reliant-omp

Započeo noddy_, Jul 10, 2024, 12:09:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Naziv: Reliant Open.mp

Izvorni (Skripter): Noddy & Vostic

Slike:https://imgur.com/a/eFlls3u

Skripter:Noddy & Vostic

Download:https://github.com/nouddy/reliant-omp

Scan: git elmemi

Dodatno: A nista, kad se sta novo doda na skripti laganini skinete i to je to, ako ima ko kakav prijedlog sta da se napravi slobodno pisite
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama




Ništa novo, stalno se ponavlja ista priča - Monterey, lockdown i slične gluposti, uz dodatak ponečeg samo da ne bude sve jednolično. Ovo je gotovo ista skripta kao što je Naithan objavljivao, samo možda malo poboljšana. Neka dvica za trud.



" Početna tačka svakog uspeha je želja "

Citat: surreal poslato Jul 10, 2024, 19:23:40 POSLE PODNENišta novo, stalno se ponavlja ista priča - Monterey, lockdown i slične gluposti, uz dodatak ponečeg samo da ne bude sve jednolično. Ovo je gotovo ista skripta kao što je Naithan objavljivao, samo možda malo poboljšana. Neka dvica za trud.

Pa i dao bih se sloziti, samo sto za razliku od nejtana nisu se pravili debilizmi i ako nesto ne radi da se napise "to sam namjerno napravio da vidim da li znate fixati", ako bi zelio sta da se doda na modu napisi pa ce abdejtamo.
Hvala za komentar, i kritiku.
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama

Citat: noddy_ poslato Jul 10, 2024, 19:24:58 POSLE PODNEPa i dao bih se sloziti, samo sto za razliku od nejtana nisu se pravili debilizmi i ako nesto ne radi da se napise "to sam namjerno napravio da vidim da li znate fixati", ako bi zelio sta da se doda na modu napisi pa ce abdejtamo.
Hvala za komentar, i kritiku.
Drago mi je iskreno da znaš prihvatiti kritiku, jer Naithan ne zna prihvatiti i kada mu nešto ne odgovara odmah kreću diplomatski odgovori i odgovori koji nisu vezani za post. U svakom slučaju, ništa loše, naravno, samo guraj dalje <3



" Početna tačka svakog uspeha je želja "

Code izgleda clean. Lepo.

Citat: surreal poslato Jul 10, 2024, 19:28:55 POSLE PODNEDrago mi je iskreno da znaš prihvatiti kritiku, jer Naithan ne zna prihvatiti i kada mu nešto ne odgovara odmah kreću diplomatski odgovori i odgovori koji nisu vezani za post. U svakom slučaju, ništa loše, naravno, samo guraj dalje <3

Nejtan je kako da kazem malo toxic kada ga prodje volja za necim. On ima volju par dana nesto da radi i onda dokle god da je stigao, samo batali jer nema motivaciju.

Van svega ovoga je gotivac iskreno, dobar saradnik, cak mi je drago sto je batalio sve vezano gde su rasprave, sta je bolje i ostalo jer decko zna biti fanatik. Doduse radi sad neki projekat za Mexicki RP server i jos nesto svoje, al i to kada ima volje. Daleko je on otisao u zivotu.

Sto se tice teme i vezano za gamemode, ne bih se slozio da je isto. Nejtan komplikuje u tri lepe sve, izmislja nepotrebe stvari i ostalo, kako bi bilo unikatno. Ovde su fajlovi lepo razvrstani, kako sam video samo neke sitnice su iste, nista toliko slicno.

Nadam se da ce se ova tema update, da se vrati malo aktivnost u ovom PDF sa necim novim.
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.


Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Kakav nejtan, sta spominjete tog debila toliko, ko da ne znam  sta je donio.. Prvi sam ga poceo mrziti, dok se vecina vas uvlacila da ne kazem u guzicu.. poceo srati nekome nesto da je sve uvijek isto.. bitno sta god da je on izbacio bilo WOW, OMG sve isti kurac.. I uglavnom za sve je uvijek bio odgovor.. "to sam namjerno napravio da vidim da li znate fixati"

Poceo izmisljati kako ce on napraviti server 3 u 1, pa neki kurac sa AI, a nikada nismo nista vidjeli ni priblizno tome, toliko lazi nisam cuo od kako sam se rodio da ne pricam za dalje.. Necu vise trositi rijeci na nebitnog lika.

