pawno nece da mi compiluje mod

Započeo Darko Atanasovic, Novembar 08, 2023, 23:13:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Pošto dugo vreme nisam skriptao i dirao mod, sad sam rešio da se malo poigram i kad nešto promenim u modu i napravim F6 ili F5 pawno mi se ubaguje i neće da mi kompiluje skriptu, pošto sam guglao i neko je bio napisao da skinem server sa orginalnog sajta od sampa i kad odem tamo pokušam da skinem server i promenim pawno ali neće da mi skine server, šta može da bude?
Isto tako sam skidao nove YSi includove ali nikako nece ni tako, probam da promenim pawno od drugi mod al izlazu mi errori a znam da mod nema ni jedan error.
Deo skripte:..
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

Ako imas izvorni mod uzmi pa iz njega prekopiraj pawno i ubaci, ako i tako ne radi posalji errore koje ti izbacuje pa da pogledamo

Citat: dzoni.x poslato Novembar 09, 2023, 13:35:39 POSLE PODNE
Ako imas izvorni mod uzmi pa iz njega prekopiraj pawno i ubaci, ako i tako ne radi posalji errore koje ti izbacuje pa da pogledamo
Zadnji put kada sam dirao mod i kada sam ga compile nije imao nikakvih errora ni gresaka, ali od jedan put kad sam vratio pc na fabricko i od tad nece da mi se compiluje, pokusavam da instaliram sve nove drajvere i NET-a ali dzaba

Citat: Darko Atanasovic poslato Novembar 09, 2023, 13:40:15 POSLE PODNE
Zadnji put kada sam dirao mod i kada sam ga compile nije imao nikakvih errora ni gresaka, ali od jedan put kad sam vratio pc na fabricko i od tad nece da mi se compiluje, pokusavam da instaliram sve nove drajvere i NET-a ali dzaba
Posalji onda errore koje ti izbacuje

Citat: dzoni.x poslato Novembar 09, 2023, 13:43:42 POSLE PODNE
Posalji onda errore koje ti izbacuje
Kada ga kompilujem na F5/F6 ne izlazi mi nista, samo mi se screen ubaguje i posle iskace navodno da je compile ali nije

Citat: Darko Atanasovic poslato Novembar 09, 2023, 13:48:46 POSLE PODNE
Kada ga kompilujem na F5/F6 ne izlazi mi nista, samo mi se screen ubaguje i posle iskace navodno da je compile ali nije

Moguce da ti je do C++ fajlova, ali nisam siguran.. Bolje da pogleda neko ko se razume..

Citat: dzoni.x poslato Novembar 09, 2023, 14:02:01 POSLE PODNE
Moguce da ti je do C++ fajlova, ali nisam siguran.. Bolje da pogleda neko ko se razume..
Kad napravim compile u pawno , napravi mi se i XML program od moda - https://prnt.sc/-ZOjvS4ypgqH

Sredio sam nekako pawno prebacio od neki drugi mod, ali sad mi izlaze 3 warninga - https://prnt.sc/nxrB3tIvFy7M

Citat: Darko Atanasovic poslato Novembar 10, 2023, 13:17:42 POSLE PODNE
Sredio sam nekako pawno prebacio od neki drugi mod, ali sad mi izlaze 3 warninga - https://prnt.sc/nxrB3tIvFy7M
Warrninzi ti nista ne uticu na pokretanje servera, a uopsteno i na server tako da nemas neke brige...Posalji linije pa da pogledamo

iz tvog opisa, problem se čini kompleksnim i može biti uzrokovan različitim faktorima. Evo nekoliko stvari koje možes proveriti kako bi pokušali da  resimo problem:

Prover Server Log:

Pogledaj server_log fajl kako bi video tačan razlog zašto se skripta ne kompiluje.
Ako imas crashdetect plugin, proveri crash log kako bi video da li postoji bilo kakav crash povezan sa skriptom.
Pawno i Compiler Verzije:

Proveri da li koristis odgovarajuću verziju Pawno editora za kompilaciju skripte. Različite verzije Pawno-a mogu prouzrokovati probleme.
Ako koristis stariju verziju Pawna, probaj preći na noviju i obrnuto.
YSI Includes:

Ako si azurirao YSI includes, proveri da li si koristio odgovarajuće verzije. Incompatible includes mogu uzrokovati probleme prilikom kompilacije.
Proveri da li si dodao nove includes na pravilan način i da nema grešaka u putanjama.

Drugi Modovi:

Pokusaj prekopirati pawno s drugog moda ali pazi  da je Pawno kompatibilan sa tvojim modom i verzijama include fajlova koje koristis.
Provera Koda:

Pregledaj  skriptu da budes siguran da nema sintaksnih grešaka ili drugih problema. Ponekad sitne greške mogu uzrokovati probleme prilikom kompilacije.
Ako možes pružiti više informacija, poput tačnih grešaka koje si uocio prilikom kompilacije ili delova koda koji uzrokuju probleme, to bi bilo od pomoći za preciznije rešenje.
Poslednja Izmena: Novembar 12, 2023, 12:57:11 POSLE PODNE od Fake_Yoker
Yoker

SAMP 2006-2022

Citat: njoBe_ poslato Februar 10, 2023, 23:11:11 POSLE PODNE
koga boli k za tdove.. pokazi nesto sto server posjeduje od sistema ili generalno funkcionalnost njegovu. ocekujemo update.. gl

lock, sredio sam prebacio sam pawno od drugi mod i sredio sam