Pitanje

Započeo MaEsTrOo, Oktobar 31, 2024, 19:39:17 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav krenuo sam radit dinamicno kreiranje portova na modu, no sada hocu da primjer sortiram kreirane portove dialogu primjer /kreirajport - Ime Porta - Tip Porta: 1.Admin 2. Los Santos

Ako me nije neko shvatio primjer CMD:port - otvori dialog - 1. Admin, Los Santos San fiero itd i sad kad kliknem na admina da mi izadje kreirani portovi za admina.

Samo mi je potrebna pomoc kako da to postavim da kreirani portovi budi razdeljeni po grupi u dialozima?

Ako moze neki primjer nesto hvala.

u port sistemu dodaj sort za gradove 0 nek ti bude admin,1 los santos i onda samu kada odaberes Admin Lokazije ucitaj sort sa brojem 0 i izacice ti samo Admin Lokacije

Pri kreiranju porta dodas jos jednu promenljivu koja ce da gleda vrstu porta ( na primer da ti portVrsta bude ta promenljiva i da ti 1 ide za admina )

Onda samo koristis klasican for loop da izlistas sve portove, ali u for loop-u dodas uslov ako je portVrsta == 1

new string[128], BigString[2000];
for(new id = 0; id < MAX_PORTING; id++)
{
    new wFile[40];
    format(wFile, 40, PORTING_FILE, id);
    if(fexist(wFile))
    {
        if(portInfo[id][portVrsta] == 1) {

format(string, sizeof(string), "%s\n", portInfo[id][portIme]);
            strcat(BigString, string);
        }
    }
}
if(isnull(BigString)) return SendErrorMessage(playerid, "Nema kreiranih portova!");

Nije najbolji primer, but it works :P

Uglavnom shvatas poentu, dodas samo jos jednu promenljivu koja ce da gleda za koga je port namenjen, tako isto mozes da uradis za vrstu porta, na primer ako imas vise stvari u dialogu : Vazne lokacije, Poslovi, tajne lokacije....