Lijepo je takodjer vidjeti da objavljujete kvalitetne modove, da neko od novih skriptera pokusa nesto nauciti od vas malo boljih skriptera.
A za vas dvojicu ( Vostic, nodi ) nema sta tu puno da se prica, zna se sve. Gurate svoju pricu i boli vas briga za tudja misljenja. GL <3
**#one&only**
**#qwerty**

Citat: markosimic poslato Jul 10, 2024, 19:41:54 POSLE PODNEVan svega ovoga je gotivac iskreno, dobar saradnik, cak mi je drago sto je batalio sve vezano gde su rasprave, sta je bolje i ostalo jer decko zna biti fanatik. Doduse radi sad neki projekat za Mexicki RP server i jos nesto svoje, al i to kada ima volje. Daleko je on otisao u zivotu.
Hvala za pohvalu i sto cijenis moj kod, ali mi je samo ovo zapalo za oko.
Ja sam trebao raditi za taj mexicki RP, kad sam rekao da hocu bar 50% uplate i kad dobijem te pare da cu push mod na git dvoumio se je i nakon par sati me cima u kanal sa pricom da pravi svoj jezik spec lang(tako su ti meksikanci htjeli). Nakon toga projekat je pao u vodu(bar kako ja znam).
Nemam nista protiv decka generalno ali je meni donjeo dojam da hoce da se vrti u centru paznje i da je on taj koji zna sve i koji je upravu.

Jos jednom, hvala na komentaru koda.
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama

Citat: noddy_ poslato Jul 10, 2024, 19:56:44 POSLE PODNEHvala za pohvalu i sto cijenis moj kod, ali mi je samo ovo zapalo za oko.
Ja sam trebao raditi za taj mexicki RP, kad sam rekao da hocu bar 50% uplate i kad dobijem te pare da cu push mod na git dvoumio se je i nakon par sati me cima u kanal sa pricom da pravi svoj jezik spec lang(tako su ti meksikanci htjeli). Nakon toga projekat je pao u vodu(bar kako ja znam).
Nemam nista protiv decka generalno ali je meni donjeo dojam da hoce da se vrti u centru paznje i da je on taj koji zna sve i koji je upravu.

Jos jednom, hvala na komentaru koda.

Koliko sam upucen zavrsio je neki custom lang sa custom databazom, nisam mnogo upucen u to sta radi u slobodno vreme i kada zapravo radi nesto van weba, niti ga pitam. Koliko znam radi jednom prijatelju server, koji ne naplacuje, tako da ne znam da li je to isti taj projekat ili nije, ali cim pare nisu u pitanju, verujem da nema dodirne tacke sa time. On je dosta neko ko gleda novac, gleda profit, verovatno mu se nije isplatilo na kraju da radi to ili nesto drugo, opet to ne znam mogu da nagadjam.

Doduse licno sam gledao kada je radio neki svoj internacionalni server, integracija AI u samom serveru koji prevodi u realtime tekst u jezik koji odaberes(tako nesto), Remote Control Web Panel, Launcher povezan sa Discordom(ne mozes da se registrujes bez da nije preko discord naloga). Znam da ne koristi pawn, zato sto mi taj njegov lang mnogo lici na ruby, ali stvarno se pitam kome i cemu.

Po njegovom kaze da koristi samo openmultiplayer platformu sto je koliko sam se raspitao slicno sampu samom, to koristi kao osnovnu bazu a sve ostalo nema veze sa bilo cime sto je standardno sa sampom.

Uglavnom on radi dosta web kao posao, radim uz njega projekte i uredno sam placen, koliko sam skontao on planira da prestane da radi jer je "zaradio dovoljno" i godisnje ima obnova da ne mora da radi vise. Tako da sam samo ja ostao da radim i jos par ljudi koliko znam, opet zaradim lepo i ne zalim se.

On ima neku suludu ideju da od tog servera napravi da kaze multiplayer igricu drugaciju od svega, samo baziranu na platformi openmultiplayera, jer kako kaze on nema znanje da izgradi tako nesto.

Stvarno je talentovan, kada ima motivacije se bas trudi da uradi sve sto zamisli, ali je tada iskljucen od sveta totalno i ne prica nista nikome.

Sad se priprema za selidbu u drugu drzavu cak 3000kilometara daleko, radio je deset godina svaki dan, da sada moze da uziva napokon, makar su to njegove reci.

Uglavnom ne zelim da pricam o njemu previse niti mislim da on zeli da bude pominjan, stvarno mi je drago da je donekle promenio sebe da se ne uplice nigde gde moze biti konflikta.

Sto se tice ovoga da voli da bude u centru paznje, iskreno koliko ga poznajem on je suprotnost od toga. On ne voli da inicira sebe, ali se ne plasi da kaze sta misli i uradi ono sto misli, dal to bilo lose ili dobro. Cak sam ga i sam pitao zasto je toliko ulazio u prepirke, objasnjavao i gubio vreme na to, a njegova izjava je da svi treba da se edukuju prvo a onda da pricaju. Ja se sa time ne slazem, ali se i ne raspravljam. Njemu je dovoljno da neko baci samo jednu iskru i tu da nastane haos, dok ako ga samo preskocis, on ne nastavlja.

