Britanska policija uhitila Assangea

Započeo Mario_Martinez, Decembar 07, 2010, 16:08:34 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

<<<< NOVO >>>> (14:17) - Uhićenje Juliana Assangea neće nas omesti u provoÄ'enju operacija: danas navečer objavit ćemo joÅ¡ prikupljenih tajnih dokumenata - priopćili su članovi stranice WikiLeaks na službenom Twitter profilu te organizacije.

VEZANE VIJESTI

Vijesti
Assange zaprijetio: Uhite li me, imam 'otrovnu pilulu'
Julian Assange dogovara predaju s britanskom policijom?
VIDEO WikiLeaks novi 'dom' pronašao na serverima u nuklearnom bunkeru 30 metara ispod zemlje!
Assange: U dokumentima koje ćemo objaviti spominju se NLO-i
Dodali su i kako novinari te ostalo osoblje WikiLeaksa najnormalnije nastavljaju s obavljanjem svojih dužnosti.

- S obzirom Å¡to se dogaÄ'a, sve se odvija prema rasporedu. Novi će dokumenti nastaviti dolaziti, to je sve Å¡to vam mogu reći - izjavio je za AFP James Ball slobodni novinar za WikiLeaks koji analizira prikupljene dokumente prije objave.

LONDON - Britanska policija uhitila je osnivača stranice WikiLeaks Juliana Assangea zbog optužbi za silovanje u Švedskoj, prenose svjetske agencije.

Assange se danas poslijepodne trebao pojaviti pred sudom u Westminsteru, gdje se očekivalo da će se usprotiviti izručenju u Å vedsku. Britansko sudstvo potom ima 21 dan za odluku o o izručenju, a Assangea u meÄ'uvremenu mora ili staviti u pritvor ili pustiti uz jamčevinu.

Assange sve optužbe oštro odbacuje tvrdeći kako je riječ o namještenom političkom procesu protiv njega zbog objave više od pola milijuna tajnih dokumenata američke diplomacije koji su već do sada izazvali burne reakcije diljem svijeta.

Glasnogovornik WikiLeaksa Kristinn Hrafnsson rekao je kako ih Assangeovo uhićenje neće spriječiti u objavljivanju tajnih dokumenata na internetu. Odbio je odgovoriti u kakvom je stanju Assange bio uoči uhićenja, no potvrdio je da je tijekom posljednja 24 sata bio u kontaktu s njim.

Prema izvorima Sky Newsa inspektori Scotland Yarda uhitili su Australca Juliana Assangea (39) oko pola 10 sati ujutro.

Njegovu predaju pravosudnim organima mnogi su okarakterizirali političkom vratolomijom. Assangeov odvjetnik Mark Stephens tvrdi da njegov klijent želi saznati kojim sve optužnicama ga Å veÄ'ani terete, kako bi mogao oprati ljagu sa svog imena.

Dvije Å veÄ'anke izaÅ¡le su u javnost s optužbama da ih je Assange silovao u kolovozu prilikom njegovog posjeta toj skandinavskoj zemlji. On je optužbe demantirao.

Vlasti Ujedinjenog Kraljevstva uključene su u istragu jer se vjerovalo, što je uhićenje i potvrdilo, da se Assange nalazi u južnoj Engleskoj.

Nakon uhićenja u Westminsteru će odlučiti je li nalog valjan, nakon čega će se donijeti odluka o njegovu izručenju Švedskoj.

Odvjetnik Stephens naglasio je da Assange ne pristaje na izručenje zbog bojazni da će ga švedske vlasti predati Amerikancima.

kopiro sam
Mario_Balukcic

Sve ljude koji su barem malo ozbiljni. Mislim da ne shvačaš koliko je ovo zapravo veliko. OK, ako su ga uhitili za ono "silovanje" onda shvaćam, ali ako su ga uhitili zbog WikiLeaksa onda je to vrlo bitna stvar jer bi to moglo imati ogromne posljedice na svijet.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

ja sam downlodiro puno toga sranja (wikileaks archive)

EDIT: Ja mislim da ce ju ga predat amerikancima.
Mario_Balukcic

BalkanGaming

Assange je osnovao kontroverzne stranice WikiLeaks 2006. na svom kućnom serveru. Otada Assange godišnje objavljuje više od 100 tisuća dokumenata Sjedinjenih Američkih Država koji su vezani uz rat u Iraku i Afganistanu.

