tu cijenu mogu imati 3 greena od 2TB.
Koristit cu za "storage" (filmovi, slike, podaci i slicne stvari), i dosta ce se s diska citati/pisati (obrada i montaža videa koji je na tom disku), no kako vidim po linku iznad i benchmarku, green diskovi uopce nisu uopce toliko spori nego smo mi naviknuli na brze diskove.

Stoga smatram da mi je 2TB WD green i za cca. godinu dana kad pojeftini 3TB, uzmem i 3TB green.
Slucaj zakljucen, ocito FERovci koji su mi govorili da green diskovi ne valjaju nemaju pojma.