CMD

Započeo Mujkic, Septembar 27, 2023, 13:12:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Neko ima primjerak komande /admini, da budem tacniji /admini "Ime_Prezime | Online/Offline | Na Duznosti/Van Duznosti |, nesto na taj fazon jer ne znam kako da ucitam to u komandi... Mislim prije svega kako bi trebalo da se cuva? U folderu gdje je igracev sav info ili posebno u folder Admini ili nesto?
Deo skripte: //
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //
Poslednja Izmena: Septembar 27, 2023, 13:15:16 POSLE PODNE od Mujkic
:)

Citat: Gospodar poslato Septembar 27, 2023, 15:33:40 POSLE PODNE

Znam, nisam tu da bih prekucao njegov kod, samo sam trazio ako neko ima primjerak kako se radi jer ne zelim to sto on ima, A kod njega ispisuje sve admine i onih koji nisu setani to jeste ono N/A a meni treba samo admini koji su setani, samo neki princip kako i sta a ja cu se nekako snaci.

Citat: Mujkic poslato Septembar 27, 2023, 16:47:29 POSLE PODNE
Znam, nisam tu da bih prekucao njegov kod, samo sam trazio ako neko ima primjerak kako se radi jer ne zelim to sto on ima, A kod njega ispisuje sve admine i onih koji nisu setani to jeste ono N/A a meni treba samo admini koji su setani, samo neki princip kako i sta a ja cu se nekako snaci.
E za to vec ne znam ja sam ti poslao mislio sam da ti treba ovo ;)
Ali kada pogledas bolje prepisi ceo njegov kod od viska glava ne boli :D

Citat: Gospodar poslato Septembar 27, 2023, 17:38:09 POSLE PODNE
E za to vec ne znam ja sam ti poslao mislio sam da ti treba ovo ;)
Ali kada pogledas bolje prepisi ceo njegov kod od viska glava ne boli :D

Hvala sto si mi pokusao pomoci svakako, slazem se da od viska glava ne boli ali ne pokusavam samo da copy paste neciji kod ionda da kazem da sam ja zasluzan za to ili nesto, dosao sam tu sa namjerom da naucim da pisem kod...

Ako sam te razumio sta ti treba, onda skini Red Rose mode i izvuci sta ti treba, kod njih ti je taj fazon u dialogu, izbaci listu svih admina, ko je online ko nije, i ko je na duty i ko nije :D
2k18 - Underworld Developer
2k22 - RedRose Developer / Mapper

Citat: sparrowww.aMx poslato Septembar 29, 2023, 14:18:15 POSLE PODNE
Ako sam te razumio sta ti treba, onda skini Red Rose mode i izvuci sta ti treba, kod njih ti je taj fazon u dialogu, izbaci listu svih admina, ko je online ko nije, i ko je na duty i ko nije :D

Nema u Red Rose modu, probao sam vec 2, jedino ako ti znas neki da mi posaljes mozda?

U sampu ne postoji neki standard po kome bi se pisao kod da bude reusable (makar ne da mi koristimo ili cak znamo za njega). Ne moze nesto iz jedne skripte tek tako da ti radi u drugoj.
I ako ti kazem da naucis osnove/principe programiranja, opet cu ispasti u kurcu zato sto si ti pocetnik i tek ucis.  To sto tako nikad neces nauciti, niko ne jebe ni 2%.

Nauci lepo principe, posto ces onda znati sta i kako treba da odradis. Mozda ne 100%, ali ces imati generalnu ideju. Recimo ako predpostavimo da imas fajl sa imenima admina. Onda znas da treba da procitas fajl, da prodjes kroz svako ime, i da proveris da li je igrac sa tim imenom online (i tako i prikazes online/offline). Isto tako, ako imas prazne admin "slotove", onda ces znati sta ih definise kao prazne (recimo ime stavljeno na Niko), i ako to znas, onda znas da trebas uporediti ime admina iz fajla sa Niko, i ukoliko se poklopi samo nastavis loop.

Tako da tebi trebaju principi programiranja a ne komanda, drugacije nikad neces nauciti, neko cak i da ti da komandu ti ces da blejis u nju kao tele u sarena vrata. Nauci principe, bice ti zivot laksi. A ako znas jedan programski jezik, znas ih sve.

osnove mysql čitanje/pisanje podataka iz/u databazu to kada shvatiš a nije teško mozes realizovati ono što zelis
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

Citat: Sniffie White poslato Septembar 29, 2023, 17:33:36 POSLE PODNE
U sampu ne postoji neki standard po kome bi se pisao kod da bude reusable (makar ne da mi koristimo ili cak znamo za njega). Ne moze nesto iz jedne skripte tek tako da ti radi u drugoj.
I ako ti kazem da naucis osnove/principe programiranja, opet cu ispasti u kurcu zato sto si ti pocetnik i tek ucis.  To sto tako nikad neces nauciti, niko ne jebe ni 2%.

Nauci lepo principe, posto ces onda znati sta i kako treba da odradis. Mozda ne 100%, ali ces imati generalnu ideju. Recimo ako predpostavimo da imas fajl sa imenima admina. Onda znas da treba da procitas fajl, da prodjes kroz svako ime, i da proveris da li je igrac sa tim imenom online (i tako i prikazes online/offline). Isto tako, ako imas prazne admin "slotove", onda ces znati sta ih definise kao prazne (recimo ime stavljeno na Niko), i ako to znas, onda znas da trebas uporediti ime admina iz fajla sa Niko, i ukoliko se poklopi samo nastavis loop.

Tako da tebi trebaju principi programiranja a ne komanda, drugacije nikad neces nauciti, neko cak i da ti da komandu ti ces da blejis u nju kao tele u sarena vrata. Nauci principe, bice ti zivot laksi. A ako znas jedan programski jezik, znas ih sve.

Hvala puno, lock.