Mod za pocetnike

Započeo MambaBL, Septembar 20, 2023, 20:38:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Koji je po vama najbolji mod na kojem bi pocetnik mogao da se uci sa editovanjem.Zamolio bih Vas da mi ne predlazete da radim mod od 0 jer mi tako tek nista nije jasno niti znam odakle bih poceo s njim  :-[

Citat: MambaBL poslato Septembar 20, 2023, 20:38:12 POSLE PODNE
Koji je po vama najbolji mod na kojem bi pocetnik mogao da se uci sa editovanjem.Zamolio bih Vas da mi ne predlazete da radim mod od 0 jer mi tako tek nista nije jasno niti znam odakle bih poceo s njim  :-[
Underpoint za pocetnika.

I šta? Otvoriš game-mode u nekom text editoru i gledaš u kod, tako se uči?

Citat: MambaBL poslato Septembar 20, 2023, 20:38:12 POSLE PODNE
Najbolje ti je da krenes od 0 uci se vremenom a ne tako sto skines neciji gamemode.

Ako mislis da naucis da mozes sam da radis ko covek, savjetujem da ne gledas nista ovde (osim ako ne zelis nauciti pogresno). I ne uci se gledajuci u neki postojeci kod od 50k linija nego se krece od principa programiranja. Sta vise nije toliko bitan jezik koji ces poceti uciti koliko je bitno da krenes od osnovnih stvari. Promenive, funkcije, argumenti funkcija, nizovi, petlje, prosledjivanje nizova, prosledjivanje po referenci, rekurzivne funkcije, itd... Sta ces krenuti tvoja, stvar, moja neka topla preporuka radi obican kalkulator u command line preko C++ ili C#.

I jos jedna stvar, kad naucis principe kao takve, ako znas jedan jezik, znas ih sve samo ti je sintaksa drugacija i svaki ima neke svoje stvari koje shvatis odmah i usemis se jako brzo. A ako krenes da editujes ova smeca, nikad neces nauciti, problem ce ti biti prokleti error da procitas a on ti kaze sve...

Citat: Sniffie White poslato Septembar 21, 2023, 20:47:18 POSLE PODNE
I jos jedna stvar, kad naucis principe kao takve, ako znas jedan jezik, znas ih sve samo ti je sintaksa drugacija i svaki ima neke svoje stvari koje shvatis odmah i usemis se jako brzo.

Rust & borrow checker:

Citat: Sniffie White poslato Septembar 21, 2023, 20:47:18 POSLE PODNE
Ako mislis da naucis da mozes sam da radis ko covek, savjetujem da ne gledas nista ovde (osim ako ne zelis nauciti pogresno). I ne uci se gledajuci u neki postojeci kod od 50k linija nego se krece od principa programiranja. Sta vise nije toliko bitan jezik koji ces poceti uciti koliko je bitno da krenes od osnovnih stvari. Promenive, funkcije, argumenti funkcija, nizovi, petlje, prosledjivanje nizova, prosledjivanje po referenci, rekurzivne funkcije, itd... Sta ces krenuti tvoja, stvar, moja neka topla preporuka radi obican kalkulator u command line preko C++ ili C#.

I jos jedna stvar, kad naucis principe kao takve, ako znas jedan jezik, znas ih sve samo ti je sintaksa drugacija i svaki ima neke svoje stvari koje shvatis odmah i usemis se jako brzo. A ako krenes da editujes ova smeca, nikad neces nauciti, problem ce ti biti prokleti error da procitas a on ti kaze sve...

Svaki jezik ima svoje specifičnosti, biblioteke i ekosistem koji zahtevaju posebno učenje

Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento