[Pomoc] Imam jedan problem sa dodavanjem vozila

Započeo TurismoDrifter, Novembar 25, 2010, 22:24:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

E ovako..znam da dodajem vozila uvek sam pre dodavao i danas hteo da dodam tamo gore kod WV ona vila mad dog mansion i sve lepo uradio i u pawno dodao code i vozila mi se ne dodaju tu nego na drugom mestu skroz dole kod burga probao sam i sa /save i u mta uradio pa uzeo code i stavio i nece uvek mi se na pogresno mesto skroz kod burga? Jel zna neko u cemu je problem ovo mi se prvi put desilo? :S

Ne,kakav prvi broj sve sam normalno kopirao kao sto sam i uvek radio i sad se na pogresno mesto dodaju :S

black_dota

AddStaticVehicle(411,668.0040,-461.2911,16.0633,270.4221,0,0); // Auto Country

To sto sam boldo ti je x,y,z coordinate

Znam ali zasto mi uvek doda na pogresno mesto kad ja stavim one sacuvane kordinate?

black_dota

mozda pogresan auto stavljas lolz

stavi taj red i red iz savedpositions da vidimo dali su dobre koordinate

Citat: black_dota poslato Novembar 26, 2010, 13:58:34 POSLE PODNE
mozda pogresan auto stavljas lolz

stavi taj red i red iz savedpositions da vidimo dali su dobre koordinate
To je ne moguce xD, ne moze da pogresan auto stavlja

black_dota

haha xD mislio sam mozda auto pogresan uzima

umesto jednog uzme drugi ako kontas ako ne nema veze

Ljudi resio sam problem ali sad imam drugi..lepo sam ih dodao ali su se sad pomesala naprimer udjem u dodani huntley pise vozilo sabre upisi /v buy da kupis sto su se pomesala a stavio sam lepo na kraju gde se i dodaju vozila  :-[
Poslednja Izmena: Novembar 26, 2010, 16:51:55 POSLE PODNE od TurismoDrifter

pa jednostavno promijeni ID auta(ID su ti se pomijesali)..njega saznajes sa /oldcar
ID-evi su ti ovdje
public IsAGangCar(carid)
{
if((carid >= 166 && carid <= 167) || (carid >= 100 && carid <= 101) || (carid >= 1590 && carid <= 1607))
{
return 1;
}
return 0;
}

ovi 166,167,100,101 itd. su ti ID-evi auta

Pa moras paziti ako ti je zadnje vozilo npr 380 u modu...Vjerovatno su ti vozila na buy u cars.cfg...Pa sad kad dodajes vozila na modu moras ujedno povecati broj vozila na modu sa 380 na 381,isto tako vozila na buy moras da pomjeris jedan broj vise ili koliko si vozila dodao...

Ono sa IDom mi ne radi uvek kad upisem oldcar bude isti broj u sta god da udjem -.- a ovo cu probati sad sto je classico rekao samo da shvatim xD

Citat: TurismoDrifter poslato Novembar 26, 2010, 20:12:01 POSLE PODNE
Ono sa IDom mi ne radi uvek kad upisem oldcar bude isti broj u sta god da udjem -.- a ovo cu probati sad sto je classico rekao samo da shvatim xD

Evo primjer odi do zadnje dodanog vozila i nadji ovo

for(new h = 355; h < sizeof(CarInfo); h++)

Ovo ti je primjer ownable vozila

public IsAnOwnableCar(vehicleid)
{
if(vehicleid >= 355 && vehicleid <= 438) { return 1; }
return 0;
}

A ovo ti je broj vozila u modu + broj vozila u cars.cfg-u

new CarInfo[439][cInfo];

Ah da i ne zaboravi u komandi /respawnallcars dodati maximalni broj vozila :)
Poslednja Izmena: Novembar 26, 2010, 20:27:43 POSLE PODNE od Classico

Citat: TurismoDrifter poslato Novembar 26, 2010, 20:12:01 POSLE PODNE
i meni bude da mi je isti ID auta,uradi /gmx tj. restart servera ingame i radice  :)