RAM Memorija

Započeo Edin, Novembar 19, 2010, 10:50:26 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Ovako zanima me koja je razlika brzine rama npr 1 GB 400 MhZ i 1 GB 800 MhZ ... Dali se osjeti razlika na kompjuteru kad ubacim istu kolicinu ali samo 800 MhZ ??
Hvala ;)
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!

black_dota

kao sto meni moj brat kaze

sto vise to bolje xD

Pa znaci da to utjece na kompjuter ?
:-[                                                                                                                                                               ::)

Poslednja Izmena: Novembar 19, 2010, 11:13:01 PRE PODNE od edinzulic
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!

black_dota

mislim da ti onda radi sve brze kompjuter

ok hvala puno ;) veliki pozz

Ovisi kolkiko tvoj komp podrzava...
Ako podrzava 400 a ti stavis 800, ti od 800 ce ti pregorit. Ali ako podrzava 800, a ti stavis od 400 nebi trebalo biti problema... Btw, moras paziti da ti se podudara DDR (SDR, DDR, DDR2, DDR3)

Citat: [Saw]BloodMaster poslato Novembar 19, 2010, 12:53:01 POSLE PODNE
Ovisi kolkiko tvoj komp podrzava...
Ako podrzava 400 a ti stavis 800, ti od 800 ce ti pregorit. Ali ako podrzava 800, a ti stavis od 400 nebi trebalo biti problema... Btw, moras paziti da ti se podudara DDR (SDR, DDR, DDR2, DDR3)

nebi bas pregorilo nego bi samo ram radio na nizem taktu, s  time da treba racunati da je kod ddra 400 standard a kod ddr2 800 i onda imaju ove nabrijane ili ti clockane (ddr3 necu ni spominjati jer mi se cini da se radi o starijem racunalu)

Pa ovako ja sam uzeo komp. nov prije dvije godine . Zanima me kako da provjerim koliko mi podrzava ram najvisu brzinu. Koristim DDR2 Ram memoriju. i imam dva slobodna mjesta na njoj, a maticna je Intelova

Citat: edinzulic poslato Novembar 19, 2010, 16:32:10 POSLE PODNE
Pa ovako ja sam uzeo komp. nov prije dvije godine . Zanima me kako da provjerim koliko mi podrzava ram najvisu brzinu. Koristim DDR2 Ram memoriju. i imam dva slobodna mjesta na njoj, a maticna je Intelova
na computer desni klik i onda "Propetis" nes tako :D i et bar je u mene tako

ne pise meni to tu u mene win 7... a u programu everest sam nasao ovo :

DIMM1:    1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-15 @ 400 MHz)  (4-4-4-10 @ 266 MHz)  (3-3-3-8 @ 200 MHz)

sta to znaci sad ?

800 MHz ti je prcesor koji moze raditi na toj brzini odnosno kolicini rama znaci ako imas 800MHz tvoj racunar moze raditi sa 800 mb rama i to bi ti usporilo racunar u mnogih tu dolazi do zabune jer su culi da ram ubrzava rad racunara. Ubrzava ga na odnosu kolicine zauzete memorije na hard disku
a usporva ga na odnosu brzine procesora.

Evo glave ako si ti sad mene ista skonto

hahah upravu si to xD nista te nisam skontao ... De ti meni reci hocel meni radit ok sa 800 MhZ ili nece da ja znam ;)  :-*

Citat: edinzulic poslato Novembar 19, 2010, 19:48:07 POSLE PODNE
hahah upravu si to xD nista te nisam skontao ... De ti meni reci hocel meni radit ok sa 800 MhZ ili nece da ja znam ;)  :-*

oce  ;)

Citat: JuustyGe poslato Novembar 19, 2010, 20:15:52 POSLE PODNE
kolko oces rama stavit

Ma kupio bio ram od 2GB prije par dana i sjebo ga -.- *ebo sam sve po spisku i na kraju sam drmno komp od pod -.- ... Zatim ce mi dati od sestre momak 2 GB Ram-a znaci dvije plocice po 1GB ali brzine od 800 MhZ, a onaj ram prije sto sam uzeo brzina mu je bila 400 MhZ. Za sad koristim u kompu dvije plocice po 1GB od 400 MhZ, a imam samo dva mjesta za ram ... Pa cu ove od 400 zamijeniti sam 800 ....