On jeste toxic, ja to prepisujem balkanu generalno i okolini, on nije za ovo nase podrucije, ima tu neku svoju auru gde je zen, cim neko proba da ugrozi auru on je ofanzivan. Sreca odlazi na pravo mesto putem azije, pa se nadam da ce se tamo pronaci.

Hvala mu sto je meni izasao u susret, ali verujem da on moze mnogo vise nego ne moze da bude shvacen, jer je fanatik.

Jos jednom sto se tice teme, code je stvarno lep, pravilno formatiran za github. Takodje predlozio bih da se uradi samo pokretanje baze kada se pokrene server, mnogo bolje i vise je clean na taj nacin. Takodje malo sam istrazivao i koliko sam skontao Y_HOOKS_RETURN / BREAK je povuceno iz upotrebe(ne znam kako bih rekao ili opisao drugacije depreciated), tako da standardni break ili return je trenutno pravilno. Takodje mogao si dodati neke animacije i iskoristiti filterskripte za odredjene stvari (koliko sam video skoro ih niko ne koristi, a korisne su jer se mogu reload za razliku od moda koji mora da se restartuje), takodje bilo bi dobro da dodatno komentarises code i pises dokumentaciju za celi mod, posto je opensource.
Poslednja Izmena: Jul 10, 2024, 20:44:28 POSLE PODNE od markosimic
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.


Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: markosimic poslato Jul 10, 2024, 20:38:17 POSLE PODNEJos jednom sto se tice teme, code je stvarno lep, pravilno formatiran za github. Takodje predlozio bih da se uradi samo pokretanje baze kada se pokrene server, mnogo bolje i vise je clean na taj nacin. Takodje malo sam istrazivao i koliko sam skontao Y_HOOKS_RETURN / BREAK je povuceno iz upotrebe(ne znam kako bih rekao ili opisao drugacije depreciated), tako da standardni break ili return je trenutno pravilno. Takodje mogao si dodati neke animacije i iskoristiti filterskripte za odredjene stvari (koliko sam video skoro ih niko ne koristi, a korisne su jer se mogu reload za razliku od moda koji mora da se restartuje), takodje bilo bi dobro da dodatno komentarises code i pises dokumentaciju za celi mod, posto je opensource.
Baza se i pokrece priliom pokretanja servera, u OnGameModeInit hook ucitava stvari iz mysql.ini fajla koji se nalazi u root folderu.
Sto se tice Y_HOOKS_RETURN definicja je svakako


#define YSI_HOOKS_RETURN_1  (1)
#define YSI_HOOKS_BREAK_RETURN_1  (~1)

I tako dalje, za filterscripte sam mislio skroz koristiti kao module, citav gamemode spakovati u filterscripte ali vidjet cemo otom-potom
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama

Citat: noddy_ poslato Jul 10, 2024, 23:36:27 POSLE PODNEBaza se i pokrece priliom pokretanja servera, u OnGameModeInit hook ucitava stvari iz mysql.ini fajla koji se nalazi u root folderu.
Sto se tice Y_HOOKS_RETURN definicja je svakako


#define YSI_HOOKS_RETURN_1  (1)
#define YSI_HOOKS_BREAK_RETURN_1  (~1)

I tako dalje, za filterscripte sam mislio skroz koristiti kao module, citav gamemode spakovati u filterscripte ali vidjet cemo otom-potom


Video sam da je exported sql file pa sam pomislio da ne pokrece, opet nisam iz sveta samog sampa i pawn jezika, nisam upucen toliko.

YSI koliko sam gledao nesto, procitao sam negde da je povuceno, tj postoji ali je funkcija potpuno ista kao return / break u zavisnosti sta koristis, barem za openmultiplayer sto je valjda isto kao samp.

Za filterskripte podrzavam, prost razlog je reload ili gasenje pojedine ukoliko trebas nesto doraditi, popraviti a server moze nastaviti nesmetano raditi, a ne moras skriptu da kompajlujes ponovo, pa da ubacujes na hosting, pa restart servera.

Zasto ne probas da napravis sistem programera, gde je posao resavanje nekih zadataka, trazenje greske i ispravke ili nesto tako. Moze biti posao ili nesto slicno, putem filterskripte cisto da testiras kako radi. Takodje bih voleo da vidim ako budes imao vremena debug razlike u brzini ucitavanja na serveru iz filterksipte i modula kao dela komplente skripte.
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.


Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Obrisao sam Vam neke postove @markosimic @noddy_ Imate privatne poruke pa prihvatajte saradnje.
skazy42O

42O DayZ - Owner
- 42o.gg

Citat: markosimic poslato Jul 11, 2024, 08:05:36 PRE PODNEKakve saradnje ? Ovo je objava opensource gamemoda, gde je decko rekao da mu se pisu predlozi, jer ce gamemode doradjivati sa updates...
Treba skupljati poruke, ali ovaj upravu je onda sam mogao WIP pdf otvorit :)
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page


Kolko drama ima u 7 grama