Ucitavanje Mape

Započeo cofilinko, Novembar 02, 2023, 17:49:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Eksterijer opstine se ucitava tek kad joj pridjem.
Deo skripte:
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): https://imgur.com/a/lO2zeTt
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

Citat: cofilinko poslato Novembar 02, 2023, 17:49:41 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Eksterijer opstine se ucitava tek kad joj pridjem.
Deo skripte:
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): https://imgur.com/a/lO2zeTt
Provjeri koliko imaš CreateObject i update streamer obavezno

Citat: ivan_script poslato Novembar 02, 2023, 17:57:43 POSLE PODNE
Provjeri koliko imaš CreateObject i update streamer obavezno
Streamer Updateovan. Koristim CreateDynamicObject (Imam preko 30+ CreateObjecta).

Citat: cofilinko poslato Novembar 02, 2023, 18:22:51 POSLE PODNE
Streamer Updateovan. Koristim CreateDynamicObject (Imam preko 30+ CreateObjecta).
Sto vise CreateObject, to manje slotova za streamer. U sustini bi trebao da koristis uvek CreateDynamicObject. Naravno nekad ima izuzetaka kada je mozda pametnije iskoristiti nesto drugo, ali generalno u vecini slucajeva vama treba CreateDynamicObject.
Prvo prebaci sve na CreateDynamicObject pa onda gledaj koliko ti objekata imaju mape i koliko su blizu. Jedan igrac moze da vidi 1000 objekata max u svakom trenutku.

Citat: LLotr.Pawno poslato Novembar 02, 2023, 20:47:40 POSLE PODNE
Sto vise CreateObject, to manje slotova za streamer. U sustini bi trebao da koristis uvek CreateDynamicObject. Naravno nekad ima izuzetaka kada je mozda pametnije iskoristiti nesto drugo, ali generalno u vecini slucajeva vama treba CreateDynamicObject.
Prvo prebaci sve na CreateDynamicObject pa onda gledaj koliko ti objekata imaju mape i koliko su blizu. Jedan igrac moze da vidi 1000 objekata max u svakom trenutku.
Prebacio sam sve, imam 34-35 CreateObjecta na celom serveru(u to spadaju i par onih koji se stvaraju samo kada se radi posao). Pored svega toga mapa se svakako baguje. DrawDistance mi je na 300.00

Glavni objekat zgrade postavi ovako:
CreateObject(modelid, Float:X, Float:Y, Float:Z, Float:rX, Float:rY, Float:rZ, 400.00);
ako imas vise glavnih objekata, samo ponovi isti proces...

Sve ostalo postavi CreateDynamicObjects(...);
TeamSpeak 3

Citat: cofilinko poslato Novembar 02, 2023, 18:22:51 POSLE PODNE

ne-ograničavanje broja istovremenih prikaza dinamičkih objekata može rezultirati situacijom u kojoj se objekti učitavaju tek kada su igrači dovoljno blizu
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

Koristi manje objekata. U svakom slučaju, streamer gubi smisao korišćenja kreiranjem objekata funkcijama izvan njega.