Od 30. studenoga 2010. nalazi se na Interpolovom crvenom popisu traženih osoba.[3][4] Dana 7. prosinca 2010. Assangea je uhitila britanska policija na temelju europskog uhidbenog naloga koji je objavila Švedska, priopćila je londonska policija.[5]

Julian Paul Assange (Townsville, Queensland, 3. srpnja 1971.) australski je novinar i internetski aktivist. Najpoznatiji je po internetskim stranicama WikiLeaks, čiji je glasnogovornik i urednik. Prije toga bio je haker, student fizike i matematike te računalni programer.

Citat: cookie poslato Decembar 07, 2010, 17:05:09 POSLE PODNE
Otada Assange godišnje objavljuje više od 100 tisuća dokumenata Sjedinjenih Američkih Država koji su vezani uz rat u Iraku i Afganistanu.

Pa nisu samo vezani na rat i nije samo vezano na ameriku
Mario_Balukcic

BalkanGaming

To sam tebi podvuko.
http://www.collateralmurder.com/ gledaj tu snimku.
Englezi nece da Assagne bude mrtav zato jer dobro znaju da bi to bilo kada bi amerikanci imali Assagne-a.
Video gdje amerikance pravi krivim... Gledaj malo

cristiane

Citat: cookie poslato Decembar 07, 2010, 17:05:09 POSLE PODNE
Assange je osnovao kontroverzne stranice WikiLeaks 2006. na svom kućnom serveru. Otada Assange godišnje objavljuje više od 100 tisuća dokumenata Sjedinjenih Američkih Država koji su vezani uz rat u Iraku i Afganistanu.

Od 30. studenoga 2010. nalazi se na Interpolovom crvenom popisu traženih osoba.[3][4] Dana 7. prosinca 2010. Assangea je uhitila britanska policija na temelju europskog uhidbenog naloga koji je objavila Švedska, priopćila je londonska policija.[5]

Julian Paul Assange (Townsville, Queensland, 3. srpnja 1971.) australski je novinar i internetski aktivist. Najpoznatiji je po internetskim stranicama WikiLeaks, čiji je glasnogovornik i urednik. Prije toga bio je haker, student fizike i matematike te računalni programer.

Ma lakse ti bilo dat link za one koji neznaju o tome  http://hr.wikipedia.org/wiki/Julian_Assange

Citat: [SampArena]Remi poslato Decembar 07, 2010, 16:21:54 POSLE PODNE
Koga ovo zanima?
Tebi nije niko kriv sto nezelis da zivis u 21 stoljecu

Correlli

BaÅ¡ me zanima koliko je vlast platila tim dvjema Å¡veÄ'anskim prostitutkama.

BalkanGaming

Jedan gledaoc videa na youtube je napisao ovo:

I prayed and cried after watching this. Some [cenzura] on youtube will most likely insult me for even writing this, but when did we fall so far from grace.

Honestly those in support of any innocent lives being taken in this or any other way, needs to look in the mirror and reconnect with that thing inside all of us called our conscience and our soul.

Lord Jesus have mercy on us all, I pray for you speedy return.

Prevedeno:

Molila sam i plakala nakon promatranje ovaj. Neki [cenzura] na YouTube će najvjerojatnije uvreda za mene čak i pisanje ovaj, ali kad smo pada daleko od milosti.

Iskreno one u prilog bilo nevinih života koje se poduzimaju u ovom ili bilo koji drugi način, treba gledati u ogledalo i ponovno se povezati sa da je stvar unutar svih nas je nazvao našu savjest i naše duše.

Gospodine Isuse smiluj se svima nama, molim vas za brzi povratak.

Trebamo očajnički trebate.

Plus gledajte ovo: DODATE SNIMKE IZ IRAKA NAKON NAPADA

New background material from Iraq
Poslednja Izmena: Decembar 07, 2010, 17:34:58 POSLE PODNE od cookie

aa ko je ovaj lik.....onaj sto je ukrao dokumente vlade

Pa normalno da mu podmeću, podmeću mu jer ga žele zatvorenog, a ako ga uhite zbog WikiLeaksa onda ce biti pobuna. Nadam se da stvarno WikiLeaks ima poison pill i da će stvarno pustiti te opasne dokumente van.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji